2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Illényi Katica ritka hangszert szólaltat meg
Illényi Katica elárulta miért járt Lipcsében a hétvégén
Hétfőn lesz Illényi Katica adventi koncertje
Kettesben Illényi Katicával: Turné után, turné előtt
Titkok a magyar kedvenc életéből 1. - Illényi Katica megmutatta naplóját
Kapcsolatok
Illényi Katica

Illényi Katica Izraelben turnézott óriási sikerrel

Illényi Katica szeptemberben hét koncertet adott Izraelben az izraeli Swing de Gitanes együttes meghívására. A turné állomásai: Haifa, Jeruzsálem, Modi’in, Herzliya/Zappa Club voltak, valamint három koncertnek a Tel-Aviv Múzeum adott otthont.

Illényi Katica és a Swing de Gitanes megismerkedése Oren Sagi-nak, az együttes nagybőgősének köszönhető, aki látta Katica videoklipjeit a You Tube-on, és rögtön meg is hívta a művésznőt egy közös turnéra.  A tervből hamarosan valóság lett. A művészek személyesen a megérkezést követő napon találkoztak először és próbáltak az előadásokra. Yaakov Hoter, Alon Sagi, Oren Sagi és Katica mindaddig az interneten tartották a kapcsolatot és állították össze a repertoárt. Az első próba meghatározó volt a művészek számára, mind emberi, mind művészi szempontból. A “közös nyelv”, azaz a muzsika és közös zenélés öröme az első percektől tapinthatóan érezhető volt a levegőben, mely aztán a koncerttermekben estéről-estére eufóriába torkollott.

Az előadásokat mindenütt teltház fogadta, óriási sikert arattak a Django Reinhard / Stéphane Grappelli stílusában előadott jazz számok, a magyar darabok és a közép-európai cigányzene dallamai. A koncert csúcspontja a “Rózsaszínű élet” (La vi en rose) c. Edith Piaf francia sanzon és a “Beimirbist Du schön” című dal sztepptánc betétje volt.

A fiatalokat is elvarázsolta

A harmadik tel-avivi előadás a gyermekeknek szólt, melyre ellátogatott hazánk kulturális attaséja, Dr. Novák Attila úr is családjával. A koncert műsora kiegészült két híres színész játékával, Dana Dvorin-nal és Or Mashiah–val, akik a dalok közé szőtt történettel tették a gyermekek számára is izgalmassá az előadást. Így nemcsak a felnőtteket, hanem a legfiatalabb generációt is elvarázsolta Illényi Katica és a Swing de Gitanes játéka. 

A csütörtöki koncertre Moszkvából érkezett Slava Kagan-Paley, a híres kontratenor énekes. A két kiemelkedő egyéniség egymás művészetének igazi rajongójaként találkozott a színfalak mögött. A pénteki, tel-avivi koncertet megnézte Dror Adler és Jacob Col, a világhírű Adler Trio tagjai, velük Katica két évvel ezelőtt már szerepelt közösen Budapesten. A találkozás örömteli pillanatokat varázsolt a művészek szívébe.

A művésznőt szívélyesen fogadta Magyarország Izraelbe akkreditált nagykövete, Dr. Nagy Andor úr is.  Egy rövid városnézés után a nagykövet úr és családja körében eltöltött vacsora jóleső biztonságérzést adott távol Magyarországtól.

A koncertek szeretetteljes fogadtatása és kiemelkedő sikere a Szentföldön kézzelfoghatóan megmutatta, hogy a politikától és hovatartozástól független művészet képes hidat képezni népek, nemzetek és tradíciók között, és elmélyíti az országok közötti kulturális kapcsolatokat.

Illényi Katica hamarosan Lengyelországban, majd Törökországban szerepel, az évet pedig egy országos Adventi Koncert Turnéval koronázza meg, melynek végállomása a Budapest Kongresszusi Központban lesz december 22-én.

 

[2014.09.23.]

Megosztom:

Illényi Katica ritka hangszert szólaltat meg
Illényi Katica ritka hangszert szólaltat meg

Nemsokára útra kell a közkedvelt és elismert Illényi...

Illényi Katica elárulta miért járt Lipcsében a hétvégén
Illényi Katica elárulta miért járt Lipcsében a hétvégén

Az ismert hegedűművészről köztudott, hogy...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még