2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Budapest Park 2014: idén is világsztárfellépők - íme a kínálat
A megvádolt Republic menedzser megszólal Cipő sírjánál
Kapcsolatok
Peter Gabriel

Peter Gabriel 8 hét múlva Budapestre jön - jegyek

Peter Gabriel pár hete érte el a 64 éves kort, de láthatóan nem szándékozik nyugalomba vonulni: 2014 tavaszán ismét sűrű programja lesz.

A Genesis alapítójaként már Rock And Roll Hall Of Fame-tagnak számító angol énekest április 10-én szólóelőadóként is beiktatják a rock halhatatlanjai közé egy New York-i ünnepségen, és még ugyanabban a hónapban egy újabb – ezúttal Budapestet is érintő – európai szakasszal folytatja a nagy sikerű Back To Front turnét, melyről az azonos című film is épp ezekben a hetekben kerül a mozikba szerte a világon.

A 4K ultra HD felbontású kamerákkal forgatott koncertfilmet a magyar rajongók március 18-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthatják, a lenyűgöző show-t élőben pedig május 6-án a Budapest Arénában, ahová Gabriel ugyanazokkal a kísérőzenészekkel érkezik, akikkel 1987-ben az első magyarországi koncertjét adta – és műsorát, ahogy annak idején, úgy most is legsikeresebb lemezének, az 1986-os So albumnak az anyaga köré építette.

Peter Gabriel kevesebb mint egy évtizedet töltött a Genesis élén, és ezalatt már eljuttatta a zenekar a csúcsra, ahogy 1977 elején indított szólópályáján is kevesebb mint egy évtized alatt csúcsra ért, az 1986 májusában kiadott So című nagylemezzel. Az első négy szólóalbumán szabadon kísérletezett a zenei stílusokkal, a technikákkal és a társművészetekkel, sőt, a vendégművészek bevonásával is  - Kate Bush például már a harmadik albumon is feltűnt vokalistaként -, végül pedig a Madárka című 1984-es Alan Parker-film aláfestő zenéjének felvételeikor a tökéletes társproducert is megtalálta maga mellé a kanadai Daniel Lanois személyében – így a So idején már tökéletesen szintetizálhatta addigi eredményeit. 

Lájk, ha kedveled a szerelmes dalokat.

Peter Gabriel ötödik szólólemeze nemcsak művészi szempontból briliáns, de az intellektuális dalszerző-előadót igazi modern popsztárrá is tette milliós eladásával, izgalmas kollaborációival, nagy slágereivel és lenyűgöző videoklipjeivel.

És nem utolsósorban a korabeli világturnéjával, melyen az énekest csupa első osztályú zenész, a gitáros David Rhodes, a basszusfenomén Tony Levin, a billentyűs David Sancious és az elefántcsontparti származású francia dobos, Manu Katché kísérte – ugyanazok, akikkel most 27 év után ismét visszatér hozzánk, hogy újra eljátssza legnagyobb sikerlemezének teljes anyagát, ami mellé persze szólókarrierje többi korszakából is válogat slágereket, sőt pár friss szerzeményt is.

A május 6-i, budapesti Peter Gabriel koncertre jegyek még kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és a www.livenation.hu oldalon keresztül.

[2014.03.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még