2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Wicked Wisdom: Wicked Wisdom
Kapcsolatok
Wicked Wisdom

Will Smith felesége lezúzza Amerikát

Végre valami igazán üdítő unikumot kaptunk az Angyalok Városából.

Egy igazi díva, aki végre kiléphetett férje árnyékából és zeneileg mindenképp maradandóbbat alkotott bandájával már most, mint hites ura eddig és szerintem a jövőben bármikor is a zenei életben. Milyen tényezők lehettek azok, melyek hatására Jada Pinkett Smith színésznő, aki a Mátrix trilógia, a Collateral és a férjével forgatott Ali főszereplőnője egy ilyen bandában vállalt énekesi szerepet? Talán Will Smith albumait hallgatva lelt rá az igazi nihilre. Kurt Cobainnak ehhez bizony sok tűvel befecskendezett kábítószerre és egy kopottzöld színű kardigánra volt szüksége anno. Bár lehet, hogy csak azért, mert ő nem figyelte a színész-rapper munkásságát. Az is közrejátszhatott még Jada kedélyének változásában, hogy esetleg a lakásban átvállalta a férjétől megirigyelt Én a Robot címszerepét, és talán túl tökéletesre is vitte azt a mellékszereplők (2 gyermek + Will) hathatós támogatásával.

Egy szónak is száz a vége, meglepően egységes, kemény riffekkel teli albumot kaptunk a Wicked Wisdom öttagú formációtól. A színes bőrű fiatalok nem váltották meg ugyan a világot, de modern alapokkal operáló muzsikájuk azért megér néhány sort. Nem a megszokott nőies hangvételű, max. egy-két szám erőteljesebb zenei csomagot pakoltak az albumra, hanem igazi, rappel tarkított speed metalt. Az alig 34 perces anyag csúcspontja a hatodik You Can’t Handle szám - nálam. Erőteljes, olyan igazán fülhallgatóval-megyek-az-utcán-és-szétrúgnám-a-kukát,-ha-nem-félteném-a-cipőm,-és-ha-senki-ismerős-nem-lenne-a-környéken hangulatot ad. Azért van még ezenkívül is jó pár kemény és igényes szerzemény a korongon, ilyen rögtön az első nóta, a pörgős Yesterday Don’t Mean vagy az ezt követő slágergyanús Something Inside of Me. Az albumról egyedül a Forgiven nem tetszett, de még így is van fél óra jóleső zúzásra és szemetes keresésére szánt idő előttünk. Pinkett Smith hangja erős, agresszív, sok helyen üvöltésre is ragadtatja magát, ami bizony elég jól áll neki.

A kiadó, úgy látom, sok reményt lát egy neves filmcsillag metálzenébe fordulásában, mert már a második klipet is elkészítették az albumról (az együttes honlapján megtekinthető mindkét, általam igényesnek tartott videó). A megjelentető lemeztársaság a Suburban Noize Records, a modern rock zene mellett a hip-hop életérzés elkötelezett hívei lehetnek, ahogy az a honlapon lévő előadókból is kitűnik. Nyáron Amerikában koncertezik a banda a Hed PE rap-metal csapattal, akik most jelentették meg újabb ütős kis lemezüket, szintén a Suburbannál. De előtte június elején Európában Dublinban és Donningtonban lépnek fel a Download Fesztivál keretében.

A tengerentúli kritikák igen jól fogadták a Wicked Wisdomot, így remélhetőleg Jada Pinkett Smith nem fog visszahátrálni, és még több albumon megmutatja férjének, hogy egy gyenge pici nőben is ott lakozik az ördög, csak meg kell várni, amíg a gyerekek a suli felé veszik az irányt.

Fehér Tamás

[2006.06.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még