2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Művészetek Palotája (MÜPA)
Pannon Filharmonikusok (Pannon Filharmonikus Zenekar)

Együttmüködik a MÜPA és a pécsi Kodály Központ

Különleges együttműködés aláírására került sor május 16-án, Budapesten az ország két vezető művészeti központja, a Művészetek Palotája és a pécsi Kodály Központ között. Az eddig fennálló kapcsolatot a Művészetek Palotájában írásban erősítette meg Káel Csaba vezérigazgató és Márta István ügyvezető, ezzel kinyilvánítva, hogy ezen túl közös koprodukciók létrehozásával kívánják felhívni a figyelmet a hazai és nemzetközi zenei élet kiemelkedő előadóművészeire.

Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója elmondta, fontos feladatuknak tekintik, hogy azokra a hazai művészeti szervezetekre is ráirányítsák a figyelmet, akikkel együtt dolgoznak. A közös előadások létrehozása nemcsak a kultúra színvonalának emelésére szolgál, de logisztikai és gazdasági szempontból is mindkét intézménynek hasznára válik.

Márta István a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Zrt. ügyvezetője komoly lehetőségnek tekinti a most megkötött megállapodást, mellyel kölcsönösen, egymást segítve olyan produkciók jöhetnek létre, melyek a budapesti és a pécsi közönség kulturális igényeit is kielégítik. A Kodály Központ eddigi eredményeit tekintve méltó partnere a Művészetek Palotájának, hiszen 3 éves fennállása alatt 579 rendezvényt bonyolított le (473 koncertet és 106 konferenciát). A régió zenei központjában 276 ezer látogató fordult meg ez idő alatt. A Zsolnay Örökségkezelő Nkft. a zenei rendezvények mellett teljes multikulturális tevékenységét ezen együttműködés mellé állítja.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Pécs város polgármestere, Páva Zsolt kiemelte, Pécs a kultúra városa, mely szlogent igen komolyan veszi a baranyai megyeszékhely. E megtisztelő cím egyben komoly felelősséggel is jár, hiszen egyik feladata a városnak, hogy a művészeti tevékenység tovább erősödjék a régióban. Ehhez az olyan kiváló fizikai adottságokkal bíró létesítmények mellé, mint a Kodály Központ,  partnerek szükségesek.

Egyedüli nem fővárosi zenekarként a Pannon Filharmonikusok tart állandó bérletes előadásokat Budapesten. A Művészetek Palotája lehetőséget adott a pécsi zenekarnak, hogy a 2003 óta tartó, a magas minőséget, alkotó közösség létrehozását célul kitűző megújulási folyamatát véghezvigye. A hazai és nemzetközi kultúra képviseletét a Müpában tartott telt házas koncertekkel méltóképpen el tudták látni. Ma a zenekar a 2013-2014-es éved záró koncertjét tartja a Művészetek Palotája Bartók termében, és egyben megkezdi a következő időszakra a bérletek árusítását. 

- Sajtóközlemény -

[2014.06.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még