2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Állatkertben lép fel Szulák Andrea? Íme az igazság!

Szulák Andrea koncertjével kezdődik június 5-én szerdán a Fővárosi Állat- és Növénykert hagyományos nyáresti koncertsorozata. Augusztus végéig minden szerdán este lesznek koncertek a városligeti intézményben, összesen tizenkettő.

A fellépők között vannak visszatérő vendégek, köztük a Hot Jazz Band, a Budapest Bár és a Budapest Klezmer Band, másokat, köztük Für Anikót most láthatja és hallhatja először az állatkerti koncertek közönsége - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

A Zenés állatkerti esték című nyáresti koncertsorozatát. Az első koncertre - Szulák Andrea fellépésre - már június első szerdáján sor kerül, és ettől kezdve minden szerdán tartanak egy-egy zenés estet a városligeti intézményben. Augusztus 21-én a Budapest Bár koncertje zárja a szériát.

A koncertek egy részét a szokásos helyszínen, a Nagy-tó és a Pálmaház közötti sétányon tartják, de lesznek olyanok, amelyek helyszíne az Állatkert főbejáratánál lévő, nemrég felújított tér, illetve a Nagyszikla belsejében tavaly megnyitott Varázshegy. Szulák Andrea nyitókoncertje jövő szerdán is itt lesz, akárcsak egy héttel később a Sárik Péter Trió és Micheller Myrtill közös fellépése, június 19-n Sebestyén Márta és a Sebő-együttes műsora, 26-án Für Anikóé, július 3-án Szalóki Ági Karády-estje és 10-én Biró Eszter és Falusi Mariann koncertje.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 

Július 17-én a Főkapu téren a Csík Zenekar és Dresch Mihály játszik, július 24-én a tóparti sétányon Hot Jazz Band és Orosz Zoltán harmonikaművész, ugyanott 31-én Hernádi Judit, augusztus 7-én pedig Illényi Katica. Augusztus 14-én a Főkapu téren látható és hallható a Budapest Klezmer Band, és ott lesz a Zenés állatkerti esték záróeseménye is, augusztus 21-én a Budapest Bár estje. A kezdési időpont minden alkalommal 20 óra 30 perc.

A állatkerti koncertsorozatot 2002 óta rendezik meg minden évben a Fővárosi Állat- és Növénykertben, de már több mint száz évvel korábban, az 1800-as évek végén rendszeres zenei programok zajlottak a kert területén. Az 1910-es években az Állatkertnek saját, hatvan tagú szimfonikus zenekara volt, amelyben Wieschendorff Henrik vezette a karnagyi pálcát. A húszas években induló Magyar Rádió az Állatkertből sugározta első koncertjét, a második világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, majd az 1990-es évek közepén a Budapesti Fesztiválzenekar lépett itt fel - írta az intézmény. 

[2013.05.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még