2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újévi varázslat az Arénában - telt ház a 2013-as Mága-koncerten
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncert 2014: jegyek itt
Kapcsolatok
Mága Zoltán
Kapcsolódó események
Mága Zoltán és sztárvendégei - Jótékonysági koncert a hátrányos helyzetű gyermekek iskolai taníttatásáért
[2013. augusztus 26.
hétfő 19:30]

 A gyermekekért zenél Mága Zoltán

Mága Zoltán és Kozma Imre atya a hátrányos helyzetű gyermekek taníttatását segítő jótékonysági koncertre hívja a jó szándékú és zene szerető embereket augusztus 26-án, hétfőn, 19:30-kor a Szent István Bazilikába.

 A „Mága Zoltán és sztárvendégei” jótékonysági koncert teljes bevételét a művész személyesen adja át Kozma Imre atyának és Dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspöknek, hogy az összeg garantáltan a nélkülöző kisiskolásokat segítse.

Mága Zoltán, a Szeretet Hegedűse, aki árvízkárosultaknak, szegényeknek, árváknak, nagycsaládosoknak, betegeknek, bajba jutott közösségeknek és családoknak, egyházaknak, intézményeknek, tanulni akaró fiataloknak, iskoláknak, a jövő reménységeinek számtalan esetben nyújtott már segítséget úgy véli, a siker kulcsa az egységben, összefogásban, egymás kölcsönös megsegítésében van.

– Isten házában a szeretet és a jóság mellett a tenni akarás, a kölcsönös bizalom és segítségnyújtás jegyében szól majd a hegedű, a jövő reménységének számító magyarországi szegény sorsú gyermekek tanulmányi támogatásáért, az iskolakezdés nehézségeinek áthidalásáért – mondta Mága Zoltán, aki sokadik koncertjét adja a nemes célért.

– A tanulás a jövő. A tudás ad rangot és értéket, elismerést és becsületet az élethez. A valós integrációhoz, a társadalmi békéhez, az ország gazdasági felemelkedéséhez csak ez az út vezet. Ezért kell közösen megfognunk a legkiszolgáltatottabb gyermekek kezét és hozzásegíteni őket, hogy tudásukkal szebb jövőt teremthessenek maguknak – fogalmazott a hegedűművész.

A hegedűművész szerint a 100 Templomi koncert sorozata, amely ugyancsak a Bazilikából indult útjára 2009-ben, két év alatt bebizonyította, hogy százezrek képesek a felebaráti szeretet jegyében az összefogásra, segítségnyújtásra az igaz és nemes célokért, hiszen több mint 100 millió forint gyűlt össze jótékony célokra. Úgy véli ezúttal is számíthat majd az emberségre.

– Mága Zoltán jótékonysági koncertje a hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését támogatja. Az igazi jótékonykodás az oly nagyon vágyott gyermeki ártatlanság állapotába helyez vissza – emlékeztetett Kozma Imre atya a Betegápoló Irgalmasrend vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. „A jótékonyság adakozás, amelyben az emberi összetartozás tudata sejlik fel. Alkalmas arra, hogy feltámassza bennünk a felebaráti szeretetet, amely ember és ember viszonyának legélőbb formája, az egyetlen kiút önmagunkból és bejárat a másik emberbe. Ez semmivel sem pótolható személyes ügyünk. Mága Zoltán zenei élményt kínál és lehetőséget az adakozásra - fogalmazott Kozma Imre atya.

Mága Zoltán elmondta, hogy rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy Kozma Imre atya elvállalta a jótékonysági koncert fővédnökségét. – Noha együttműködésünk sokadik állomása ez, mindig tiszteletet keltenek bennem a találkozásaink, Imre atya szívből jövő hivatástudata. Nap, mint nap szívén viseli a szegények és elesettek sorsát, egész élete csak a segítségnyújtásról szól. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hiteles és példamutató szervezet az egész világon, számomra pedig mindig fontos volt, hogy jótékonysági koncertjeim bevétele jusson el a rászorulóknak, amire Kozma Imre atya és a koncert védnöke, Dr. Székely János segédpüspök személye a garancia – emelte ki a neves művész. Akárcsak Kozma Imre atyával, Székely János segédpüspökkel is többször ment személyesen segíteni a mélyszegénységben élő családokhoz a hegedűművész, legutóbb a dunai rekordáradáson osztottak segélycsomagokat az esztergomi cigánytelepeken, akiknek kis lakóit erre a koncertre is meghívta.

Az esztergomi vendégek mellett, száz olyan nélkülöző cigány és nem cigány kisgyermeket is várnak az estre, akiknek először lesz lehetőségük eljutni a Szent István Bazilikába és neves művészek koncertjét élőben hallani. A jótékonysági est sztárvendégei között Szenthelyi Miklós, Kossuth-díjas hegedűművészt, Pándy Piroskát és Mahó Andreát a Madách Színház művészeit, Boncsér Gergelyt az Operaház magánénekesét és Bordás Barbarát az Operett színház primadonnáját köszöntheti a közönség. Közreműködik, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Primarius Kamarazenekar. A műsoron Vivaldi, Bach, Massenet, Vecsey, Guonod, Albinoni, Puccini, Erkel, Kodály, Verdi, Webber, Wolf és Csajkovszkij művei szerepelnek.

A koncertre ötszáz hivatásos rendvédelmi dolgozót és árvízi önkéntest is meghívtak, mert a klasszikus egyházi zeneművekkel Mága Zoltán és a fővédnök Kozma Imre Atya szeretné megköszönni azt a példaértékű helytállást, amelyet az önkéntesek, a rendőrök, tűzoltók, katonák, a katasztrófavédelem munkatársai tanúsítottak a gátakon. Mága Zoltán szerint ők védték meg a hazát, mindannyian tanúbizonyságot tettek a felebaráti szeretetről. – Ezek az emberek védekezésben rendkívüli összefogást és empátiát tanúsítottak, áldozatos munkájukkal védték a hazánkat, otthonainkat ezért szeretném, ha az ő tiszteletükre is szólnának a hangszerek a Bazilikában – emelte ki a Szeretet Hegedűse.

- HD -

[2013.08.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még