2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - hallgasd meg a harminc elődöntős magyar dalt
Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal 2014 - Újabb hat továbbjutó
A Dal 2014: A blues hazai zsenije is fellép - képek a próbáról
Kapcsolatok
Eurovíziós Dalfesztivál 2014 (Eurovision Song Contest)

Esélylatolgatás - A Dal 2014 harmadik elődöntő

Eljött A DAL harmadik, és egyben utolsó elődöntője, ahol eldől, ki az a hat előadó, akik jövőhéten eggyel közelebb kerülnek a döntőbe jutáshoz. Következzenek hát a továbbjutók az utolsó elődöntőből – ahogy én gondolom.

A ZSŰRI ÁLTAL TOVÁBBJUTTATOTT FELLÉPŐK

Fool Moon – It Can't Be Over

Az egyik legkülönlegesebb produkció a mezőnyben, hiszen zenei alap nincs; a srácok mindent a hangjukkal oldanak meg. Nem véletlenül énekegyüttesnek hívják a Rácz Gergő által fémjelzett ötös fogatot. Egyáltalán nem könnyű létrehozni ennyiből egy olyan hangzás, hogy a nézőknek ne legyen hiányérzetük – de nekik tökéletesen sikerül. Tökéletes összhang van köztük, és a dalba sem lehet belekötni.

A Fool Moon tehát véleményem szerint megnyugodhat – a zsűri biztosan bizalmat szavaz majd nekik.

Radics Gigi – Catch me

Gigi szintén rutinos versenyzőként állhat ma A DAL színpadára, hogy bebizonyíthassa, nem véletlenül kedvelik, s szeretik a munkásságát nem csak itthon, hanem külföldön is. Ez a dal a tavalyihoz képest sokkal pörgősebb, így véleményem szerint az énekesnő most azt is meg tudja majd mutatni, mekkora energia lakozik benne. Nem tehetek róla, de a refrénről mindig a Leonardo DiCaprio és Tom Hanks fémjelezte „Kapj el, ha tudsz!” című klasszikus filmalkotás jut eszembe. Javaslom, ha valaha újraforgatják a filmet egy modernebb változatban, legyen ez a főcímzenéje.

Gigi teljesen biztos lehet abban, hogy a zsűri fogja őt továbbjutattni.

Király Linda - Everything

Imádom, hogy annyira dögös, annyira vagány ez a nóta. Christina Aguilera – Fighter című dala jut róla eszembe: ugyanaz a húzás, keménység van az „Everything”-ben, mint abban.

Linda hangja csodálatos, le merem fogadni, hogy ma is mindent meg fog tenni azért, hogy a zsűri és a nézők is egy világszínvonalú produkciót láthassanak a színpadon.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Csiszár Jenőék fogják őt továbbjuttatni a középdöntőbe.

Csatlakozz, ha érdekel az Eurovíziós dalverseny

A KÖZÖNSÉG ÁLTAL TOVÁBBJUTTATOTT VERSENYZŐK

Gájer Bálint – Elmaradt Pillanatok

Nehéz egy olyan emberrel kapcsolatban objektív értékelést alkotni, akivel immár negyedik éve ápolok jó kapcsolatot, barátságot. Régóta követem figyelemmel Bálint pályafutását, s az évek során rengeteget fejlődött minden téren. Teljesen, minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy az egyik legalázatosabb személy a szakmában, akit ismerek. Mindenhez maximálisan, vérprofin áll hozzá; nála nincsen olyan, hogy egy produkció 99,9 százalékos...annak százasnak kell lennie.

Ami Eurovíziós dalát, az „Elmaradt pillanatok”-at illeti, egy nagyon érzelmes, mély gondolatokat fejtegető produkcióról van szó. A zenét Bálint Romhányi Áronnal közösen alkotta; szeretem, hogy a dallamvilágban érezhető egyfajta kontinuitás. Haladunk egy ponttól valameddig, megvan a tetőpont is benne, nem csak céltalanul csapong jobbra-balra. A hangszerelés ennél tökéletesebb már nem is lehetne. A fantasztikus dalszövegért Orbán Tamást illeti dicséret, aki nagyon jól ráérzett a dallam mondanivalójára, s ahhoz megfelelő szöveget sikerült alkotnia.

Úgy érzem, Bálint csak egy hajszállal fog lemaradni az egyenes ági továbbjutásról – viszont ez a dal a közönség egyik nagy kedvence, így általuk biztos láthatjuk majd őt jövőhéten.

New Level Empire – The Last One

Mikor először meghallottam a dalt a rádióban, azt hittem, hogy egy új The Calling nótát köszönthetek az éterben. A kezdés teljesen Alex Bandék munkásságára hasonlít...de nem csak ez, hanem Újvári Zoli hangja is, ami engem nagyon pozitívan meglepett. Aztán a refrénnél megérkezik a kellemes elektronikus hangzás...és döbbenten tapasztaltam, hogy bizony ezt magyar zenészek alkották.

Nem vagyok ennek a stílusnak a nagy kedvelője, de a „The Last One” engem levett a lábamról a második meghallgatásra. Mert annyira profi, annyira „külföldi”.

A közönsége is megvan ennek a produkciónak, úgyhogy az ő szavazatukra bizton számíthatnak, hogy jövőhéten ismét színpadra állhassanak.

Pál Dénes – Brave New World

A „The Voice” című műsor győztese a tavalyival ellentétben idén egyedül áll színpadra, s igyekszin bizonyítani, hogy igen, neki is helye van ebben a mezőnyben. Engem igazán meglepett ezzel a dallal, hiszen egy picit szokatlan tőle ez az elektronikus műfaj, de nem volt rossz választás. Jellegzetes orgánuma egyedivé teszi ezt a különleges produkciót, melyben többek között Dobrády Ákos is közreműködött.

A közönség imádja, ami a visszajelzéseket illeti, úgyhogy Dénes biztos lehet az ő szavazatukban.

Rosta N. Napsugár

[2014.02.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még