2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Shakira

Nemes gesztus! Újabb iskolákat nyitott Shakira Kolumbiában

Visszatért hazájába Shakira hétfőn, hogy felavassa azt a nyolc iskolát, amiket nonprofit szervezete, a Pies Descalzos (Bare Feet - Mezítláb) alapított. Az iskola és közösségi ház 1700 rászoruló gyermek számára kínál oktatást a napközitől a középiskoláig.

„Ez része az érdekképviseletemnek: előmozdítani az általános oktatáshoz való hozzáférést” – mondta el az énekesnő a Billboard magazinnak néhány nappal korábban egy interjúban. A Lomás del Peyé iskola és közösségi ház – Shakira hatodik iskolája Kolumbiában – folytatja küldetését, hogy az iskolát a közösség középpontjává tegye.

„Demonstrálni szeretném a Pies Descalzos modellen keresztül, hogyan változtathatunk meg életeket, nem csak a gyermekek számára, akik az iskolába jönnek, de a családjaik számára is. Az egész közösség átalakulhat, ha van egy iskola, ami megfelelően működik” – magyarázta a sztár. Megjegyezve, hogy amikor épített egy iskolát szülővárosában, Barranquillában, nem voltak köves utak a környéken. Lomas del Peye-ben a közösségek nagy részében nincs víz vagy áram.

„Távol az erőszaktól”

Emberek százai sorakoztak az iskolához vezető utcán, amikor Shakira egy éves fiával, Milannal a karján, férje, Gerard Piqué futballista kíséretében kiszállt autójából. A sztárokat az új iskola fiatal tanulói üdvözölték.

„Annyira boldog vagyok, hogy annyi mosolygós arcok látok a diákok között. Nekik meg vannak a szükséges eszközeik, hogy jó állampolgárok legyenek, távol az erőszaktól és kábítószerektől. Arról a napról álmodunk, amikor nem lesz oktatásban nem részesülő gyermek Kolumbiában” – nyilatkozta Shakira.

Elfoglalt

Az énekesnő 1997-ben hozta létre alapítványát, amit sláger albuma után nevezett Pies Descalzos-nak, 2003-ban pedig komoly táplálkozási programot indított lakóhelyüket elhagyni kényszerült és peremhelyzetű gyermekeknek. 2004-ben a Pies Descalzos megépítette első iskoláját és közösségi házát Chocóban, Kolumbia egyik legszegényebb államában.

Máig diákok százai járták ki az iskolát a Pies Descalzos-nak köszönhetően, és sokan főiskolára is mentek.

Shakira legújabb, önmagáról elnevezett albuma március 25-én jelenik meg. Emellett mesterként is tovább dogozik az amerikai Voice-ban, aminek évadindító adása kedden volt az NBC-n.

-kiko/Fotó:Billboard-

[2014.02.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még