2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
X-Faktor
AC/DC
Robbie Williams
One Direction

UK Top 40: a karácsonyi listavezetőket lesd meg itt!

A brit X-Faktor idei győztese, Sam Bailey szerezte meg a karácsonyi toplista vezető pozícióját az Egyesült Királyságban debütáló slágerével, a Skycraperrel. Az egykori börtönőr legközelebbi riválisa Pharell és a Happy volt, amit lekörözve elkönyvelhette az év leggyorsabban fogyó kislemezét.

A 36 éves Bailey azt mondta, az ünnepi listát vezetni a hab volt a tortán.

Az albumlista élén a helyzet változatlan maradt. Továbbra is Robbie Williams és a Swings Both Ways bitorolja a vezető pozíciót, miután igen szoros csatát vívott a One Direction-nel és zenésztársával, Gary Barlow-val.

Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat.

Leona Lewisé lett ugyanakkor a legmagasabb helyen záró karácsonyi dal, a One More Sleep nem mozdult el a harmadik helyről.

Az AC/DC első top tízes slágerüket könyvelhették el a Highway To Hell-lel az Egyesült Királyságban. A dal a negyedik pozíciót tudta megkaparintani egy közösségi média kampányt követően, amivel megpróbálták az X-Faktor győztesét távol tartani a lista élétől.

„Elsőnek lenni teljességgel hihetetlen” – mondta a kétgyermekes Bailey, aki a 17 éves Nicholas McDonaldot győzte le a tehetségkutató vasárnapi fináléjában.

Mint elmondta, a tény, hogy a dal bevételei két jótékonysági szervezetet – a Great Ormond Street Children's Charity-t és a Together For Short Lives-t - gazdagítanak majd, „extrán különlegessé” teszi.

Az Official Charts Company adatai szerint Bailey 149 000 példányt adott el a Skyscraper-ből múlt héten, ami Demi Lovato slágernek feldolgozása.

Avicii Hey Brother című felvétele az ötödik helyen zárta a hetet a kislemezlistán.

Az új belépők között található egy különleges formáció is. A Wizzard I Wish It Could Be Christmas Everyday Big Reunion általi jótékonysági feldolgozása a huszonegyedik helyen végzett. A szupercsapat az 1990-es évek popsztárjaiból, a 5ive, az Atomic Kitten, a B*witched, a Blue, a Honeyz és a Liberty X tagjaiból alakult – valóságshowjuk sikerét követően.

A szintén ’90-es évekbeli Altern 8 nevű rave csapat megkísérelt az élre törni, de csak a top negyvenbe sikerült bekerülniük. Az Activ 8 (Come With Me) című sláger több mint 22 év után szerezte meg a harmincharmadik pozíciót – Facebook kampányukat követően.

Alig kétszáz példány döntött

Az albumlistán kevesebb mint kétszáz darab volt Williams big band lemeze és a One Direction Midnight Memories című kiadványa között – mind a két korongból több mint 126 000 fogyott a héten.

A One Direction harmadik stúdióalbumából többet adtak el idén, mint bármely más előadó lemezéből, ami 2013-ban jelent meg, bár egyelőre még elmarad Emeli Sande 2012-es Our Version of Events-étől az év legnagyobb eladása címért folytatott küzdelemben.

Olly Murs – aki duettet énekel Williams-szel albumán – a negyedik helyre került szóló kiadványával, a Right Place Right Time-mal.

Beyonce önmagáról elnevezett albuma – ami múlt héten minden előzetes bejelentés nélkül, digitális formában vált elérhetővé – maradt az ötödik pozícióban.

-kiko-

[2013.12.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még