2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Képek "Elvisről"
Kapcsolatok
Nádaski Attila
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
III. Colorado Hangkavalkád döntő
[2006. július 7. 22:00 - 8. hajnal]

Dalaival arra bíztat mindenkit, hogy legyenek vidámabbak

Nemrég igencsak meglepődtek a nyíregyháziak, amikor egy Elvis Presley ruhába öltözött napszemüveges úr a belvárosban sétált.  Ő nem más, mint Magyarország egyetlen Elvis imitátora, Nádasdi Attila. A kiváló showmanre egy énekversenyen figyeltünk fel, ahol a közönség elismerése mellett lapunk különdíját is kiérdemelte.

- Mi az apropója, hogy Nyíregyházára látogattál?
- Egy országos énekes tehetségkutató versenyen indultam, amelynek a napokban volt a döntője. Úgy érzem sikerült megnyernem a zsűrit, mert az előadásom után kíváncsiak voltak arra is, hogy ki van az Elvis ruha mögött. A fináléba meghívott vendégként vettem részt, ahol nagy örömömre megkaptam Zene.hu internetes zenei lap különdíját.

- Úgy hallottam nagyon megdöbbentek az emberek, amikor feltűntél a belvárosban.
- Már a buszon is nagy sikert arattam. A fellépő ruhámban utaztam, s sokan odajöttek hozzám, megérintettek, kérdezősködtek, közös fényképet készítettek. Elvis ma is él az emberek emlékezetében.

- Hogyan lesz valakiből Elvis imitátor?

-1998-ban a Doc Holiday zenekarral kezdtem a pályafutásom. Közel négyszáz színpadi fellépés után, 2002 szeptemberében utam az USA-ba vezetett. Las Vegas-ban, a Stratosphere Tower Hotelben megnéztem az American Idols című imitátor Show-t, ahol egy Elvis Presley, egy Michael Jackson, és egy Madonna imitátor lépett fel. Ekkor villant be a nagy ötlet! Egy évvel ezelőtt én is elkezdtem az imitátorkodást.

- Hogyan fogadták Magyarországon ezt a show-műsort?
- Sokan megdöbbennek, amikor amerikai akcentussal megszólalok. A legutóbbi bulin a szóló közben odajött hozzám egy hölgy és megkopogtatta a mikrofonomat, mert nem hitte el, hogy én énekelek. Állandó jelleggel gyakorolok: DVD-zek és nézem a mozgását, a gesztusait, a beszéd stílusát. Ez nem azt jelenti, hogy majmolnám őt, mert ismerem a hibáit. Tett olyan dolgokat, amit el lehet ítélni.

- Mi nem tetszett Elvis életében?
- Nagyon kisajátította az embereit, mondván akinek fizet, az minden pillanatban őt szolgálja. A dicsőség egy kicsit a fejébe szállt. A Hilton tetején a legszebb lakosztályban lakott, és ha kedve támadt, csak úgy lövöldözött a szobájában.

- Te egyelőre még otthon laksz…
- Egy ötvenhat négyzetméteres lakásban élek, s amikor otthon vagyok, a kislányomat a bal kezemben tartom, s folyamatosan zenét hallgatok, memorizálok. Ha a feleségem itthon van, akkor együtt gyakorolunk: Titka Brigitta operett énekesnő, akivel szintén fellépek. Januárban született meg a kislányunk, s jelenleg a mama mellett én vagyok az asszisztens. Természetesen együtt fürdetünk, hisz a gyerekvállalás is közös projekt volt.

- Hogyan ajánlod magad a rendezvényszervezőknek?
- Egy egyedülálló, Las Vegasi recepten alapuló, élő, énekes show műsort kínálok. Az Elvis Presley imitátor a Las Vegasi „nagyoktól” tanulta a mesterséget. Fellépései alkalmával, kísérteties hasonlósággal emlékeztet bennünket a Királyra. A hangja, a mozgása, a gesztusai kilencven százalékban megegyezik vele.

- Mi volt eddig a legegyedibb kérés?
- A múlt héten egy Las Vegasi álomesküvőn működtem közre. Az ifjú pár egyedi esküvővel lepte meg a családtagokat, barátokat. Limuzinnal érkeztek a házasságkötő teremhez és arra kértek, hogy énekeljek nekik néhány számot. Így királyi módon ünnepeltek, Elvis Presley társaságában.

- Mi a célod a népszerűségen kívül?
- Szeretném újra feleleveníteni a hatvanas, hetvenes éveket, a szép dallamokat, amelyek életkedvet, szeretetet, boldogságot sugallnak. Hazánkban hajlamosak az emberek elkeseredni, ezért dalaimmal arra bíztatok mindenkit, hogy legyenek vidámabbak.

- Pokrovenszki Gergely -

[2006.07.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még