2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

A magyar tehetség nyerte a zenei versenyt New Yorkban

Lakatos György hegedűművész nyerte el a New Yorkban megrendezett American Protégé Nemzetközi Zenei Versenyen a felnőttek között az első díjat és a legjobb előadónak járó oklevelet.

A versenyt hat kategóriában és négy korcsoportban rendezték meg. Az American Protégé célja, hogy a fiatal művészjelöltek számára utat nyisson a sikeres karrier felé. Nemcsak az Egyesült Államokból, hanem a világ számos országából jelentkeznek a különféle zenei kategóriákban kiírt versenyfelhívásra Kanadától Dánián át Izraelig, Ukrajnától Örményországon át Üzbegisztánig vagy Ausztráliáig.

"Az interneten találtam meg a versenyfelhívást, alapfeltétel volt, hogy küldjek egy jó minőségű bemutatkozó DVD-t" - mondta el hazaérkezése után az MTI-nek Lakatos György. A versenyzőket a felvételük alapján szűrték meg, és a döntőnek nevezhető hangversenyre a rosta után az első helyen hívtak meg a Carnegie Hallba, május 27-re. Az elsőségem az ottani játékom alapján vált valósággá. Itt kaptam meg a legjobb előadónak szóló oklevelet" - jegyezte meg. A koncerten egy Paganini-capricciót játszott.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 


Elmondta, hogy a négy korcsoport vegyesen lépett fel, így ő egy mindössze 8 éves dél-koreai csellista kislány után lépett a Carnegie Hall pódiumára. Az első helyezéssel további meghívások járnak majd, amelyekről a következő hetekben döntenek a támogatók.
Lakatos György 8 éves kora óta hegedül, zenész családban született: édesapja hegedűs, édesanyja zongorista. "Ők a nehézségek miatt óvtak a muzsikus pályától, tehát egyáltalán nem volt természetes, hogy 12 évesen felvettek a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia előkészítő tagozatára, ahol 7 éven át Kiss András növendéke voltam. Az ő halála után kerültem Szenthelyi Miklóshoz, az ő irányításával diplomáztam" - részletezte a hegedűművész.

Ma már ő is tanít a Snétberger Zenei Tehetség Központban, amely a honlapján bemutatja az első díjról szóló oklevelet (snetbergerkozpont.hu). "Úgy vélem, a központ kitűnő vállalkozás, ahol nagy öröm tanítani és megtapasztalni az eredményeket" - fűzte hozzá Lakatos György. 

[2013.06.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még