2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
További információ
Képgalériák
Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint
Kapcsolatok
Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint
Kapcsolódó események
Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint: Lifelover lemezbemutató koncert
[2013. október 3.
csütörtök 20:00]

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a Müpában lép fel

 Már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén is osztálytársak volt Harcsa Veronika énekesnő és Gyémánt Bálint gitáros. Azóta elválaszthatatlan zenésztársak. A Harcsa Veronika Quartettel négy albumot készítettek közösen, a Bin-Jipben kísérletezőbb zenei világokat fedeznek fel. Duójuk örömzenélésből indult, mára ez lett az egyik legfontosabb projektjük. Lifelover című lemezük október 3-án jelenik meg Magyarországon, az anyagot még aznap a Művészetek Palotájában is bemutatják.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duóként két éve dolgozik aktívan együtt. Különleges atmoszférájú zenei világukat a telt, basszusokban gazdag gitárhangzás és egy sokszínű, helyenként szinte hangszerként szóló énekhang ötvözete teremti meg.

– Most ez a legfontosabb projekt az életemben, Bálinttal egész évben a Lifeloveren dolgoztunk. Ő a legközelebbi munkatársam, maximálisan rá tudom bízni magam, mert amellett, hogy zeneileg nagyon spontán, nagyon figyelmes is. A lemez anyaga – egy nagyon érzékeny, közös műhelymunka eredményeként – márciusra állt össze. A nyári időszakban a koncertek mellett folyamatosan próbáltunk, ugyanis nemcsak a dalokat és a lemezt, de a lemezbemutató koncertet is egy megszerkesztett dramaturgia mentén kívánjuk felépíteni. Mivel a lemez anyaga 53 perc, a koncert viszont 90 perces lesz, ki kell bővítenünk a repertoárt. Több különlegességgel is készülünk, például mind a ketten elő fogunk adni egy looperes szólót is. – mesélte Harcsa Veronika.

Az október 3-i koncerten a duóhoz Szabó Levente grafikusművész is csatlakozik, aki minden dal hangulatát külön képi világba álmodva alkotja meg az est vetítését. Bár ő készítette a Bin-Jip Heavy című videóklipjét, most nem egy történet fog megelevenedni a vásznon, hanem a nonfiguratív ábrákkal, a színekkel inkább hangulatot kíván teremteni, amely kiegészíti a zenészek színpadi jelenlétét, ám mégsem veszi el a közönség figyelmét.

Az, hogy az album megjelenésével egy napon van a lemezbemutató koncert, Veronika életében már hagyományosnak mondható: – Nagyon szeretem, hogy egyszerre rántjuk le a leplet mindenről. A koncertet összekötjük egy dedikálással, így rögtön személyes reakciókat is kapunk. Persze már fent, a színpadon is érezzük a közönség energiáját, rezdüléseit. Már abból nagyon sok mindent le lehet szűrni, hogy milyen zenei pontokon, hogyan reagálnak

A Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó Lifelover című lemeze a magyarországi bemutatót követően jövő év márciusában Japánban és Nyugat-Európában is megjelenik. Az európai kiadást a neves jazzkiadó, a berlini Traumton Records gondozza, aki nemcsak a lemez kiadására szerződött a két zenésszel, de a megjelenést követő nyugat-európai bemutatóturné szervezésében is részt vállalt.

- zene.hu -

[2013.10.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még