2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koós János: ˝Bajor Imre bízott abban, hogy kimászik ebből a dologból˝
Bajor Imre ma reggel halt meg - nyilatkozott az ügyvédje
Oszvald Marika: "Zokog a szívem"
Hernádi Judit: "Megrongálta a lelkemet most ez a dolog” 
Kern András: "Senkivel sem tudtam úgy röhögni, mint vele"
Heilig Gábor: "Az utolsó pillanatig Bajor Imi volt"
Kapcsolatok
Bajor Imre

Elhunyt Bajor Imre - ismert emberek is emlékeznek

Szomorú hírt kellett tudomásul vennie a színházat és a humort szerető közönségnek, hiszen az egyik legsikeresebb és legkedveltebb hazai színművész Bajor Imre súlyos betegség után elhunyt. A színész csupán 57 éves volt. Pályája fontosabb állomásainak felidézésével emlékezünk rá.

Bajor Rezső és Hodálik Judit gyermekeként született,1957. március 9-én. Két gyermeke a Hámori Eszter színésznővel kötött házasságából, Lili és Marcell. Színészi pályáját az Állami Déryné Színházban kezdte 1976-ban, meglehetősen korán, hiszen csak 19 éves volt. 1984-től öt éven át ugyanitt színész volt, majd 1989-től a Játékszínben kapott szerepeket.

1999-ben úgy döntött szabadfoglalkozású színészként dolgozik tovább. Szintén ebben az évben csatlakozott az induló és hatalmas nézettséget és népszerűséget elérő Heti Heteshez, amelynek állandó és pótolhatatlan tagja lett.

Számos színpadi darabban szerepelt. A tv közönsége a Szomszédok című legendás tévésorozatból ismerte meg jobban, amelyben fodrászfiút alakított. A mozivászon sem volt idegen a számára, játszott többet között a Meseautó című filmben is. 2004-ben Tímár Péter Le a fejjel című produkciójában alakított emlékezetest Hernádi Judittal és Gálvölgyi Jánossal. Ekkora már nagy népszerűségre tett szert, több show-ba meghívták, és Csóközön című önálló estjével bejárta az országot.

Alakításai, poénjai velünk maradnak

A kilencvenes évektől elmaradhatatlan résztvevője volt a Rádiókabaréknak: manapság is emlegetik híres produkciójának refrénjét: én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó…

Szerepelt az Operettszínházban is, ahol a Mágnás Miskában Oszvald Marika volt a partnere. A darabot Verebes István rendezte és hangos sikert arattak vele.

Bajor Imre  a sok tapasztalat és siker ellenére mégis egész pályája során izgult az előadások előtt. ellenére ugyanúgy izgul minden előadás előtt és ahogy fogalmazott:  "Létezik egyfajta elvárás velem szemben, amelynek meg kell felelnem. Minden este meg kell nyerni a közönség szívét, hiszen mindig mások ülnek a nézőtéren. Színre lépés előtt nap mint nap izgulok, de ez jó fajta stressz. Ha már nem lenne, akkor abba kéne hagynom a pályát" – mondta egy interjúban.

Sajnos az élet úgy döntött, Bajor Imrének idő előtt abba kell hagynia a pályáját. Nem rajta múlt, ő harcolt a betegség ellen, hiába… Alakításai, poénjai velünk maradnak.

Bajor Imre ügyvédje nyilatkozott.

Az ismert emberek is emlékeznek kedvencükre

"Személyesen ugyan nem ismertem őt, de gyermekkorom egyik meghatározó színésze volt. Egy hatalmas karakter hagyott el bennünket... Nagy kedvencem volt." - közölte ByeAlex.

"Egy művésszel kevesebb - egy legendával több. Nyugodjék békében!" - írta Lakatos Levente, író.

"Nagyon szerettünk! :(((" - emlékezett Árpa Attila.

Nyugodj békében

"Ma hajnalban halt meg a barátom, valószinűleg az elsők között értesültünk a tragédiáról. A feleségemnek telefonált Ildikó kora reggel. Nagyon ki vagyunk borulva"- mondta szűkszavúan Heilig Gábor.

"Imikém! Nyugodj békében!" - posztolta Dolák-Saly Róbert.

"Sajnálattal értesültem, hogy Bajor Imre elment közülünk! Nagyon kedveltem, nem is olyan régen, egy nagyon jó hangulatú estét töltöttünk el együtt. Isten nyugosztalja!" - közölte Patkó Béla "Kiki".

"Nyugodj békében" - írta Mészáros Árpád Zsolt.

"Egy kiváló színész, egy remek komikus távozott közülünk, víg kedélyét, humorát örökké őrizni fogjuk, alakításait évtizedekig idézzük. Bajor Imre művész úr, nyugodj békében!" - emlékezett Mága Zoltán.

"Drága Imre! 12 évig voltál a Falugyűlésem frenetikus tanárnője, a Gyula meg Tóth Ottó igazán hiteles Ede bácsija, megannyi kabarészámom főszereplője. Évekig jártuk együtt a kultúrházakat. Tegnap lett kész az őszi rádiókabarés számunk. Hova küldjem most.....?" - közölte Ihos József.

"Viszlát Imi. Örülök, hogy ismertelek." - tette közé Majoros Péter, Majka.

További nyilatkozatok:

Hernádi Judit: "Megrongálta a lelkemet most ez a dolog”
Heilig Gábor: "Az utolsó pillanatig Bajor Imi volt"
Oszvald Marika: "Zokog a szívem"
Kern András: "Senkivel sem tudtam úgy röhögni, mint vele"

- zene.hu, wikipedia -

[2014.08.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még