2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovíziós Dalfesztivál 2014 - hallgasd meg a harminc elődöntős magyar dalt
Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal 2014 - Újabb hat továbbjutó
A Dal 2014: A blues hazai zsenije is fellép - képek a próbáról
Kapcsolatok
Eurovíziós Dalfesztivál 2014 (Eurovision Song Contest)

A Dal 2014: ma este jön a harmadik elődöntő

Szombaton a harmadik elődöntővel folytatódik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenye, A Dal: az M1 és a Duna World csatornán élőben látható show-ból újabb hat előadó és szám jut a február 15-16-i középdöntőbe. A február 22-i döntőben derül ki, melyik dal képviseli Magyarországot a májusi koppenhágai nemzetközi megmérettetésen.

Az 59. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába jutott harminc dal előadói közül a harmadik elődöntőben is tíz lesz látható-hallható.
    A műsorban Radics Gigi - Catch Me (szerző: Maria Marcus, Freja Blomberg, Charlie Mason); a Fool Moon - It Can't Be Over (Bella Máté, Rácz Gergő, Galambos Attila, Szente Vajk); Gájer Bálint Elmaradt pillanatok (Romhányi Áron, Gájer Bálint, Orbán Tamás); Knoll Gabi Sweet Memories (Mike Previti, Steve Horner, Knoll Gabi); a New Level Empire - The Last One (Krajczár Péter, Ujvári Zoltán Szilveszter, Nyujtó Sándor, Mayer Petra); a BülBüls Minden mosoly (Bruzsa Gábor, Demeter Géza); Király Linda Everything (Shannon Sanders, Király Linda); a Honeybeast A legnagyobb hős (Bencsik Kovács Zoltán); Pál Dénes Brave New World (Gatti Di Amalfi, Jónás Vera) és a Mystery Gang Játssz még jazzgitár (Egri Péter) című dala hangzik el.

    Utóbbi előadó, a háromfős Mystery Gang (Egri Péter - gitár, ének; Paszinger Zoltán - basszusgitár, bőgő; Tamási László - dob) hosszú évek óta a hazai rockabilly színtér nemzetközileg is ismert szereplője, amely autentikus formában mutatja be, milyen volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán.

Csatlakozz, ha érdekel az Eurovíziós dalverseny

    "Számunkra a rockabilly nem egyszerűen egy stílus, a zenei és kulturális keretek mélyebb gyökerűek, mint sok ismert rock and roll előadó esetében. A korai rock and roll mellett a negyvenes évek végi western szving, a korai rhythm and blues, illetve a hatvanas évek közepi hangzás is masszívan jelen van a zenénkben" - mondta Egri Péter korábban az MTI-nek.

    Az utolsó elődöntőben is láthatnak a nézők egy extra produkciót, egy népszerű magyar számmal.
    A Dal első, január 25-i elődöntőjéből Király Viktor Running Out of Time, Marge Morning Light, Szabó Leslie Hogy segíthetnék?, Oláh Ibolya 1 percig sztár, a Group'N'Swing Retikül, illetve a Depresszió Csak a zene című száma jutott tovább. A február 1-jei második elődöntőből Kállay-Saunders Running, Joni Waterfall, Bogi We All, Polyák Lilla Karcolás, a Muzikfabrik This Is My Life, illetve Dér Heni Ég veled című dala került a középdöntőbe. A három elődöntőből továbbjutó összesen 18 dal február 15-én és 16-án mérkőzik meg, a két középdöntőből négy-négy jut a február 22-i döntőbe.

    A középdöntőbe, majd a fináléba kerülő produkciók egyik felét a szakmai zsűri választja ki, másik felét a tévénézők telefonos szavazása határozza meg. A döntőben majdan elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 6. és 10. között Koppenhágában.

[2014.02.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még