2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Videoklip újdonság! Odett: Éjszaka
Képgalériák
Szegedi Szabadtéri - Zorba sajtótájékoztató

Változások a Szegedi Szabadtéri Játékokon - megfordul a színpad a Dóm téren

Igazi fesztivál-előadással indítja 2014-es évadát a Szegedi Szabadtéri Játékok: a Zorba, a görög táncműben a Győri Balett társulata, a Szeged Táncegyüttes néptáncosai, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara is szerepet kapott. A produkció különleges, 3D vetítéstechnikával kerül színre.

Július 4-én és 5-én láthatják a nézők a darabot, a Kossuth-díjas Harangozó Gyula, a Szabadtéri művészeti igazgatója rendezésében és koreográfiájával. Nikos Kazantzakis irodalmi művére Mikis Theodorakis írt zenét, melyet az 1964-es, három Oscar-díjjal jutalmazott film tett világhírűvé. Szinte nincs olyan ember, akinek ne csengnének a fülében a Zorba felejthetetlen dallamai.

És ki ne emlékezne Anthony Quinn szédítő sirtaki-jára és arra a legyűrhetetlen életörömre, mellyel minden nehézségen felülkerekedett. Idén a Szegedi Szabadtérin is átélhetjük ezt a mediterrán varázslatot.



Harangozó Gyula kiemelte: a Zorba igazi fesztivál-előadás lesz, hiszen amellett, hogy a Győri Balett társulatával állítja színpadra, szerepet kap benne a Szeged Táncegyüttes is. Külön érdekesség, hogy a koreográfus-rendező eddig még sosem dolgozott néptáncosokkal. Emellett, köszönhetően Gyüdi Sándor főigazgató úr együttműködési szándékának, a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara is szerepel majd az előadásban. Sőt, szólót ad elő kiváló operaénekesünk, Szolnoki Apollónia és élő buzuki-zene is segít a mediterrán varázslat megteremtésében, ezt Andreas Lehoudis-tól hallhatják majd a nézők.

Az előadás egyik legnagyobb érdekessége, hogy lenyűgöző, Szegeden eddig még nem látott látvány fogadja majd a közönséget. Dmitrij Simkin díszlettervező bonyolult, geometrikus, már-már kubista teret képzelt el, melyet egyrészt többlépcsős szerkezete tesz izgalmassá, másrészt a speciális, 3D vetítéstechnika, mely amellett, hogy jelenetfestő funkcióval bír, egészen elképesztő vizuális effektekre is képes.

A látvány és a technika tekintetében nemcsak ez lesz az egyetlen különlegesség idén nyáron. Soha nem látott körülmények közt zajlik a 2014-es évad. A nézőtér 180 fokban elfordul és a fesztivál teljesen új, jóval többet tudó, úgynevezett gyűrűs forgóval rendelkező színpadot kap. A változásra a dóm rekonstrukciója miatt kerül sor. A Szabadtéri történetének legnagyobb színpadtechnikai fejlesztése valósul meg, mely a színpad mellett érinti a műszaki és művészeti kiszolgáló egységet is. A közönség kíváncsi az új helyzetre, ez már a Zorba jegyeladásán is látszik. Van olyan látogató, aki kifejezetten a megváltozott helyzetre kíváncsi, és ezért döntött a jegyvásárlás mellett.

Szegedi Szabadtéri

[2014.04.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még