2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Íme A Nagy Duett 2014 párosainak listája!
A Nagy Duett 2014: vasárnap indul a show
A Nagy Duett 2014 szereplői - képekben
A Nagy Duett 2014 - jópofa képek a próbákról
A Nagy Duett 2014: Csepregi Éva és Joshi Bharat üzenete
A Nagy Duett 2014: Cserpes Laura és Gesztesi Máté üzenete
Kapcsolatok
A Nagy Duett 2014

A Nagy Duett 2014: a nézői szavazás menete, a zsűri pontozása

Vasárnap indul A Nagy Duett újabb évadja. Jöjjön most néhány hasznos információ a műsorral kapcsolatban

1. Műsorsorozatról röviden:

"A Nagy Duett” 8 epizódból/élő adásból álló műsorsorozat, amelyben amatőr és profi énekesekből álló sztárpárok versenyeznek az „Év Duettje” címért. A versenyzőpárok az élő adásokban adnak számot énektudásukról és előadó művészetükről.

A Nagy Duett adása 2014. február 9-től, hétről-hétre látható a TV2 műsorán. 

Tíz versenyzőpár küzd egymással, adásonként a zsűri és a nézők által együttesen leggyengébbnek ítélt duó esik ki a műsorsorozatból, az utolsó adásban – a Fináléban – 3 páros versenyez a győzelemért. A zsűri pontozza a párokat, a nézők szavazataikkal fejezik ki tetszésüket, és így támogatják a párokat. A zsűri pontozási sorrendje és nézői szavazatok alapján kialakult sorrend összesítésének eredménye dönt a továbbjutásról, illetve a kiesésről.

A nézői szavazás véleménynyilvánítás, amelyek döntően befolyásolja a műsor menetét és az abban szereplő sztárpárok személyét. 

Csatlakozz, ha kedveled A Nagy Duett műsort.

I. ALAPFOGALMAK: 

„Nagy Duett” szavazás

A 2014. február 9-én induló új, emelt díjas SMS alapú és emelt díjas hanghívásos alapú szolgáltatás: a „A Nagy Duett” szavazás. 

A szolgáltatás lényege, hogy egy szavazás keretében a résztvevők sms-ben vagy hanghívás segítségével szavazhatnak az általuk választott, a Nagy Duett műsorsorozatban fellépő előadó párosra, kiválasztva azt a párt, akit a következő adásban, illetve az utolsó adásban a verseny győzteseként szeretnének viszontlátni.
Az érvényesen leadott szavazatok után a résztvevő részt vesz a nyeremények kisorsolásában. 

A Nagy Duett „szavazás” szolgáltatás szervezője az MTM-SBS Televízió Zrt. (székhelye: 1145 Budapest, Róna u. 174) (továbbiakban: TV2) és a Telekom New Media Zrt. (székhelye: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29) (továbbiakban: TNM). 

Résztvevők
Az emelt díjas sms-ben vagy hanghívás útján a szavazást igénybevevő személyeket a későbbiekben résztvevőként definiáljuk. 

A „Nagy Duett” szavazásban természetes személyek vehetnek részt, akik rendelkeznek SMS küldésére, vagy híváskezdeményezésre alkalmas eszközzel; érvényes előfizetéssel, és aktív emeltdíjas hozzáféréssel. 14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetnek részt.

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA:

A Nagy Duett szavazás szolgáltatás célja, hogy a résztvevők szavazatukkal a számukra legszimpatikusabbnak ítélt előadó párost hozzásegítsék a „Nagy Duett” versenyben a továbbjutáshoz, valamint a verseny megnyeréséhez; a zsűri által adott pontok és a résztvevők leadott szavazatai alapján kerül meghatározásra a továbbjutók sorrendje. A Nagy Duett című műsorsorozatban 10 produkció indul el. 
A sorrend megállapítása a zsűri pontszámai és a résztvevők által leadott szavazatszámok összesítése után alakul ki, azaz a nézői véleménynyilvánítás döntően befolyásolja a műsorsorozat menetét és az abban szereplő Sztárok személyét.

A zsűri tagjai –saját döntésük alapján- kialakítanak egy sorrendet pontozással.

A beérkező résztvevői szavazatok összesítését követően is kialakul egy sorrend az előadó párosok között. 
Mind a résztvevői, mind pedig a zsűri általi szavazatok versenypontokká konvertálódnak. 

Zsűri szavazás:

A párosokat egy 3 tagból álló zsűri pontozza. Egy zsűritag 1 és 10 pont között értékelheti a produkciót, tehát egy produkcióra a zsűri maximálisan összesen 30 pontot adhat. Amennyiben a páros több produkciót is előad egy adás alatt, akkor a zsűritagok minden produkciót külön pontoznak, és ennek eredményeként alakul ki a zsűri által a párosnak adott (összesített) pontszáma a vonatkozó élőadásban. Amennyiben a zsűri pontozása alapján két párosnál azonos helyezés alakul ki, akkor ez a két páris osztozik az adott helyezésen.

A következő legtöbb pontot szerző páros helyezése 2-vel több lesz a zsűri szavazási sorrendjében. (Például: két pár is maximális pontszámot, 30 pontot kapott a zsűritől, akkor mindkét páros az első helyen áll a zsűri szavazás ismertetésénél, a soron következő páros a harmadik helyen áll a zsűri szavazásban.)
A műsorsorozatból az a páros esik ki, illetve nem jut tovább a következő adásba, aki a zsűritől és résztvevői szavazáson a legalacsonyabb összesített versenypontpontszámot éri el. A zsűri pontjai és a résztvevői szavazatok versenypontokká konvertálódnak, a legtöbb zsűri pontot, illetve a legtöbb résztvevői érvényes szavazatot kapó páros kapja az adott adás legtöbb versenypontját, amelyek összesítésre kerülnek. 

Példa az első adásra:

A zsűritől kapott pontok:
„A” Páros 30 pont
„B” Páros 27 pont
„C” Páros 24 pont
„D” Páros 23 pont
„E” Páros 20 pont
„F” Páros 19 pont
„G” Páros 17 pont
„H” Páros 15 pont
„I” Páros 14 pont
„J” Páros 13 pont

A zsűri által adott pontokat átváltódnak versenypontokká. A legtöbb pontot kapó páros kapja a legmagasabb versenypontszámot:

„A” Páros 30 pont = 10 pont
„B” Páros 27 pont = 9 pont
„C” Páros 24 pont = 8 pont
„D” Páros 23 pont = 7 pont
„E” Páros 20 pont = 6 pont
„F” Páros 19 pont = 5 pont
„G” Páros 17 pont = 4 pont
„H” Páros 15 pont = 3 pont
„I” Páros 14 pont = 2 pont
„J” Páros 13 pont = 1 pont

Az SMS és hanghívás alapú szolgáltatás (szavazás) résztvevők által leadott szavazatok db száma

„A” Páros 22 szavazat
„B” Páros 21 szavazat
„C” Páros 20 szavazat
„D” Páros 19 szavazat
„E” Páros 18 szavazat
„F” Páros 17 szavazat
„G” Páros 16 szavazat
„H” Páros 15 szavazat
„I” Páros 14 szavazat 
„J” Páros 13 szavazat

A résztvevők által küldött szavazatok átváltódnak versenypontokká.

A legtöbb szavazatot kapó páros kapja a legmagasabb pontszámot:

„A” Páros 22 szavazat = 10pont
„B” Páros 21 szavazat = 9 pont
„C” Páros 20 szavazat = 8 pont
„D” Páros 19 szavazat = 7 pont
„E” Páros 18 szavazat = 6 pont
„F” Páros 17 szavazat = 5 pont
„G” Páros 16 szavazat = 4 pont
„H” Páros 15 szavazat = 3 pont
„I” Páros 14 szavazat = 2 pont
„J” Páros 13 szavazat = 1 pont


A zsűri versenypontokból és az SMS és hanghívás által bonyolított szavazásokból előállt versenypontok összeadódnak és így alakul ki a végleges sorrend, azaz; hogy melyik Párosnak mindösszesen mennyi pontja van egy-egy elő adás végén, jelen példában:

„A” Sztár 20 pont
„B” Sztár 18 pont
„C” Sztár 16 pont
„D” Sztár 14pont
„E” Sztár 12 pont
„F” Sztár 10 pont
„G” Sztár 8 pont
„H” Sztár 6 pont
„I” Sztár 4 pont
„J” Sztár 2 pont

A példa első élőadásban (2014. február 9-én) a fenti példa szerint a „J” Sztár esne ki a versenyből.

Az összeadott versenypont egyenlősége esetében a résztvevői szavazatok döntenek; azaz a kieső ebben az esetben a résztvevőktől kapott legkevesebb szavazattal rendelkező Páros.

A műsorsorozat során a Párosok száma adásról-adásra 1-1 fővel csökken. Minden élő adásban azonos elv alapján csökken a Sztárok létszáma.

A műsorsorozat utolsó adásában kizárólag a résztvevők által leadott szavazatok döntik el a végleges sorrendet; és határozzák meg a műsorsorozat nyertesének személyét, ahol három párosra tudnak a résztvevők szavazni. 

A műsorsorozatot az a páros nyeri, meg akire az utolsó adásban/Fináléban résztvevők a legtöbb szavazatot adták le. 

III. A szolgáltatás igénybevételének menete és megvalósulása 

- A szolgáltatás emeltdíjas

- bármely hazai mobiltelefon-szolgáltató, bármely ügyfele, aki olyan előfizetői vagy kártyás csomaggal rendelkezik, melyből emelt díjas SMS üzenet küldésére van lehetőség, a szolgáltatást igénybe tudja venni (az SMS díja 330 Ft ÁFA-val);
- bármely hazai telefonszolgáltató, bármely ügyfele, aki olyan előfizetői csomaggal rendelkezik, melyből emelt díjas hívás indítható, a szolgáltatást igánybe tudja venni (a hívás díja 330 Ft ÁFA-val)
- Az érvénytelen szavazatok díját a résztvevőnek meg kell fizetnie.

- Figyelem! A szavazat csak akkor minősül érvényesnek, ha az a szavazási időszak (a szavazás indításától annak felfüggesztéséig vagy lezárásáig) a TNM technikai zárt rendszerébe megérkezik, és az a versenyben lévő párosokhoz tartozik és beazonosítható. Tekintettel a különböző szolgáltatók hálózati kapacitására, a szavazat beérkezése szolgáltatókként eltérő időt vesz igénybe.

- A résztvevők által leadott érvényes szavazatokat, annak eredményét, a nyeremények sorsolását minden esetben közjegyző felügyeli, azok végeredményét közjegyző hitelesíti.

- Az SMS küldésével, illetve a telefonhívással a résztvevő részéről a „Nagy Duett” szavazás részvételi feltételeit, szabályzatát – ide értve a megnyerhető nyereményeket, a nyertes sorsolásának módját, a nyeremény kiadásával kapcsolatos feltételeket, azok eljuttatásának módját, valamint a nyertessé minősítés feltételeit - a résztvevők részéről megismertnek és elfogadottnak kell tekinteni.
- 14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetnek részt.

IV. A résztvevő számára igénybevehető szolgáltatás menete:

- A nézők, illeve a potenciális résztvevők a televíziós adásból értesülnek a párosokhoz tartozó elnevezésekről és kódról, amelyekből elküldhetik az általuk legszimpatikusabbnak vélt páros nem orofi tagjának keresztnevét (NÉV) vagy kódját (KÓD) a 06-91-334-333-as telefonszámra (330 Ft ÁFA-val) 

LIA 01
JOSHI 02
KATA 03
MÁTÉ 04
LACI 05
COOKY 06
ROBI 07
ZSUSZA 08
HAJNI 09
FERI 10

- A nézők, illeve a potenciális résztvevők a televíziós adásból értesülnek az előadókhoz tartozó számkódokról a telefon nyomógombjai segítségével megadják az általuk legszimpatikusabbnak vélt páros kódját (01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10) a 06-91-334-334-es emelt díjas telefonszám feltárcsázása után (hívás díja 330 Ft ÁFA-val)

- Az emelt díjas SMS-sel a szavazásban résztvevő szavazatától függetlenül, minden esetben válasz sms-t kap vissza az TNM-től, mely egy általános köszönetnyilvánítást és/vagy a műsorsorozattal kapcsolatos információt vagy egyéb kereskedelmi üzenetet tartalmaz. Kereskedelmi üzenet küldése esetén erről a nézők a képernyőn is tájékoztatást kapnak.

- A szavazás megindításától annak lezárásáig – a továbbiakban: szavazási időszak – tetszőleges számú szavazat küldhető.

V. A szolgáltatás időtartama

-  A Nagy Duett szavazás szolgáltatás az első élő adástól – a szavazás megindításától - az utolsó élő adásig folyamatosan igénybe vehető. Szavazatokat a szavazási etapokban lehet leadni. 
-  Az első szavazási etap az az első élő adásban a szavazás megindításától az első adásban a szavazás lezárásáig tart. 
-  A további szavazási etapok minden esetben az élő műsorban/adásban a szavazás újra indításától a következő élő műsorban/adásban a szavazás lezárásáig tart. 

-  A Nagy Duett szolgáltatás indítása 2014. február 9-én történik az első adásban és ez szavazási etap ebben az adásban történő lezárásig tart.
- Minden adásban új szavazási etap indul az élő adás végén, amikor a szavazás újra indításra kerül, és ez a szavazási etap minden esetben a következő élő adásban kerül szóban lezárásra. Érvényes szavazatot csak a versenyben lévő párosokra adható le.
- A szavazatszámlálás, illetve összesítés minden szavazásindítástól újra kezdődik.
- Az utolsó szavazási etap várható befejezése a műsorsorozat utolsó adásában – a szavazás lezárásig tart.
-  A szavazási etapon belül a szavazási lehetőség a TV2 vagy TNM döntése értelmében - újabb bejelentést követően - határozatlan ideig az elő adás alatt meghosszabbítható; erről az elő adában a műsorvezető tájékoztatja a nézőket. 

-  Az egyes adásokhoz tartozó szavazási etapok kommunikálása minden esetben az élő műsorban történik meg; a műsorvezető által ismertetett időpontig tartanak; azt követően, hogy a műsorvezető az élő adásban a szavazást lezárta; a szavazásnak végét közli, a továbbiakban már érvényes szavazat nem küldhető, az ilyen szavazatokat a TV2 és TNM nem fogadja el, érvénytelennek minősíti. 
-  Érvényes szavazatnak azok a beérkezett és feldolgozott SMS-ek és hanghívások számítanak, melyek a szavazás indítása és lezárása közötti időtartam alatt érkeztek meg TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe. Az érvényes szavazatok mennyiségéről közjegyző jelenlétében készül részletes jegyzőkönyv. TNM az egyes szavazási etpokról elkülönített datbázist tárol.
-  TV2 valamint a TNM fenntartja a jogot arra vonatkozólag, hogy egy-egy etapon belül részeredményeket közöljön, illetve az egyes etapokon belül rész szavazásokat inditson és zárjon le, ebben az esetben az elő televíziós műsorban elhangzó időpontok az irányadók. 
-  Az egyes esetleges rész szavazások is minden esetben véleménynyilvánítások amelyek döntően befolyásolják a műsor menetét és az abban szereplő párosok személyét. 

- zene.hu/tv2.hu -

[2014.02.08.]

Megosztom:

A Nagy Duett 2014: vasárnap indul a show
A Nagy Duett 2014: vasárnap indul a show

Összeállt A Nagy Duett húsz fős mezőnye. A TV2 február 9-én...

Íme A Nagy Duett 2014 párosainak listája!
Íme A Nagy Duett 2014 párosainak listája!

A 3. évad 2014. február 9-én indul és március 30-án ér...

A Nagy Duett 2014 szereplői - képekben
A Nagy Duett 2014 szereplői - képekben

Összeállt A Nagy Duett húsz fős mezőnye. A TV2 február 9-én...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még