2024. május 2. | csütörtök | Zsigmond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Az énekesnő weboldala
Kapcsolódó cikkek
Baby Gabit Kefirhez sodorta a szél
Kapcsolatok
Szklenár Gabriella (Baby Gabi)

Mozgalmas nyár vár Baby Gabira

Az egykori Baby Sisters énekesnőnek mozgalmas nyara igérkezik. A fellépései mellett stúdióba vonul, készíti következő - negyedik - szólólemezét, de amíg megérkezik az új korong, addig újra kiadásra kerül az aktuális albuma, két bonusz dallal.

- Kinek a hatására döntötted el, hogy énekesnő leszel?
- Apukám zenész és nagyon sokat énekeltünk otthon. A zene mindig ott volt a nyomomban. Imádtam azt játszani, hogy híres énekesnő vagyok. Az ágyam volt a színpad. Ekkor 8 éves voltam. Azóta színpadon vagyok folyamatosan, mert apukám vitt a fellépéseire…

- Az első lánycsapat, a Baby Sisters együttes egyik meghatározó tagja voltál. Hogyan kerültél be a trióba ?
- Az Évi és a Klári már megvoltak, egy harmadik lány hiányzott csak. Meghallgattak Pintácsi Viki énekiskolájában ahova akkor jártam, és beválogattak. Ezután jött Berkes Gábor, akinek szintén elnyertem a tetszését.

- A Baby Sisters 2000-ben feloszlott, és önálló karrierbe kezdtél. Könnyebb vagy nehezebb volt egyedül színpadra állni, a közönség figyelmét felkelteni?
- Ez volt életem egyik legnagyobb kihívása. Elérni azokat a sikereket, amit a két másik lánnyal… Én úgy gondolom, hogy sikerült, de a két formációt nem lehet összehasonlítani. Változott a zenei piac is. Lemezeladásban elértem azokat az eredményeket, amit a Baby Sisterssel.

- Első önálló albumod - 2002-ben jelent meg - "Van-e helyem" címmel. Miért pont egy Szűcs Judith dalt választottál a címadó dalnak?
- Ez a dal egy üzenet, illetve kérdés volt a nagyközönség felé. Feltettem egy fontos kérdést: Van-e helyem?! Bebizonyították, a rajongóim, hogy van. Egyébként gyerekkoromban ez a dal volt az egyik kedvencem…

- Szólókarriered átütő sikerét Lányi Lalával elénekelt „Őrült szerelem” c. duett hozta meg, aztán követte még két duett. Hogyan jött az ötlet, hogy a Kozmix frontemberét válaszd partnerül?
- Igazából ő választott engem! Megkérdeztem tőle, hogy szerinte melyik dalból és kivel énekeljek duettet. A következő választ kaptam: Szerinte az Őrült szeremből, és szerinte vele. Mivel teljesen más stílust képviselünk, ezért meg sem mertem volna kérdezni, hogy énekelne-e velem.

- Ki az, akit elismersz a szakmában? Kit tartasz példaképednek?
- Gyerekkoromban szerettem Szűcs Judithot, a Hungáriát, Dolly Rollt, és Szandit. Őket természetesen a mai napig tisztelem azért, amit elértek, és töretlen a sikerük. A mostaniakról nem kívánok nyilatkozni, mert sok van, és senkit nem szeretnék megsérteni, meg kihagyni sem. Azért a kedvenceimet elárulom: Hooligans, Emilió

- Milyen a kapcsolatod a rajongókkal?
- Nagyon jó a kapcsolatom velük, bár most a lakásfelújítás miatt elhanyagoltam őket, amiért ezúton is elnézést kérek tőlük. Nekem fontos, hogy folyamatosan tartsam velük a kapcsolatot. Az e-mailekre is elkezdtem már válaszolni, de több száz levéllel le vagyok maradva, és ez időbe telik. Tartsatok ki, igyekszem…

- Most a napokban jelent meg legújabb dalod, melyet Kefirrel énekelsz. Mesélnél a dal születéséről?
- Két évig minden csütörtökön ugyanarra a karaoke helyre jártunk énekelni, a Lala, Kefir, Inti, én és még sokan mások. De mi voltunk a mag.
Akkor eldöntöttük, hogy milyen jó lenne duetteket énekelni… Jól éreztük magunkat mindig a közös éneklések során. Én már énekeltem a Lalával, Lala a Kefirrel, már csak én nem énekeltem vele. Ezért amikor a kiadóink kitalálták, hogy énekeljünk duettet, mi örömmel elvállaltuk. Így született meg a Hova sodor a szél

- Hol hallható a dal a médiákon kívül? Talán új lemez van születőben?
- Ez a duett mind a kettőnk lemezén megtalálható lesz. Nekem a Szivárvány című lemezemen, a Kefirnek meg az első szólólemezén. Az én lemezemen megtalálható lesz még az "Álomvár" című dalom remix változata is.

- Beszélnél a céljaidról, távlati terveidről?
- Nyáron elkezdjük a legújabb, negyedik lemezem munkálatait. Kicsit más lesz, mint az eddigiek. Ha meglesznek a dalok, akkor mindenképpen a Zene.hu lesz az, akinek elsőként nyilatkozom róla. Hamarosan Mc. Duckyval utazunk New Yorkba egy kicsit lazítani… Addig is sok fellépés és riport vár még rám…

-K. T.-

[2006.06.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még