2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Rosszindulatú megjegyzés miatt rúgták ki az énekest

Meleg-ellenes Facebook-bejegyzései miatt bontották fel Tamar Iveri operaénekesnő szerződését az Opera Australiánál – közölte a BBC. A grúz származású szoprán Desdemonát játszotta volna az Otellóban jövő hónapban Sydey-ben, de a társulat azt mondta: szerződése megszűnt.

Iveri a közösségi oldalon büszkeségének adott hangot a tbilisi melegjogi felvonuláson kibontakozott erőszakos összecsapásokkal kapcsolatban. Később bocsánatot kért és eltávolította a posztokat mondván, a férje írta azokat.

A kommentek több mint egy évvel ezelőtt íródhattak, tekintettel arra, hogy a melegjogi felvonulás akkor volt Iveri grúz szülővárosában.

„Elég büszke voltam a tényre, hogy a grúz társadalom köpött a parádéra” - állt a posztban, ami egy üzenet volt a grúz elnöknek, miután keresztény ortodox csoportok megtámadták az embereket a felvonuláson.

„Kérlek, fejezzétek be a nyugati 'fekáliás tömegek' behozatalát az emberek gondolkodásmódjába a propaganda által” - tette hozzá.

„Lelkiismeretlen”

Az Opera Australia támogatói és szponzor vállalata, a Qantas légitársaság tiltakozását fejezte ki a megjegyzésekkel kapcsolatban.

Lájk, ha érdekelnek az új klipek.

Hátfőn az opera „lelkiismeretlennek” nevezte a posztokat saját Facebook-oldalán, és azt mondta, az énekesnő többé nem lép fel velük.

„Az Opera Australia megállapodásra jutott Ms Iveri-vel, miszerint haladéktalanul kivonja őt a társulattal való szerződéséből” - írták.

Imogen Corlette szóvivő azt mondta, az Otello július 5-én indul, ahogy tervezték, a helyettesítést hamarosan bejelentik.

Vasárnapi posztjában Iveri „mélyen-vallásos” férjét vádolta a meleg-ellenes posztok közzétételével, és azt mondta, ő maga semmilyen módon nem homofób.

„Soha senkit nem ítéltem el, sem vallási, sem rasszista okból, vagy bármilyen más előítéletet nem tanúsítottam, így szexuális preferencia alapján sem” - fogalmazott.

Nem vállal felelősséget

„Irtózom az előítélet összességében minden formájától.

„Egy művészeti társulatban lépek fel, ahol meleg emberek ezrei vannak a színpad mindkét oldalán, és nincs senki, aki előjöhetne és azt állíthatná, valaha is bármiféle előítéletet tanúsítottam volna velük szemben” - magyarázta.

„Korábban elmondtam és újra elmondom, azok a szavak amiket nekem nyilvánítottak nem az enyémek voltak, és ezért nem vállalhatok személyes felelősséget értük” - szögezte le az énekesnő.

A valóság nyilván sosem derül ki, de tény az, hogy a brüsszeli La Monnaie Opera is megszabadult a kéretlen kommentek „szerzőjétől”, akiknek a jövő évi produkciójában szerepelt volna.

Iveri 2004-ben debütált a Salzburg fesztiválon és dolgozott a Metropolitan operában, a Houston Grand-ban, az Arena di Veronában és a L'Opera Bastille-ban is.

-kiko-

[2014.06.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még