2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
 Ismét Beatles est lesz a Muzikumban
Beatlest játszani mindig motivációt jelent - interjú a The Bits zenekarral
Kapcsolatok
The Bits (Hungarian Beatles Supergroup)

Hollandiában rangos eseményen lép fel a magyar zenekar

A zenekar esetében még igen fiatal formációról beszélhetünk, de sikert sikerre, koncertet koncertre halmoznak. Magyarország egyik legsikeresebb Beatles tribute zenekara, a The Bits hamarosan a hollandiai Big Rivers fesztiválon fog fellépni. Erről, és a jövőbeni tervekről is beszélgettem Derecskei Zsolttal az interjúnkban.

Hatalmas megtiszteltetés érte a zenekart, hiszen a hollandiai Big Rivers fesztiválon léphettek fel, ráadásul két alkalommal is. Mit lehet tudni erről a rendezvényről?
Derecskei Zsolt: Nem csak megtiszteltetés, de egyben óriási meglepetés is ez az egész, hiszen nem volt előszele. Ugye egy zenekar és a menedzsmentje általában „dolgozik” azon, hogy egy-egy fellépésen szerepelhessen a zenekar. Itt viszont se szó, se beszéd kaptuk az üzenetet, hogy lenne egy ilyen lehetőség. Gyakorlatilag az ölünkbe hullt. A fesztivál Hollandia egyik legnagyobb összművészeti fesztiválja, amit talán a Kapolcsi Művészetek Völgyéhez lehetne hasonlítani, ám míg itthon házak udvarain vannak a színpadok felállítva, Hollandiában hajókon, városi tereken és kerthelyiségekben egyaránt fellelhetők a világot jelentő deszkák. Eredetileg egy blues fesztiválból indult, majd az évek során kinőtte magát, és mára a könnyűzene számos ága mellett a komolyzene, költészet és irodalom és a street art számos válfaja is bemutatkozik.

Kitől érkezett a felkérés a szereplésre és hogyan talált meg titeket?
Derecskei Zsolt:
A megtiszteltetést fokozza, hogy a meghívást egyenesen a fesztiváligazgatótól kaptuk. Mivel 2014. július 10-én, azaz a mai napon történt 50 éve, hogy az „A Hard Day’s Night” című Beatles nagylemezt kiadták, mi már 2013 végétől azon dolgoztunk, hogy ennek a lemeznek az élő, színpadi változatát létrehozzuk. A bemutatót február 8-án tartottuk a Muzikumban, és tegnap is előadtuk a városligeti sörsátorban az évfordulót megünnepelve.

Hollandiában eredetileg a The Brothers argentin Beatles emlékzenekar közreműködött volna, de valamiért ők kiestek, és mivel tudomásom szerint Európában mi vagyunk az egyetlenek, akik tudják ezt a műsort, valószínűleg így találhatott meg minket a rendezőség. Ha kereskedői szemmel nézzük, akkor még jobb is, mert mi plusz két dallal többet játszunk erről a felvételi időszakról, sessionről, mivel két, csak EP-n kiadott dalt (I Call Your Name, Long Tall Sally) is eljátszunk a műsor keretein belül.

Ajánlunk egy jó koncertet - csatlakozz!

 Fiatal zenekarnak számítotok, hisz még csak másfél évesek vagytok. Mit jelent számotokra ez a külföldi elismerés?
Derecskei Zsolt:
A 2014-es évet annak szenteltük, hogy Budapest után Magyarországon szélesebb körben is ismertek legyünk és vidéki helyszínekre is eljusson a Beatles zenéje a The Bits tolmácsolásában. Az az érzésem, hogy a promóció jól sült el, és kicsit messzebbre ment a zenekar híre, mint ahogy azt számítottuk. Ez a zenekar őszinte és hiteles produkciójának, valamint a menedzsment munkájának indirekt elismerése.

Milyen lehetőségeket kínál számotokra ez az esemény? Azon kívül, hogy a külföldiek is megismerhetnek titeket.
Derecskei Zsolt:
Egyrészt egy nagyon jó bulit, másrészt látunk a világból egy kis szeletkét, sok embert megismerhetünk, és sok új barátságot köthetünk. Nem utolsósorban talán néhány koncertre is eljutunk, amit megnézhetünk, meghallgathatunk.

Elképzelhetőnek tartod, hogy ezek után esetleg több külföldi rendezvényen, fesztiválon is részt vesztek majd?
Derecskei Zsolt:
Azt szoktam mondani, hogy akkor biztos a koncert, ha már le van játszva, de ettől függetlenül abszolút benne van a pakliban. Más is megtalálhat ugyanúgy, mint ahogy a hollandok megtaláltak minket, és szerencsére ma már nagy akadályok nincsenek, hogy külföldre mehessen egy zenekar vendégszerepelni.

Zenekari szinten idénre milyen nagyobb volumenű terveitek vannak?
Derecskei Zsolt:
most inkább több kisebb tervünk van. Természetesen Hollandiára készülünk, de emellett szeretnénk valamit kezdeni azzal a koncertfelvétellel, amit még februárban rögzítettünk. Nyár van, ezért a nyaralás sem maradhat ki, nagyobb volumenű projektbe pedig majd ősszel kezdünk, de nem lőjük le előre a poént.

Itthon erőteljesen megindult a fesztivál szezon, szó szerint egymást érik a programok. Ti hol lesztek majd láthatóak ebben a nagy rengetegben?
Derecskei Zsolt:
Hollandia mellett Magyarország turistaparadicsomában, a Balaton körül is találkozhatnak majd velünk az ott nyaralók, érdeklődők. Balatonalmáditól Keszthelyig széles sávban fogunk mozogni. Ott leszünk Kapolcson is, jó játék lesz a két fesztivált összehasonlítani, bár azt hiszem talán fölösleges, mert mindkét rendezvénynek meg lesz a saját bája. Budapestet sem hanyagoljuk el, és ahogy a cikk elején említettem, még dolgozunk az ország más városaiban való fellépéseken is.

Rosta N. Napsugár

[2014.07.10.]

Megosztom:

 Ismét Beatles est lesz a Muzikumban
 Ismét Beatles est lesz a Muzikumban

Az egyre nagyobb ismeretséget és elismertséget szerző Beatles...

	Beatlest játszani mindig motivációt jelent - interjú a The Bits zenekarral
Beatlest játszani mindig motivációt jelent - interjú a The Bits zenekarral

Itthon talán nincs is még...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még