2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Ismerd meg a Billing Bodies zenekart

Bemutatjuk a Billing Bodies zenekart. Azt a zenekart, amelyik a semmiből kerültek elénk, de biztosak vagyunk benne, hogy sokat hallunk még róluk!

A Billing Bodies zenekar fogadásból, a 2007. évi adóbevallás eljátszására alakult. A fogadást ugyan megnyerték, de a zenekar lelkesedése ekkor még messze túlmutatott a technikai képességeken, ezért el kellett telnie pár évnek, amíg – néhány elkerülhetetlen tagcsere után – önálló programmal tudott megjelenni a magyar könnyűzenei színtéren. A saját számokon 2011 óta komolyan dolgoztak, aminek eredményeként 2014-re készült el az első nagy lemezük "Utolsó pillantás a Földre" címmel.

A következő dal is megtalálható a lemezen:



A zenéjük stílusa „igényes mainstream alternatív posztmodern pop” és minden jelzőt büszkén vállalnak, még akkor ha az igényes popzenéről ma már mindenkinek a Fásy-mulató jut az eszébe. Mainstream, mert ragaszkodnak a hagyományos pop és rockzenei dalformához/ hangszereléshez, alternatív, mert szeretnék azt hinni, hogy a szövegek fontosak (van üzenet), ugyanakkor posztmodern, mert bevallják, hogy ezen a pályán már nehéz új akkordot találni. George Michael szerint a Radiohead az OK Computer után eltűnt a saját s*gglyukában – ő már csak tudja – de a Billing Bodies semmiképpen sem szeretne ebbe a hibába esni.

A zenekar nyolctagú. Két énekes van (illetve egy énekes lány és egy énekes), vannak fúvósok (trombita és harsona), ami a hangsúlyos szintetizátor-szólamokkal kombinálva egyedi hangzást ad a zenéjüknek.

Honnan a zenekar neve? - A „billing body” a tanácsadói szakzsargonban elterjedt kifejezés és azt az szakértői állományt jelöli, amely puszta jelenlétével támasztja alá a projekt költségeit az ügyfél előtt. Tudása nem észrevehető, értelmes munkája nincs, hozzáadott értéket nem termel, fizikai kiterjedésével bizonyítja csupán, hogy az adott feladat elvégzése azért kerül sokba, mert sok ember munkáját igényli. Természetesen mi sohasem dolgoznánk ilyen eszközökkel – hallomásból tudunk az egészről.

-Human Music Management-

[2014.05.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még