2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tabáni Istvánt koncert közben lepték meg - videókkal
Demjén Ferenc és Tabáni István az élen - íme a 2013. 23. heti romantikus lista
Remek előadás! Csepregi Éva együtt énekelt Tabáni Istvánnal
"Mini WoodStock" - avagy Tabáni István Gyarmatpusztán találkozott rajongóival
Kapcsolatok
Tabáni István

Tabáni István meglepetésekkel duplázott a hajón

 Tabáni István június 28-án, a Zenekarával a Sirona hajón, a svédasztalos ízletes vacsorát követően, fergeteges hangulatú estet adott, vendégfellépőkkel. Június 30-án, szintén ugyanott pedig igazi zenei csemegének lehettünk részesei. István egy nagyon kedves meghívásnak tett eleget. A mai magyar könnyűzene egyik nagy tiszteletnek örvendő énekesnőjének, Csepregi Évának koncertjén lépett fel vendégként.

A Zenekarával adott fellépésen egyrészt élvezhettük a saját dalainak, Máthé Péter, Queen daloknak, valamint Roy Orbison Pretty Women című dalának tőle megszokott, magával ragadó előadását.

Ugyanakkor, ezen a koncerten igazi újdonságokkal is meglepte a közönséget. A színpadon – amit korábban is állított, hogy benne rejlik - mind külső megjelenésében, mind pedig a műsor összetételében – elsősorban a dinamikus, energikus, belső énjét mutatta meg. 

Ezért elsősorban olyan dalokat választott, amelyek előadásában ez az oldala érvényesült. Éppen ezért jól illett a műsorába a vendégként fellépő Vilmányi Gábornak a Manhattan együttes gitárosának fellépése is, aki két dalt énekelt el, és dinamizmusával tovább fokozta a koncert buli hangulatát. 

Csatlakozz, ha kedveled a Máté Péter dalait


István azért nem feledkezett meg a lírai dalok előadásáról sem. A második albumának címadó „Gyönyörű szép” című dalát új hangszerelésben, és új stílusban adta elő, amit a közönség nagy tetszéssel fogadott.

A koncertre egy ifjú tehetséget is meghívott, aki nem más volt, mint Dőry Barbara. Ő egy állami gondozottak részére rendezett tehetségkutató győztese, ahol István zsűri tag volt. Az Elisabeth című musicalből adott elő egy részletet. Barbara szép hangjával, tiszta, őszinte, érzelemgazdag előadásával üde színfoltja volt az estének.



Az este igazi meglepetése Bruno Mars Locked out heaven című számának előadása volt. Ennek a vibráló, lüktető, szenvedélyes dalnak az eléneklésével István ismét bebizonyította, hogy mennyire mélyről jövően muzikális, és minden stílusú szerzeményt magas színvonalon tud előadni. Egészében véve elmondható, hogy a koncert igazi nyáresti élmény volt, amelyhez a zenekar korábbról már ismert kiváló zenészeinek játéka is hozzájárult.

Csepregi Éva bátran mondhatjuk, hogy a mai magyar könnyű zene egyik legnagyobb alakja. Vasárnapi, Neoton Swing című koncertje is igazi csemege volt. Ezen a magával ragadó hangulatú, Éva kedves egyéniségét tükröző koncerten István három dalt énekelt. Ez a program sem múlt el meglepetés nélkül.

Éva és István együtt énekelte el a „Kell, hogy várj” című Neoton dal swinges feldolgozását. A két gyönyörű hangú énekes hangja harmonikusan illett egymáshoz, előadásuk felemelő élményt jelentett a közönség számára, amelyet fergeteges tapssal és ovációval jutalmazott.

- dr. Bánsági Györgyi -

[2013.07.03.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
fibi 2013.07.08. 07:33 • [2]
Angolnyelv tanár vagyok. István kiejtésével semmi baj nincs. Jana352, talán önnek vannak hiányosságai ezen a téren is.
jana352 2013.07.06. 19:48 • [1]
Sem a lábrázás, sem a hadonászás nem helyettesíti az angoltudást!

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még