2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A legnépszerűbb videoklipek: íme a 2013. október 31-ei lista
Karácsonyi zenék top 10: Zsédenyi Adrienn dala az első
Kiderült ki a legelegánsabb magyar énekesnő
Egyedi hangzás Zsédenyi Adrienn ünnepi nagykoncertjén
Zséda mentor lesz? Íme az igazság!
Gyász! Elhunyt a magyar énekesnő! Hallgasd meg a nagy slágerét
Meglepő! Fura kód került Zámbó Jimmy síremlékére!
Képgalériák
Zséda
Kapcsolódó Kiadványok
Zsédenyi Adrienn (Zséda): Ötödik érzék
Kapcsolatok
Zsédenyi Adrienn (Zséda)

Zsédenyi Adrienn ˝Meglepetésekkel is készülök˝ - interjú Zsédával

Ismert, elismert és szeretett énekesnő hazánkban. Legújabb lemeze nagy siker, könyveit is érdeklődve várják, különösen a hölgyek. Példaképpé vált az évek során, ki kell mondani!

 – Talán kevesen tudják önről, hogy szociálpedagógiát is végzett. Előfordult már, hogy az ott tanultakat hasznosítani tudta szakmájában, esetleg a mindennapokban?
– Inkább egy kicsit megfordítanám a dolgot. Épp azért kezdtem szociálpedagógiát tanulni, mert az emberekre való odafigyelést, az érzékenységet, a törődést már korábban is fontosnak tartottam. Ám biztos, hogy a most már jó pár éves Ajtók mögött című dalom megszületéséhez kellett, hogy mélyebbre lássak ezen a területen. Azóta is teljesíti a szolgálatát és felhívja a figyelmet a családon belüli erőszakra, amely még mindig hatalmas probléma.

– Maradjunk is a jótékonysági témánál, hiszen kiemelt szerepet tölt be az életében, a pályáján. Tudom, hogy a kérdés tömör, de miért teszi, mi motiválja?
– Mindig olyan ügyek mellé állok, amelyekben hiszek és amelyeket teljes szívvel tudok képviselni. Legyen szó akár a mellrák elleni harcról, akár a családon belüli erőszak elleni kampányról. Jó visszagondolni például arra az időszakra, amikor a mellrák ellenes akció mellé álltam. Minden egyes koncertemen elmondtam az ezzel kapcsolatos gondolataimat és akkortájt a számadatok is bizonyították: figyelnek ránk a nők, érdemes tenni értük, felhívni a figyelmet, elmondani a veszélyeket, beszélni a megelőzésről. Hatékonyak ezek a kampányok és nagyon fontosak! A fent említett adatok pedig visszaigazolások. Sokan sok helyről megkeresnek, nem is tudok minden felkérést elvállalni, de ha egy ügy mellé állok, azt teljes hittel képviselem.

Lájk, ha szeretsz koncertre járni.

– Mint ismert embernek, úgy érzi, kötelessége is kiállnia a jó ügyek mellett?
– Nem hiszem, hogy erre bárki kényszerítheti az embert. Vagy érzi valaki a belső késztetést erre, vagy nem. Én úgy éreztem, hogy abból a sok szeretetből, amit kapok, ily módon kicsit vissza tudok adni.

– Akkor említsük meg, hogy ebben az évben egy szavazáson önt választották meg a legelegánsabb énekesnővé. Ez előadóként, nőként, anyaként is elismerés, van egyfajta üzenete is akár?
– Nagyon örültem, amikor ezt a díjat megkaptam. Az elegancia szerintem nem csak jólöltözöttséget jelent, hanem belülről fakadó tartást is.  Egyébként imádom a divatot, a ruhákat; a zene mellett ez a szenvedélyem. A legfontosabbnak azt tartom, hogy minden ruha összhangban legyen a személyiséggel, a produkcióval. Ha valamire pedig törekszem, akkor arra, hogy emlékezetes maradjak.

– Szüksége van a mai magyar nőknek „divat-vezetőkre”?
– Nagyon sokan kérdeznek tőlem a stílusomról, az életmódomról. Ezért is született meg az ötlet 3 évvel ezelőtt, hogy minden évre újabb és újabb kalendáriumot készítsek, amely minden évszakra ad tanácsokat a hölgyeknek, divat és smink tippeket, lakberendezési ötleteket, programjavaslatokat. Az ide „Válts szezont! 2014” kalendárium ráadásul tele van pozitív gondolatokkal is. Bízom benne, hogy ezekből cselekedetek lesznek és megszépítik a hétköznapokat.

– Ha már említi... Mi jut eszébe, ha azt mondom: Hétköznapi Mennyország?
– Pont erre gondoltam én is az előbb, amikor a pozitív gondolatokról beszéltem. Egyszerűen észre kell vennünk a szépséget, az egyediséget a minket körülvevő emberekben, tárgyakban, pillanatokban. Nem az idegen távolban kell ezeket keresni, itt vannak a hétköznapokban. Ezt szerettem volna a „Hétköznapi Mennyország” című dallal megmutatni: az értékeket.

– Értékeljük egy kicsit az elmúlt évet. Mindet sikert véghezvinni, amit eltervezett?
– Nem maradt kis semmi, sőt, egy nagyon jó, de nagyon nehéz évet zárok. Voltak akadályok, amelyeket meg kellett oldani és úgy érzem, minden jól sikerült. Sok koncertet adtunk és az évet egy olyan nívós és különleges, akusztikus hangzású koncerttel zártuk a Művészetek Palotájában, amelyre már hónapokkal előtte nem lehetett jegyet kapni. Tartalmas, nehézségekkel teli, de nagyon szép évet zárok. A végéhez érve már látszik, hogy „építkezős”, újra alakulós, újra gondolós év volt. Sok minden újrafogalmazódott bennem, a produkcióm és a személyem körül is. Mindenképpen előreléptem 2013-ban. 

– 2014. február elejét írunk,  fordítsuk meg hát kicsit a kérdést: mit vár tőle, milyen tevei és vágyai vannak?
– Sok koncertet várok és rengeteg magánéleti tervem is van. A családommal szeretnék nagyon sok időt eltölteni, többet sportolni, nyelvet tanulni. Persze ezek privát tervek, de rengeteg szakmai ötlet is van, amelyek azonban még egyelőre maradjanak meglepetések!

- Havassy Anna Katalin/Lilla Magazin -

[2014.02.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még