2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tragédia: összeesett és meghalt az énekes
Magyar Dal Napja 2013: Íme a vidéki helyszínek, programok
Magyar Dal Napja 2013: íme a Dallamos Villamos menetrendje

Magyar Dal Napja 2013: Íme a budapesti helyszínek, programok

A tavalyinál is többen csatlakoztak idén a Magyar Dal Napja országos programjaihoz. 2013-ban tíz vidéki és egy határon túli településen tartják meg a magyar vokális zene ünnepét, a fővárosban pedig tizennégy helyszínen szólnak majd a magyar dalok szeptember 8-án. A programokat 2013. augusztus 22-én ismertették a szervezők. Jöjjön elsőként a budapesti helyszínek.

Szokatlan programra készülnek az idén a Budapest Jazz Clubban. Göczey Zsuzsa megvalósítja Takáts Eszter régi álmát: csak női előadókra épülő műsort szervez. Azért néhány férfiak is besegít majd… Ott lesz Takáts Eszter, Nyeső Mari, Herczku Ágnes és Nikola Parov, Szűcs Gabi, Rutkai Bori és a Specko Jedno, valamint a csupanő Hanem zenekar.

A klasszikus zene fellegvára ezúttal a Duna Palota lesz, ahol a Czinege banda kis népzenei felvezetése után megismerhetjük Gulyás Dénes új könyvét, majd a gálakoncerten ismert előadóknak tapsolhat a közönség. Fellép Gulyás Dénes, Szakács Ildikó, Kováts Kolos, Vörös Szilvia és Csóka Anita.

Rock a RaM-ban címmel rendezi meg idei programját a Radnóti Miklós Művelődési Központ. A kertben felállított színpadnál ízelítőt kaphat a közönség az Angyalföldi Utcazene Fesztivál programjából, meghallgathatja a Manökken proletarz illetve Vörös István dalait, a szünetekben pedig B. Tóth László szórakoztatja a hallgatókat a Poptarisznya slágereivel. A látogatók megtekinthetik a hamarosan megnyíló MagyaRock Hírességek Csarnokát is.

Lájk, ha szeretsz koncertre járni


A Bem Rockparton idén is rocktörténeti múltidézésre hívnak a szervezők. Fellép Török Ádám és a MINI Trio, Sztárvendég: Pribojszki Mátyás.

Az Óbudai Társaskör ismét a közös éneklés színtere lesz. Béres József Szép magyar ének című daloskönyvéből énekelnek együtt a közönséggel a Budapesti Énekes Iskola tanárai és növendékei, valamit a Szent Efrém férfikar.

Új helyszín a Magyar Dal Napján az újpalotai Fő tér, ahol az országosan ismert muzsikusok mellett olyan fiatal zenészek is színpadra lépnek, akik a Csomópont program segítségével kezdtek komolyabban foglalkozni a zenével. Az ingyenes rendezvényen többek között a Kugli, Vastag Csaba, Vörös István és Varga Viktor dalait hallhatja a közönség.

A Blokk Alkotóközpontban az idén is nagy lesz a nyüzsgés. A bringások a Ghetto Blaster nevű hordozható zeneládának köszönhetően már az odautat is végigzenélhetik, de a java csak azután kezdődik. Élő lemezfelvételek, kisebb-nagyobb koncertek, stúdióbeszélgetések, dob-workshop, minden szinten szinte minden. A felvonuló zenekarokat felsorolni is nehéz volna. A részletes program megtalálható a www.magyardalnapja.hu oldalon.

Idén először lép a Magyar Dal Napja helyszínei sorába a Fonó Budai Zeneház, a népzene fellegvára. A helyszín a Magyar Dal Napjával nyitja meg újra kapuit a nyári szünet után. Igazi népzenével és fergeteges hangulattal várják a kicsiket délután, és a nagyokat este. Fellép Szalonna és Bandája, a táncházban pedig a Tükrös Együttes és a Magyarpalatkai Banda húzza a talpalávalót.

Új helyszín a Rocktogon is, ahol a hamisítatlan, kőkemény rockzene jeles képviselői várják a közönséget. A Rossz szokás, A Wall Street, A Cherokee, Vicky Sunday,  és a G.M.T. játszik.

Negyven éve annak, hogy a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadás dalai először csendültek fel a Vígszínház színpadán. Az évforduló alkalmából a Vígszínház művészei rendhagyó estre készülnek. A  műsorban megelevenednek a régi dalok, és színpadra lépnek régi és új szereplők. Az előadást Eszenyi Enikő rendezi.

A Magyar Dal Napja szervezői mindig fontosnak tartják, hogy ne csupán az előadókra, a dalszerzőkre is figyeljünk. Az idén másodszor hozzuk létre a Zeneszöveg színpadot. Ezúttal a Múzeumkertbe várjuk a közönséget, ahol a pogram a zeneszöveg.hu segítségével valósul meg. A Verőköltő, a Villon Trió, a Presszó Tangó Libidó, Gerendás Péter, a Back II Black, meg a többi zenekar játszik, a közönség pedig kivetítőkön követheti a dalok szövegét, és együtt énekelhet az előadókkal.

Az óbudai Zichy-kastély udvarán található KOBUCI kert idén is gyermekprogrammal kezdi a Magyar Dal Napja rendezvényét. A kicsik a Kaláka és a Kolompos együttest hallgathatják. Délután és este fellép Ferenczi György és a Rackajam, Szabó Balázs Bandája, a Besh o droM, a Napra, és még sokan mások.

Az R33 stúdió a hagyományokhoz híven az alternatív zenei világ egyik bástyája lesz. Hallhatjuk zenélni többek között a Kontaktont, a Balatont, fellép Ági a fiúkkal, Legát Tibor a zenekarával, a Magyar Császári Pillanatművek, és az elmaradhatatlan Ef Zámbó Happy Dead Band.

 

 

A jazz szerelmeseit idén az Akvárium Klub előtti térre invitáljuk, ahol a magyar jazzélet kiválóságai énekelnek, természetesen magyar nyelvű dalokat. A délután 2 órakor kezdődő rendezvényen láthatjuk és hallhatjuk Emiliót és a Gitano Bandet, Urbán Orsit, a Mrs. Columbót. A mindig jó hangulatot varázsoló Stúdió 11 zenekarral ezúttal Falusi Mariann, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint énekel majd együtt. A rendezvény a Magyar Jazz Szövetség védnökségével jön létre. 

[2013.09.07.]

Megosztom:

Magyar Dal Napja 2013: Íme a vidéki helyszínek, programok
Magyar Dal Napja 2013: Íme a vidéki helyszínek, programok

A tavalyinál is többen csatlakoztak idén a...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még