2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koncz Zsuzsa: "Itt vannak a dalok, amik mindent elmondanak"
Videóval! Tragikus: a közönségre omlott a színpadtechnika!
Budapesti Újévi Koncert a Duna Tévében
Kapcsolatok
Koncz Zsuzsa

Koncz Zsuzsa tizedszer lép fel az Arénában - jegyek itt

Koncz Zsuzsa - a hazai női előadók körében egyedülállóan – kilenc elsöprő erejű sportcsarnokbeli koncert után tizedszer is az Aréna színpadára lép 2014. március 14-én.

Koncz Zsuzsa - a hazai női előadók körében egyedülállóan – kilenc elsöprő erejű sportcsarnokbeli koncert után tizedszer is az Aréna színpadára lép 2014. Március 14-én. A megakoncert dalai ismerősek lesznek, de mindenkit érhetnek meglepetések…

Kilenc elsöprő erejű sportcsarnoki koncert után Koncz Zsuzsa ezúttal tizedszer lép az Aréna színpadára, ezzel hazánk egyetlen olyan női előadója, aki sorozatban ennyi megakoncertre vállalkozik. Az biztos, hogy a 10. Jubileumi Nagykoncert méltó lesz példátlan pályafutásához.

1962-ben a Ki mit tud-on kezdődött; Koncz Zsuzsát és gimnáziumi osztálytársát, Gergely Ágit az egész ország megismerte és a szívébe zárta. Azt azonban senki nem gondolta, hogy az egyik „Gézengúz” 2014-ben, 37 albummal a tarsolyában a 10. Jubileumi Nagykoncertjére készül majd a Papp László Budapest Sportarénában.

A vetélkedő után Koncz Zsuzsa a nagy generáció sztárzenekaraival énekelt; előbb az Omegával, majd az Illéssel és rövid időre csatlakozott a Metróhoz is. Főleg egyetemi klubokban tartották a bulikat, a fiatalok körében zajos sikereket arattak, miközben az életre is készültek; mérnöki, orvosi vagy közgazdasági tanulmányokat folytattak, a közös zenélések máig tartó baráti és munkakapcsolatokat eredményeztek.

Ez volt az ártatlanság kora, az „..igazi szép idő...”, amiről a később híressé vált dal is szól :

„...64-ben épphogy elindultunk

64 nyarán még csak álmodtunk...”

Koncz Zsuzsa számára - anélkül, hogy ezt különösebben ambicionálta volna, hiszen ő a jogi egyetemre járt - az Illés zenekarral felvett, Rohan az idő című dal jelentette a „nagy áttörést”. Szörényi Levente szerzeménye (a szövegíró S. Nagy István) a magyar nyelvű rockzene első felvétele lett. A korong minden eladási rekordot megdöntött, és ezzel megnyitotta a hazai hanglemezipar új korszakát.

Koncz Zsuzsa Bródy János szövegeiben megtalálta azt, ami számára igazán izgalmas volt: a zene segítségével elmondani mindazt, ami a világban érdekelte. A politikai szigor, az alkalmi cenzúra sem fogott ki rajta, ha Bródy szövegei nemkívánatosak voltak, verseket énekelt; Arany Jánostól József Attilán át Kányádi Sándorig, többek között Bródy János zenéjével is. A sikeres verslemezek is bizonyítják, a kedvenceket nem lehet elzárni a közönségüktől.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted Koncz Zsuzsa dalait.


A 80-as évektől kezdve Koncz Zsuzsa dalszerzőinek népes társasága egyre bővült: Bródy János és Tolcsvay László mellett Bódi László „Cipő”, Lerch István, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gábor is beállt a sorba. A szövegírók, költők között megjelent a fiatal generáció: Tóth Kriszta és Karafiáth Orsolya is.

Felsorolhatatlan mennyiségű, sokak által szeretett dal fonódik össze Koncz Zsuzsa nevével, a Ha én rózsa volnék-on át az Ég és Föld között-ig, és a Jöjj, Kedvesem-től a Valaki kell, hogy szeressen-en át a Miért hagytuk, hogy így legyen-ig.

A 10. Jubileumi Nagykoncert a magyar zene és a 2014-es év egyik legfontosabb eseménye.

Jegyek ITT a jubileumi Arénakoncertre.

A dalokat ismerni fogjuk, bár mindenkit érhetnek meglepetések…

A zenekar, a közreműködők, a sztárvendégek mind azt segítik majd, hogy Koncz Zsuzsa ezúttal is mindenkit elbűvöljön. 

- zene.hu -

[2014.01.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még