2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A szeretet él - csodálatos karácsonyi CD jelent meg

Advent Budapesten 2013: pénteken indul az ünnepi program

2013. december 1-jén kerül sor az Advent Budapesten elnevezésű új kulturális Téli Fesztivál megnyitójára a Városháza parkban, amikor Tarlós István főpolgármester útjára indítja a rendezvényt, és meggyújtja az adventi koszorún az első gyertyát. Ezzel egy időben, egyszerre kapcsolják be Budapest díszkivilágítását.

A 2013. november 29. és december 24. között megrendezésre kerülő Advent Budapesten kulturális Téli Fesztivál újdonságot jelent az ünnepi vásárok kínálatában.

Gazdag családi programok, fűtött színházi sátor, tíz méter átmérőjű adventi koszorú, Zágráb városának ajándék fenyőfája valamint kézműves és gasztronómiai karácsonyi vásár várja a látogatókat Budapest szívében, mely a BDK közreműködésével a főváros leglátványosabb fényligetévé változik. Két feldíszített fenyőfa, az óriás koszorú és a liget fáinak díszkivilágítása különleges hangulatúvá varázsolja az ünnepvárás időszakát.

A december 1-jei megnyitón Tarlós István főpolgármester köszönti Zágráb főpolgármesterét, Milan Bandićot, aki jelképesen átadja a testvérvárosi kapcsolat jeléül a horvát főváros által a budapestieknek ajándékozott 14 méter magas, feldíszített fenyőfát. Ünnepi áldást mond Dr. Bolberitz Pál Széchenyi-díjas római katolikus pap, Budapest díszpolgára, a Szent István Akadémia elnöke. Közreműködik Kovalik Ágnes, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium kórusa és zenekara valamint a Turopolje néptáncegyüttes Zágrábból.

Hamarosan érkezik karácsony - hangolódj, készülj velünk.

Az Advent Budapesten fesztivál az advent minden napján kulturális programmal várja a látogatókat a téren felállított fűthető Sátor Színházban. Bemutatkoznak Budapest 23 kerületének óvodás és iskolás csoportjai, valamint legjobb hagyományőrző és amatőr művészeti együttesei. A kiemelt adventi hétvégéken gyerekszínház, borkóstoló, gasztro-beszélgetés, gyerektáncház, betlehemes játék, gyertyagyújtás, jazz- és világzenei koncertek szerepelnek a programban, és fellépnek a fővárosi fenntartású színházak, a Madách, Centrál, Radnóti, Operett, Kolibri, Újszínház művészei is.

A Sátor Színházban minden este karácsonyi ajándékokat sorsolnak ki, de lesz jótékonysági sütivásár és karácsonyfa-örökbefogadás is a rászoruló családok megsegítésére.

A november 29-i nyitónapon a Pénzügyőr Big Band ad koncertet, december 6-án a Mikulás várja a gyerekeket, december 14-én és 15-én határon túli középiskolások köszöntik az ünnepet, december 22-én meggyújtják a Magyarok Gyertyáját.

A fellépők között olyan ismert nevek szerepelnek, mint a Ziránó Bábszínház, Fabók Mancsi, a Buda Folk Band, a Vodku, Pátkai Rozina, a Söndörgő, Tóth Vera, Csemer Boglárka, Szirtes Edina Mókus, Balogh Kálmán, Korpás Éva és a Misztrál.

További infok ITT.

- zene.hu -

[2013.11.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még