2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Érdekes videó! Ezt látta Kóbor a Gyöngyhajú lány közben
Tízezrek előtt lépett fel az Omega - öt videó a Szabadságkoncertről
Megverte az Omega tagjait - megszólalt a zenész fia
Véres bunyó: taxissal verekedett az Omega két zenésze
Kapcsolatok
Omega

Taxissal verekedtek az Omega tagjai? - íme a részletek: fríssitve

Augusztus 8-án Siófokon lépnek fel a szabadtéri színpadon, de Benkő László szerint kérdés, ezek után hogyan és mikor folytatódhat a turné. Az ügy tisztázása zajlik, milőbbi jobbulást kívánunk a zenészeknek.

Debreceni Ferenc dobosnak az orra és bal keze tört el, Benkő László billentyűsnek a jobb keze tört, vagy zúzódott – az Omega szombat esti tatai koncertjének fővárosi „utóélete”.

– Pesten hajnal négykor egy taxis támadt ránk azzal, hogy „mi van, buzik?” és ütött egyszer, kétszer, ötször – idézte föl a történteket vasárnap a sonline.hu-nak a baleseti sebészeten Benkő László. Hozzátette: fogalma sincsen, mivel „érdemelték” ezt ki. Ilyen még nem történt velük – így Benkő – és ez el kell hogy gondolkoztassa őket a folytatásról.

Késve érkezett a taxis Benkő szerint

Az Index információi szerint Benkő és Debreczeni autót hívtak, de nagyon sokat kellett várniuk. Már 25-30 perc is eltelt, ezért felhívtak egy másik taxitársaságot. Épp ekkor ért oda viszont az először hívott taxi. Neki azt mondták, köszönik, ilyen késéssel már nem kérik az autót, lesz másik.

Az autóból ekkor kiszállt a 30 év körüli taxis és megütötte Debreczenit. Benkő segíteni akart neki, de az erős testfelépítésű taxis az ő kezét és lábát is kicsavarta.

Nyomj egy lájkot, ha szereted az Omega dalait.

A Borsnak sikerült elérni Benkő László fiát, Benkő Balázst:

– A taxis nem érkezett meg időre, ezért apuék másik kocsit rendeltek. Fél óra után megjött, mire apuék elküldték melegebb éghajlatra. Erre rájuk támadt, ütötte-verte Cikit és a fatert. Cikinek több helyen eltört az orra, apunak a keze és a lába is erősen zúzódott. Már kiengedték őket a sebészetről – mondta a Borsnak Benkő Balázs.

Több helyen megsérültek

A két zenészt délelőtt fél 10-ig vizsgáltak és láttak el a Fiumei úti baleseti sebészeten.

 – Hétfőig bent akartak tartani minket, de saját felelősségünkre muszáj volt kijönnünk a hangszereink miatt. Cikinek az ütemet verő bal kézfeje és a nyaka sérült meg, valamint eltört az orra. Nekem a jobb tenyerem és a bokám ment tropára. Minden vizsgálatot soron kívül elvégeztek rajtunk, én tetanusztoltást és gyógyszereket is kaptam, ellátták a sérüléseinket - nyilatkozta Benkő László a Blikknek.

"Mindenki nagyon kedves volt, az egyik mentős srácról ráadásul kiderült, hogy nagy Omega-rajongó, megvan neki minden lemezünk. Hát ő sem gondolta volna, hogy egy ilyen méltatlan helyzetben futunk össze... Elképesztő és felháborító, hogy ilyen megtörténhet ma Magyarországon! Nem tudom, hogy hogyan fogunk színpadra állni, de az biztos, hogy egy koncertet sem fogunk lemondani! A következő most hétvégén lesz, de nem hagyjuk cserben a rajongóinkat. Ha kell, a fájdalomtól zokogva zenélünk végig" - tette hozzá Benkő László a Hir24-nek.

Az Omega-oratóriummal járják most az országot; szimfonikus zenekari kísérettel játszanak, Tatán a tatabányai filharmonikusok kísérték őket. Augusztus 8-án Siófokon lépnek fel a szabadtéri színpadon, de Benkő szerint egyelőre kérdés, ezek után hogyan és mikor folytatódhat a turné...
 

A Class Fm reggeli műsorába telefonált be H. Zoltán, a budapesti taxis, aki elverte az Omega két zenészét, Benkő Lászlót és Debreczeni Ferencet. 

A férfi azt mondta: a központtól kapott egy címet, ahová saját elmondása szerint két perc alatt kiért. (Benkőék azt állították, hogy több mint fél órát várakoztak, és már a diszpécsereknek is telefonáltak, hogy hol az autó.)

H. Zoltán szerint a "nem józan" Benkő László behajolt az autóba és közölte, hogy nekik nem kell taxi és megpróbálta "különböző jelzők kíséretében" elküldeni onnan. A sofőr ekkor szintén felhívta a diszpécsert és elmondta, hogy elhagyja a helyszínt, mert nincsenek olyan állapotban, hogy elvigye az utasokat. Erre Benkő a sofőr szerint átment az ő oldalára, és megpróbált beütni az autóba és arcon ütötte. A taxis ekkor szállt ki az autóból és ekkor estek neki mindketten és ebből adódott a verekedés.

Benkő László is megszólalt a műsorban, aki szerint a taxis "fel sem fogja, hogy mit követett el". Azt is mondta: egyáltalán nem ittak, nem ő kerülte meg az autót, nem hajolt be az autóba, az Debreczeni Ferenc volt és H. Zoltán "ekkor törte el az orrát".

A BRFK a Blikkel azt közölte: H. Zoltán budapesti lakost gyanúsítottként hallgatta ki a XI. kerületi rendőrkapitányság, de nem vették őrizetbe.

A Hír24 kereste az érintett taxitársaságot is, de ők egyelőre nem kívánták kommentálni az esetet.

Benkő László a Fókusznak adott interjúban elmondta kész csodának tartja, hogy megúszta kisebb-nagyobb sérülésekkel, hiszen, ahogyan ő mondja, akár végzetes is lehetett volna a verekedés.

A zenész szerint a világon már mindenütt játszottak, de soha sehol nem fordult elő velük hasonló eset. A billentyűs szerint ők az áldozatok és az igazság hamar ki fog derülni. Az Omega tagjai remélik, hogy sérüléseik miatt nem kell lemondani a szombati koncertjüket. 

A Taxis szövetség felháborodott

"Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) mélységesen felháborodott és egyben elítéli azoknak a taxisoknak a magatartását, akik rendkívül rossz hírbe hozták a taxi-közlekedési ágazat minden dolgozóját az elmúlt napokban okozott durva és erőszakos cselekményeikkel.

Szégyenletes az, hogy - egy taxis bárhol is ebben az országban - a vélt vagy valós sérelmeit az utasokon verje le.

Szégyenletes az, hogy egy közfeladatot ellátó taxis, - aki a közösségi közlekedés részét képezi egy adott településen - rombolja a tisztességes és törvényt tisztelő taxisokról kialakult általános megítélést a közvéleményben.

Magyarországon a taxisok többsége betartja a jogszabályokat és tiszteli az utasait. Teszi ezt többek között azért is, mert utasok nélkül nem létezne a taxis sem." - áll a közleményben

Kedveled az Omega előadását? VOKS LENT!

- sonline,.hu, borsonline.hu, index.hu, Blikk, propeller.hu, hir24, Fókusz alapján zene.hu

[2014.07.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még