2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Íme Ákos nagy bejelentése
AC/DC: Nem tér vissza társaihoz Malcolm Young
Retrokedvencekkel zár a Park
Kapcsolatok
Trentemøller
Kapcsolódó események
Trentemøller Live
[2014. október 1.
szerda 21:00]

Trentemoller az Akváriumban, fogynak a jegyek!

Jövő szerdán Budapestre érkezik élő zenekarával Trentemøller. A koncertre még kaphatóak jegyek, de aki mindenképpen részese akar lenni a dán elektronikus zene élvonalába tartozó zenekar koncertjének minél előbb vásárolja meg a belépőjét. Az estét a Koppenhágából érkező First Hate indítja majd október 1-jén az Akváriumban.

Noha a skandináv elektronikus zene királyai egyértelműen a svédek, az évek óta a műfaj élvonalába tartozó Trentemøllernek köszönhetően Dániának sem kell egyáltalán szégyenkeznie: az 1974-es születésű Anders Trentemøller ugyanis évek óta szállítja hol minimalista, hol gazdagabb eleganciával megkomponált kiadványait, amivel nem csupán Európa, de a világ minden táján is egyre nagyobb elismerést vív ki magának.

Bár Trentemøller korához képest viszonylag későn csatlakozott az új évezred elektronikájának folyamatosan bővülő felhozatalához, nem kellett neki sok idő ahhoz, hogy felzárkózzon pályatársai mellé. 2006-os The Last Resort című bemutatkozó nagylemeze ugyanis kapásból igen fantáziadúsan vegyítette az okos elektro különböző válfajait úgy, hogy az mind a táncra, mind pedig a gondolkodásra vágyó hallgatók igényeit maradéktalanul kielégítse, és bár az azóta megjelent 2010-es The Great White Yonder valamint a tavalyi Lost rendre szervesebb hangképekkel operált, ez csak tovább színesítette az előadó amúgy sem monokróm repertoárját - amit temérdek remix, kislemez és EP is tovább gazdagít. Trentemøller ma már javarészt vendégvokalistákkal dolgozik, amik listáját a Low, a The Drums vagy a The Raveonettes tagjai is erősítik, muzsikáját pedig így egyre kevésbé lehet szigorúan a gépzene kategóriájába sorolni, a lehető legszélesebbre tárva ezzel a potenciális befogadók körét.

Dalait a Röyksopp és a The Knife is remixelte; tavalyi turnéjára a Depeche Mode választotta ki előzenekarának, és fellépett az olyan hatalmas hírű fesztiválokon, mint a Coachella, a Glastonbury vagy a Melt!. Szakmabeli elismerése tehát jelentős tényező a dán producer munkásságában, amely felé az eddigiekben sem volt semleges sem a világi, sem pedig a magyar közönség, ez pedig nagy valószínűséggel október 1-jén sem változik majd, amikor az Akváriumban lép fel zenekarral kiegészülve.

[2014.09.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még