2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Tíz éves lesz a népszerű netrádió - ünnepel a Megadance Rádió

Napjainkban a netrádiók folyamatosan alakulnak, megszűnnek. A MegaDance Rádió jelenleg Magyarország legrégebbi, csak interneten elérhető rádiója, amely november 15-én ünnepli majd tíz éves születésnapját.

Először 2004. november 15-én szólalt meg a rádió, akkor még csak kísérleti jelleggel. Műsoraiban kizárólag zene szólt. Egy évvel később jelent meg az első élő műsorvezetés, illetve alakult ki a mai napig fennálló zenei struktúra, mely 1970-től napjainkig a kedvelt slágereket tartalmazza. Olyan felvételeket próbál összeállítani a nap 24 órájában, amelyekre annak idején, még a 80-as, 90-es évek derekán rengetegen táncoltak, szórakoztak.

Így kaptak helyet a 70-es évek slágerei, a 80-as évekből  az italo disco, illetve még a könnyed amerikai rock, ami akkor nagyon népszerű volt. Szerepelnek a „SAW”- korszak (Stock-Aitken-Waterman) top listás, slágeres zenéi, a felejthetetlen 90-es évek zenei világa (alapvetően az akkoriban rendkívül populáris „eurodance”’ stílussal), a 2000-es évek nagy sikerformációi (ATB, French Affair, Alcazar, ATC, Ultra Nate, BWO, Barthezz stb.) is főszerepet kapnak. Ezekhez adják hozzá a mai slágereket is, azokból is a dallamosabb, slágeresebb dalokra koncentrálva, mellőzve a progresszív stílust.

Ajánlunk egy jó koncertet - csatlakozz!

Műsoraikban számos közvetlen határszomszédságunkban lévő nemzet slágereivel, és ritkán hallható felvételeivel is kedveskednek hallgatóiknak, mint például a szlovák Exil (Go Go Happy Go), a horvát Colonia (Ti Da Bu Di Bu Da).

A kínálatban megtalálható továbbá az orosz Siberain Heat (Just Say hello), az iráni (majd svéd) Arash (Broken Angel), a német Brooklyn Bounce (Take A Ride), a svéd Günther (Ding Dong Song), a német Sash! (Ecuador), a svéd E-Type (This Is The Way),, a francia Début de Soirée (Nuit De Folie), az olasz Gigi D'Agostino (The Riddle), a belga Paradisio (Bailando), a spanyol Baccara (Yes Sir, I Can Boogie), a román Inna (Sun Is Up), a német Loft (Love Is Magic), és még hosszasan lehetne sorolni a maga idejében a zenei top listák éllovasait, illetve azokat a ritkaságokat, amelyek csak kislemezen, vagy az akkori diszkók, lemezlovasok közötti terjesztésre készültek.

Reklámmentesen, szabadidőt feláldozva

Nem titkolt célja a rádiónak, hogy a változatos zenei palettával, a lehető legszélesebb korosztály zenei igényét próbálja meg kielégíteni a nap 24 órájában, reklámmentesen.

A rádió műsorvezetői a műsorok összeállítását és levezetését is szabadidejükben,  a zene iránti szeretetből, és az ebből fakadó elkötelezettségből végzik, és ezért csatlakoztak a rádióhoz, hogy visszaadják az akkori élményeket, ötletes szignálokkal tarkított műsoraikkal. Természetesen itt egy amatőr rádióról beszélünk, nem szakképzett, ilyen irányú végzettséggel rendelkező műsorvezetőkről. Többségük már rutinból vezeti adását, a többiek pedig folyamatosan sajátítják el a műsorvezetés gyakorlatát, egymást természetesen folyamatosan segítve. Így egy összeszokott, jól működő csapatról beszélhetünk. A műsorvezetők 80 százaléka három évnél régebben csatlakozott a rádióhoz, amely ez év november 15-én ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

A rádió tagjai ezúton is szeretnék megköszönni támogatóinak a lehetőséget, hűséges hallgatóinak pedig, hogy őket választották, és választják napról napra, hiszen ennek köszönhetően jutott el a rádió oda, ahol most is van, és legalább ilyen színvonalon kívánja hallgatóit szórakoztatni a jövőben is. 

Hallgasd ITT a Megadancet.

A facebookon itt tallod őket: https://www.facebook.com/megadanceradio

Melyik rádióadót hallgatod a leggyakrabban? VOKS LENT!

[2014.11.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még