2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Happy Gang

20 éves a Happy Gang: "Hamarosan felfedjük a nagy titkot"

Kérek egy kulcsot a szívedhez; Fiatal szerelem; Sokáig voltam távol; ÖregSam; New York, Rio, Tokyo; Minő Guminő – dalok, amelyeket a mai napig mindenki ismer. És két művésznév, amelyeket két évtized után sem felejtettek el. Cory és Vitamin, a Happy Gang tagjai még két évvel ezelőtt, a visszatéréskor sem mertek arról álmodni, hogy a 20. születésnapjukat élő nagykoncerttel, több ezres tomboló tömeg előtt ünnepelhetik majd.

Múlt hét szombaton történelmet írt a két zenész. Dance-történelmet. Ebben a műfajban ugyanis ilyen ünnepre még nem volt példa.

A mellékelt video – amelyet ez úton bocsátunk a sajtó rendelkezésére –, hűen visszaadja azt a hangulatot, amely a nagy retro koncert fő attrakcióját kísérte.

Cory és Vitamin bebizonyították, hogy a kilencvenes években írt dalaik két évtizedet is túléltek, s azoknak a mai napig dúdolják.

„Most már egészen biztos, hogy a dalaink túlélnek minket – mondják mosolyogva a fiúk.

– Elmondhatatlanul jó érzés, hogy ennyi esztendő után is ennyien ismerik a szerzeményeinket. Annak idején nem is gondoltuk volna, hogy ezek a nóták ilyen szinten kiállják majd az idő próbáját.”

„Mindannyiunk életének talán legfontosabb korszaka volt a Happy Gang. Amikor az ezredfordulón abbahagytuk az aktív zenélést, többen azzal ’promózták’ magukat, hogy a hozzánk hasonló zenekarok cikisek és nem tudnak zenélni. Akkor csendben mosolyogtunk, és lám, az idő ez esetben is minket igazolt. Ma már nem menő a kilencvenes éveket cikizni, ami meggyőzősédünk szerint ’az új, picit modernebb hatvanas évek’. „

„A múlt hét szombati eseményen meg tudtuk mutatni, hogy számunkra nem a celebség, hanem a zenélés fontos. Mottónk: kevesebb személyi kultusz, több zene.

Nagyon jó volt megélni a kilencvenes éveket. Akkoriban még nem voltak celebek Magyarországon, nem is létezett igazi sztárság, ennek ellenére bárhová mentünk, mindenütt éreztük a népszerűséget. Az emberek a személyes hőseinknek tekintettek minket, és ilyen is volt a viszonyunk. Szinte fürödtünk benne. Éreztük, hogy elismernek. Akár étterembe ültünk be, akár moziba, kedvesek voltak velünk az emberek.

Örülünk neki, hogy a zenész pálya végül nem engedett el minket. És annak is, hogy a közönség töretlen szeretetéről biztosított és ajándékozott meg minket a 20. születésnapunkon.”

 Csatlakozz, ha kedveled a retro magyar dalokat. 


„Van még valami, ami jól eső érzéssel töltött el minket. Az egykori hűséges rajongók közül többen már a gyerekeikkel jöttek el a nagy bulira, így frissítették a közönség sorait. Vagyis update-eltük a publikumot.”

A Happy Gang a jövőben sem ül majd a babérjain. Az ünnepi koncert közönsége már ízelítőt kapott a vadonatúj – 2013-as – dalból is. Ha kíváncsi vagy rá, nézd végig a mellékelt videót, hiszen elrejtettük benne.

„Hamarosan felfedjük a nagy titkot – zárják a fiúk, majd sokat sejtetően hozzátették: ’Pipikék, a tűz még mindig ég’…” 

[2013.07.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még