2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovízió 2014: Ők lesznek Kállay-Saunders András ellenfelei az elődöntőben!
Eurovízió 2014: Szakállas énekesnőben bízik Ausztria! Videóval!
Eurovízió 2014: Jubileumi választás Görögországtól
Kapcsolatok
Eurovíziós Dalfesztivál 2014 (Eurovision Song Contest)
Kállay-Saunders András

Eurovízió 2014: többszörösen elismert énekesnőt indít Olaszország

Emma Marrone La Mia Citta című pop/rock felvétele képviseli Olaszországot az idei Eurovíziós Dalversenyen Koppenhágában. Itália a szabályok értelmében eleve döntős pozícióból indul, így május 10-én a legjobbak között méretheti meg magát a dán fővárosban.

Emma már a 2000-es években aktív részese volt az olasz zenei szcénának Selantoban. Számos körülmény játszott közre abban, hogy Rómába ment, ahol részt vett az Amici című tehetségkutatóban és tovább is jutott az első válogatáson.

Később megnyerte a versenyt és kiadta első albumát Oltre címmel. A korong listavezető lett, amit hamarosan egy másik number one lemez követett.

Csatlakozz, ha érdekel az Eurovíziós dalverseny

2010 nyarán turnézott, miközben már egy új stúdióalbumot, az A Me Piace Cosí-n dolgozott. Az album októberben látott napvilágot és egy újabb lépcső volt Emma művészi fejlődésében.

2011-ben a Moda nevű amerikai csapattal részt vett a Sanremo Fesztiválon az Arrivera című dallal, ami hatalmas sláger lett. A dal helyet kapott az A Me Piace Così sanremoi kiadásán, és platina minősítést ért el ugyanabban a hónapban.

2011. május 29-én felkérték, hogy nyissa meg az olasz futball kupát az Olimpico Dtadionban Rómában, ahol az olasz nemzeti himnuszt énekelte el.

Az olaszok versenydalát ismerd meg ITT!

Az intenzív stúdiómunkálatok mellett új turnéba is kezdett. Mielőtt saját turnéját elindította, megnyitott három Gianni Nannini és két Vasco Rossi koncertet is. Ugyanabban az évben kitüntették a Wind Music Awards 2011-en az A Me Piace Così dupla platina, és az Arrivera multiplatina digitális eladásaiért.

Szeptember 20-án jelent meg Saro Libera című albuma, ami azonnal az eladási listák élére tört és néhány héten belül bearanyozódott.

2012-ben ismét részt vett és meg is nyerte a 62. Sanremo Fesztivált a Non è l’Inferno című dallal. Albumának sanremoi kiadása után dupla platina minősítést ért el és ennek okán a Wind Zenei Díjkiosztón is elismerték munkásságát.

A 2013-as év nagyon zsúfolt volt Emmának Schiena című új stúdióalbumának készítése és kiadása miatt. A dalok elkészítésében elismert dalszerzők segítettek, de számos fiatal tehetség is.

2013 novemberében jelent meg a Schiena vs Schiena, ami két cédét tartalmazott. Az egyik az eredeti album volt egy új dallal kiegészülve, míg a másik a korong dalainak fél-akusztikus változatát mutatta be.

-kiko-

[2014.05.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még