2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovízió 2013: 10. helyen végzett ByeAlex és a Kedvesem!
Eurovízió 2013: Íme a teljes végeredmény
Eurovízió 2013: ByeAlex így értékelte szereplését

Eurovízió 2013 döntő: Dánia nyert, Magyarország 10. lett

Magyarország márciusban döntött a filozófia végzettségű Márta Alex, azaz ByeAlex és Kedvesem című dala malmői indításáról. A közönség és zsűri közösen jól döntött: Alex bejutott a ma esti döntőbe.

Azóta számos interjút adott hazai és nemzetközi újságíróknak egyaránt. És természetesen alig várja, hogy Helga és Dani oldalán színpadra álljon, és újra elénekelje a Kedvesemet immár az Eurovíziós Dalverseny döntőjében. Amire még egy kicsit várnia kell, hiszen ByeAlex a mezőny tizenhetedik versenyzőjeként áll majd a közönség elé.

Az est résztvevői – az öt legnagyobb befizető, automatikusan döntős országgal és Svédországgal kiegészülve -, egyben a döntő rajtsorrendje a következő:

1. Franciaország
2. Litvánia
3. Moldova
4. Finnország
5. Spanyolország
6. Belgium
7. Észtország
8. Fehéroroszország
9. Málta
10. Oroszország
11. Németország
12. Örményország
13. Hollandia
14. Románia
15. Nagy-Britannia
16. Svédország
17. Magyarország
18. Dánia
19. Izland
20. Azerbajdzsán
21. Görögország
22. Ukrajna
23. Olaszország
24. Norvégia
25. Grúzia
26. Írország

A döntős szereplők fellépése után a szavazás idejére ezúttal sem maradunk szórakozás nélkül. A legendás ABBA két egykori tagja, Benny Andersson és Björn Ulvaeus írt egy dalt We Write The Story címmel, amit Avicii, svéd zenei producer és lemezlovas fog előadni első alkalommal. A döntő nyitánya után azonnal elérhető lesz Benny, Björn és Avicii eurovíziós himnusza az iTunes-on.

Egy másik dal is megvárja azt, hogy a nézők láthassák az Eurovízió döntőjén, utána ez is felkerül az iTunes-ra. A The Winner Takes it All, vagyis A Győztes Mindent Visz című ABBA slágert Sarah Dawn Finer adja elő, aki mostanság Lynda Woodruff néven „segíti” az EBU kommunikációját.

Nyomj egy tetsziket, ha érdekel a szombati döntő. 

Franciaország

Bátor választás volt a franciáktól, hogy egy majdnem teljesen ismeretlen énekesnőre, Amandine Bourgeois-ra bízták a 2013-as Eurovíziós Dalversenyt. Arról hónapokig csak a találgatások folytak, vajon melyik dalt fogja előadni a nemzetközi mezőnyben. Végül kiderült, a L’enfer Et Moi című dalt énekli majd Malmőben. Amit itt és most, a döntő első fellépőjeként elő is ad a gyönyörű énekesnő. A franciák egyébként eddig ötvennégy alkalommal indultak a dalfesztiválon, de eddig túl mély nyomot nem hagytak szerepléseikkel.

Litvánia

A 30 esztendős Andrius Pojavist Jurbarkasban született. Énekelni ő is fiatalon kezdett, középiskolai tanulmányai alatt a No Hero elnevezésű zenekarban játszott. Egy évig Írországban is élt, itt kezdett el szóló anyagokat írni. Első kislemeze 2012-ben jelent meg Traukiniai címmel, és a litván kislemezlista legjobb húsz dala közé került. Debütáló albuma, az Aštuoni kritikai és kereskedelmi sikereknek is örvendett az országban. Something című eurovíziós dala, mit is mondhatnánk? Érdekes. Mert mint tudjuk, csúnya arc sincs, csak érdekes.

Moldova

Aliona Moon – született Aliona Munteanu – 1989. május 25-én látta meg a napvilágot Chisinauban. Annak ellenére, hogy nincs professzionális zenei képesítése, egyedi hangszínnel és kiváló zenei érzékkel rendelkezik. 2010-ben harmadik helyen végzett a Star Factory-2 elnevezésű hazai zenei tehetségkutatóban, 2011-ben pedig átvehette a román Dan Spataru zenei fesztivál trófeáját. Az Eurovízió színpadára először 2012-ben lépett az akkori induló Pashát támogatva. Ezúttal azonban a férfi támogatja őt, és nem csak a zeneszerzés terén: Pasha Parfeny kíséri az énekesnőt zongorán.

Finnország

A sokoldalú Kristin "Krista" Siegfrids pályafutása a Daisy Jack nevű zenekarral kezdődött 2009-ben. Első kislemezük, a Perfect Crime 2011-ben jelent meg. Első musical szerepét a Play Me című darabban játszotta egy éven át a helsinki svéd színházban.

Karrierjének következő mérföldköve volt, hogy beválogatták a Három Muskétás című rock musicalbe 2011-ben, a helsinki Finnish Peacock Theatre darabjába. Részt vett a finn Voice első évadában, de kiesett az elődöntők során. Eurovíziós jelentkezése viszont olyannyira jól sikerült, hogy ő nyerte meg a nemzeti döntőt Marry Me című dalával, amit stílszerűen menyasszonyi ruhában ad elő. És amiről az elődöntő óta is emlékezetes az énekesnő: megcsókolta egyik vokalista lányát!

Spanyolország

Az El Sueño De Morfeo nevű zenekar Contigo Hasta El Final című dalát a zsűri és a közönség együttes véleménye alapján választották ki a spanyolok. A pop-rock formáció nevének jelentése Morfeusz Álma. A Malmőig vezető út nem volt számukra egyszerű. 2002-ben alakultak Xemá néven, a spanyolországi Asztúriában. Első albumukat Del Interior (Belülről) címmel jelentették meg, azonban ez még nem hozta meg a nagy áttörést.

Az együttes nevét Juan Luis Súarez gitáros csatlakozását követően változtatták El Sueño de Morfeo-ra. Második lemezüket már ezen a néven, azonos címmel adták ki. Ezen olyan slágerek kaptak helyet, mint a Nunca Volverá, az Ojos de Cielo, az Okupa de tú Corazón és a Tómate la Vida. Az album Spanyolországban kétszeres platinalemez lett, első turnéjukon több mint száz helyszínen léptek fel, több mint egymillió ember előtt. Harmadik lemezük 2007-ben jelent meg Nos Vemos en el Camino címmel. És most az Eurovíziós Dalverseny döntőjében küzdenek a fesztivál jövő évi rendezésének jogáért.

Belgium

Roberto Bellarosa Love Kills című dalának szerzői a ciprusi Andreas Anastasiou (Ciprus 2011 szerzője), a brit Iain James Farquharson (Azerbajdzsán 2011 társszerzője) és a finn Jukka Immonen. A rendkívül fiatal énekes 1994-ben született olasz szülők gyermekeként. Hírnevét annak köszönheti, hogy ő lett az első győztesen a belga Voice-nak.

Első kislemeze Je Crois címmel 2012-ben jelent meg. Első albuma Ma Voie címmel 2012. szeptember 21-én látott napvilágot, második kislemezét október végén adta ki Apprends-Moi címmel. Az RTBF (Radio Télévision Belge Francophone) novemberben jelentette be, hogy Roberto Bellarosa fogja képviselni Belgiumot 2013-ban a malmői Eurovíziós Dalverseny színpadán.

Észtország

Birgit Õigemeel azonos című első albuma 2008 januárjában látott napvilágot, második lemeze még ugyanabban az évben, november 11-én megjelent Ilus Aeg címmel. Egy esztendővel később, 2009-ben érkezett a Teineteisel Pool, amin olyan slágerek kaptak helyet, mint a

Moonduja és a See öö. Az eurovíziós megmérettetés nem ismeretlen terep számára, tavaly Violinával és a You're Not Alone című dallal próbálkozott. Úgy látszik, a kitartás meghozta gyümölcsét, hiszen idén végre a nemzetközi mezőnyben is kipróbálhatja magát Et Uus Saaks Alguse című dalával. Ami – mint a mellékelt ábra mutatja – annyira népszerű, hogy most a döntőben szólalhat meg újra.

Fehéroroszország

Alyona Lanskaya tavaly is képviselhette volna hazáját az azerbajdzsáni Bakuban, de akkor nem sikerült nemzetközi színpadra kerülnie. Pedig All My Life című dalával elnyerte az indulás jogát, de hamarosan jött a bejelentés: csaltak a szavazásnál, ezért diszkvalifikálták Lanskayát. A csalódás azonban nem vette el a kedvét az énekesnőnek, aki úgy döntött, idén újra nekivág a megmérettetésnek.

Rhythm of Love című dalát Leonid Shirin, Yuri Vashchuk és A. Shirin írta. A dalt a zsűri és a nézők is a legjobbnak szavazta, de végül mégis lecserélték a Solayoh című szerzeményre. Jól tették. A döntőben szólt most a dal.

Málta

Gianluca Bezzina nem hivatásos énekes, főállásban sebészként keresi a kenyerét. Fellépett a Voices, a Rockestra és a Bay Music Awards-on is, és számos koncertet adott Funk Initiative nevű zenekarával. Versenydalát, a Tomorrow-t Boris Cezek és Dean Muscat jegyzi.

Az escxtra.com-nak adott interjújából kiderül: a dalra kapott leggyakoribb jelzők közé tartozik a „nem tipikusan eurovíziós”, a friss és jó, de összességében a „más”. Ahogy elmondhatjuk ezeket a mi Kedvesünkről is! De míg Gianluca dalát nem tartják feltétlen döntő esélyesnek, ByeAlex rendszerint elvarázsolja hallgatóságát. Mindketten a döntőben vannak, szóval beigazolódott: tényleg egymás konkurenciájává váltak!

Oroszország

Dina Garipova eredetileg tatár származású, 1991. március 25-én született, orvosi család gyermekeként. Énekelni hat éves korában kezdett, jelenleg újságírónak tanul. Oroszországban azután vált híressé, hogy megnyerte a 2012-es Voice-t. Ezt követően a Universal Music kiadóhoz szerződhetett.

Eurovíziós dalának címe What If?, vagyis Mi van, ha…? Azt már tudjuk, hogy mi van, ha elég népszerűek: döntőbe jutnak. De hogy a döntőből hova vezet az út, továbbra is kérdés.

Németország

Cascada Glorious című dalával indul az Eurovíziós Dalversenyen 2013-ban Németország, miután a német pop/dance formáció bizonyult a legsikeresebbnek a 12 résztvevős nemzeti döntőn. Az elektronikus tánczene műfajában mozgó, világszerte ismert Cascada tagjai: Natalie Horler angol-német énekesnő és a két producer, Manuel Reuter (DJ Manian) és Yann Peifer (Yanou). A Glorioust az együttes által képviselt hand up és dance stílusjegyei jellemzik, igazi clubos, pörgős sláger.

Örményország

Gor Sujyan 1987-ben született Jerevánban a gitáros és jazz-zenész Mkrtich Sujiyan gyermekeként. 17 évesen alapította a Gor & Friends elnevezésű zenekart, ami populáris rockdalokat dolgozott fel saját szájíze szerint. 2008 óta vezető énekese és fő zeneszerzője a Doriansnak, akik 2009 áprilisában megnyerték a legjobb újoncnak járó elismerést az évente megrendezésre kerülő Tashir Music Awardson Moszkvában. Gor Lonely Planet című dalát Dorians nevű együttesével adta most elő az Eurovízión, ami az angol gitáros és dalszerző Tony Iommi - a Black Sabbath egyik alapító tagja – és az örmény szövegíró Vardan Zadoyan nevéhez fűződik.

A csapat fellépése után visszatért az EBU népszerű „szóvivője”, Lynda Woodruff, aki ezúttal Stockholmba invitálta a nézőket.

A rövid kitérő után a show Hollandia képviselőjével folytatódott!

Anouk az egyik legnépszerűbb rockénekes Hollandiában, ahol nyolc stúdióalbuma jelent meg napjainkig. Anoukot a Golden Earring frontembere, Barry Hay 1997-ben fedezte fel, nem sokkal később jelent meg a Nobody's Wife című kislemeze, ami a nagy áttörést jelentette számára. Azóta számos dala került fel a holland és belga slágerlistákra, többek között az R U Kiddin' Me, a Michel, a Girl, a Lost, a One Word, az I Don't Wanna Hurt, a Modern World, a Three Days in a Row és a Woman. Az Eurovízió színpadán a Birds című dalt adta elő, ami a döntőbe jutást jelentette számára.

Románia

Sokkoló. A második elődöntő élő adásáig sem sikerült megemésztenem a dalt. It’ My Life a címe, de köze sincs a Bon Jovi nagysikerű szerzeményéhez. Cezar Ouatu normál énekhangján kezd el énekelni, majd a körülbelül 40 másodpercnél kezdődő refrénnél operára vált, és úgy is marad a dal végéig. A tizenkét résztvevős nemzeti döntőben a közönség harmadik helyre szavazta, a zsűri az első helyre rangsorolta a dalt. Nyilvánvalóan győzelmet remélnek a nem mindennapi produkciótól. Hamarosan kiderül, a döntőbe bekerülnek-e egyáltalán. A döntőig már eljutottak. Kíváncsian várjuk a folytatást!

Nagy-Britannia

2013-ban Malmőben Bonnie Tyler képviseli az egyesült Királyságot az Eurovíziós Dalverseny színpadán. A 61 éves sztár azt mondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy felkérték a szerepre. Bonnie Tyler ma este nagyságrendileg 120 millió néző előtt énekli el versenydalát, a Believe in Me-t Svédországban. Az Egyesült Királyság 58. Eurovíziós Dalfesztiválra írt versenydalának társszerzője az amerikai Desmond Child Lauren Christy és Christopher Braide brit dalszerzők mellett. Child egész pályafutása alatt együtt dolgozott Tylerrel, amellett írt dalokat a Kissnek és a Bon Jovinak is.

Svédország

Szemtelenül tenyérbemászó a srác… Az első perc után mégis azon kapod magad, hogy a dalát dúdolod. Ő Robin Stjernberg, aki You című popdalával 2013-ban képviselheti hazáját, az Eurovíziós Dalversenyt 2013-ban rendező Svédországot a májusi döntőben. Eredeti neve Robin James Olof Stjernberg, aki 2006-ban megnyerte a Sommarchansent Malmőben, majd 2007-ben részt vett egy, a Globe Színházban tartott eseményen, ahol 15 finalista közül választották ki egy fiúcsapat tagjait. Robin egyike volt a négy kiválasztottnak, a csapat a What's Up! nevet kapta. Stjernberg a Melodifestivalen-en You című dalával indult az eurovíziós indulás jogának elnyeréséért, ám sokakat meglepett, hogy ez sikerült is neki.

Magyarország

Szerencsét hozott Magyarországnak a 12-es sorszám: az Eurovíziós Dalverseny döntőjébe jutott ByeAlex és a Kedvesem – jelentettük tegnap ilyenkor. A fesztivál malmői színpadán is lenyűgözött mindenkit a magyar énekes, akire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy átlagos. És mint kiderült, Kedvesem című dala is átlagon felül kedves, bájos, bújós, az ember bőre alá mászik akkor is, ha nem akarod. És ez most egy eurovíziós döntős szereplést jelent nekünk, magyaroknak. Talán több is van benne… Reméljük a legjobbakat!

Hány pontot adsz ByeAlex Eurovízió döntőjében bemutatott produkciójára? VOKS LENT!

Dánia

A különleges nevű Emmelie Charlotte-Victoria de Forest 1993-ban született svéd apa és dán anya gyermekeként. Énekelni kilenc évesen kezdett. 2011-ben a Marieger-fjordról Koppenhágába költözött, és beiratkozott Katrine Sadolins énekóráira. A Universal Music kiadóhoz 2013 márciusában szerződött, első albuma Only Teardrops címmel idén májusban realizálódik. Emmelie de Forest egyike volt annak a tíz esélyesnek, aki azért küzdött, hogy képviselje hazáját a 2013-ban Svédországban rendezendő Eurovíziós dalfesztiválon. A többfordulós megmérettetést január 26-án nyerte meg. A fogadó oldalak szerint ő a dalverseny egyik legnagyobb esélyese Only Teardrops című dalával. Meglátjuk. A döntős szereplés már megvan.

Izland

Eyþór Ingi Gunnlaugsson, művésznevén Eythor Ingi 1989. május 29-én született. Az Eurovíziós Dalverseny nemzeti döntőjét február 9-én nyerte meg, győztes dala, az Ég á Líf vezeti az izlandi slágerlistákat. Az 1997-es dalfesztivál óta most először szólal meg anyanyelven az izlandi versenydal. Korábban kötelezték az előadókat, hogy a nemzeti döntőn izlandi nyelven énekeljenek, ezt a szabályt azonban 2008-ban eltörölték, majd 2011-ben újra bevezették.

Azerbajdzsán

A Hold Me szemtelenül jóképű, 21 éves előadója, Farid Mammadov Bakuban született, ahol egy évvel ezelőtt rendezték az Eurovíziós Dalversenyt. Jelenleg az azeri egyetemen tanul, valamint a bakui Jazz Centrumban dolgozik. Gyerekkora óta énekel a Bulbul együttesben Aybaniz Hashimova szárnyai alatt. Sokáig szólóénekese volt ennek a zenekarnak. Érdekesség, hogy Mammadov az első férfi előadó, aki képviselheti hazáját a versenyben. Nem bánjuk.

Görögország

Az „alkohol ingyen van” Görögországban, de hogy érdemes-e előre inni a medve bőrére, egyelőre nem tudni. Az Alcohol is Free című dalt a Koza Mostra nevű zenekar adja elő. Az Eurovízióra Agathonas Iakovidis támogatásával érkeztek, aki egy görög folk énekes a rebetiko műfajából. A dal remek, annyira, hogy döntőhöz jutatta a görögöket. A végső győzelem azonban még kicsit odébb van…

Ukrajna

Zlata Ognevich 1986-ban született Murmanskban, Oroszország szélsőséges északi részén, de Dél-Ukrajnában, Sudak városában nőtt fel. Apja ugyanis katonai sebész volt egy szovjet tengeralattjáróm, és 1991-ben a krími városba helyezték át. Ezt megelőzően több városban és országban éltek. Ognevich a Rheingold M. Glière Zenei Főiskolán diplomázott, szóló énekesnője az ukrán fegyveres erők tánc- és dalegyüttesének. Az Eurovíziós Dalfesztiválra először 2010-ben próbált meg kijutni. 2011-ben újra próbálkozott, de csak idén, 2013-ban sikerült neki az áttörés Gravity című dalával.

Olaszország

Fiatal, jóképű és szenvedélyes. Ahogyan a nők a világ bármely pontján elképzelnek egy olasz férfit. Vagy egy olasz énekest – történetesen. Ilyen Marco Mengoni, aki L’Essenziale című dalával 2013-ban képviseli Olaszországot Svédországban, az Eurovíziós Dalverseny színpadán. a Rai2 március 18-án délelőtt mutatta be a nagyközönségnek. A mindössze 25 éves énekes máris hatalmas népszerűségnek örvend hazájában. Pedig az énekes-dalszerző csak 2009-ben vált ismertté, amikor megnyerte az X-Faktor olasz verziójának harmadik szériáját.

Norvégia

A malmői nemzetközi megmérettetésre Norvégia képviseletében a szőke és gyönyörű, nem mellesleg kiváló énektudással megáldott Margaret Berger utazhatott, aki I Feed You My Love című dalát adja most elő. Az énekes-dalszerző 1985-ben született Trondheimben, stílusa az elektropop. A Sony BMG-hez azután szerződött, hogy 2004-ben második helyen végzett a norvég Idol című tehetségkutató második szériájában. 2008-ban Berger lett a norvég NRK P3 rádió zenei igazgatója. Jelenleg harmadik, Chastisement című albumán dolgozik Londonban - már amikor nem az Eurovíziós Dalverseny színpadát igyekszik meghódítani éppen.

Grúzia

A tavalyi győztes dalt jegyző Thomas G:son írta Grúzia idei versenydalát, a Waterfallt, amit a Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani páros ad elő. A gyakorlott és sikeres dalszerző neve garancia lehet a győzelemre, de ha ő nem lenne elég, az előadók közötti tökéletes harmónia biztosan élre repíti majd őket. A grúz produkció magával ragadó, csodálatosan építkező, a szöveget érteni sem kell, itt csak az érzések számítanak!

Írország

A Tyrone-megyei Strabane-ből származó Ryan Dolan képvisel hazáját, Írországot a most zajló Eurovíziós Dalversenyen. Only Love Survives című dala először az Eurosong versenyen hangzott el az RTE csatorna Late Late Showjában. Ezzel Ryan Kasey-t, Inchequint, Aimée-t és Zoë Alexis Bohorquezt ejtette ki az előadók és persze a dalok versenyében. Győzelme után azt mondta: „Alig várom, hogy fellépjek Malmőben májusban”. Nos, megtörtént. És újra megtörténik. Vajon lesz még alkalma a szereplésre? Hamarosan kiderül!

És tényleg nincs már sok hátra az eredményhirdetésig! Az összes versenyző színpadra állt ugyanis, így már csak a szavazás maradt hátra! És amíg a nézők szavaznak, énekel a tavalyi győztes Loreen!

Még egy kis poénos ismertető Svédországról, egy dal – vagyis egy vetkőzés - a műsorvezető előadásában, majd az Eurovízió elmúlt 57 évének bemutatása, mielőtt az eredményhirdetésre kerülne a sor. Amíg a szavazatok számlálódnak, a „green roomba”, vagyis a „lihegőbe” kalauzolják a nézőt, ahol Eric Saade, 2011 harmadik helyezettje szórakoztatja a nagyérdeműt.

Miközben felcsendül a legendás The Winner Takes It All című Abba sláger Sarah Dawn Finer, az EBU ál-szóvivőjének előadásában.

Időközben a voksokat megszámolták, 50 százalékban a szakmai zsűri, 50 százalékban a közönség „ítélete” számít.

Magyarországnak azonnal kap 6 pontot, méghozzá San Marinotól, míg Svédország hármat ad nekünk. Albánia viszont nyolc pontot ajándékoz Magyarországnak! Ezzel jelenleg a harmadik helyen állunk 17 ponttal.

Hollandia hét pontra értékelte ByeAlex teljesítményét, amivel már több pontja van, mint az előző két év magyar képviselőinek.

Ausztria ugyanakkor nem adott pontot nekünk, így a harmadik helyre csúsztunk vissza. Ahogy az Egyesült Királyságtól sem érdemeltünk pontokat.

Izrael nyolc pontjával az élre állt Dánia, a 12 pontot viszont Azerbajdzsánnak ítélték.

Szerbiának 2 pontot köszönhetünk.

Ukrajna 8 pontját Moldovának adta, míg tízet Azerbajdzsán érdemelt. A maximális 12 pontot Fehéroroszországnak adták.

Magyarország nyolc pontot Máltának, tízet Dániának, 12 pontot Azerbajdzsánnak adott.

Érdekes módon román szomszédunktól szintén nem kaptunk pontot.

Moldova 8 pontot Azerbajdzsánnak, tízet Romániának, míg tizenkettőt Ukrajnának szavazott.

Azerbajdzsán a legtöbb pontokat, nyolcat Máltának, tízet Grúziának, tizenkettőt Ukrajnának adományozta. Ezzel Ukrajna feljött a harmadik helyre.

Norvégiától nyolc pontot kaptunk, ezzel jelenleg a 13. helyen állunk.

Örményország nyolc pontja Görögországhoz, tíz pontja Grúziához, míg a maximális 12 Ukrajnához érkezett.

Olaszország három ponttal jutalmazta ByeAlex szereplését, amivel összességében 31 pontot tudhatunk magunkének. A maximális 12 pontot Dánia kapja az olaszoktól, jelen pillanatban ők vezetnek.

Finnország értékelése alapján nyolc pontot kap Anouk Hollandiából, tízet Magyarország, tizenkettőt pedig Norvégia vihet haza.

Spanyolország nyolc pontját Dánia, tízet Ukrajna, míg tizenkét pontját Olaszország érdemelte ki.

Fehéroroszország nyolc pontot Oroszországnak, tízet Azerbajdzsánnak, míg tizenkettőt Ukrajnának ítélt oda, amivel utóbbi a második helyen áll.

Lettország nyolc pontja Norvégiát, tíz pontja Észtországot élteti.

Az első három helyen jelen pillanatban Dánia, Ukrajna és Azerbajdzsán áll.

Rövid szünet után az értékelés a hátralévő 19 országgal folytatódik.

Bulgária szerint hat pontot érdemelt ByeAlex, nyolcat Örményország, tízet Ukrajna, míg tizenkettőt Azerbajdzsán.

Magyarország a tízedik 47 ponttal.

Belgium nyolc pontot Ukrajnának, tízet Dániának, tizenkettőt Hollandiának adta. Oroszország nyolc pontot adott Belgiumnak, tízet Görögországnak, tizenkettőt Azerbajdzsánnak.

Málta szerint nyolc pontot érdemelt Olaszország, tízet Ukrajna, tizenkettőt pedig Azerbajdzsán vihet haza. Az élen rettentő szoros a verseny. Amin Észtország változtathat. Az észtek négy pontot adtak Magyarországnak (51 pt), nyolcat Dániának, tízet Ukrajnának, míg tizenkettőt Oroszországnak.

Németország Izlandnak adta nyolc pontját, tíz pontot ítélt Dániának, míg a maximális tizenkét pontot nekünk magyaroknak adták! Köszönjük! Ezzel 63 ponttal a kilencedik helyen állunk.

Izland nyolc pontot adott Hollandiának, tízet Norvégiának, tizenkettőt pedig Dániának.

Franciaországban járunk. A franciák ítélete: nyolc pont Azerbajdzsánnak, tíz Olaszországnak, míg tizenkettő Dániának. 39 ponttal vezet Dánia Azerbajdzsán előtt.

Görögországból két pontot kaptunk, nyolc pont érkezett Romániához, tíz Azerbajdzsánhoz, míg tizenkettő Dániához.

Írországból 10 pont Oroszországhoz, 12 Dániához vándorolt.

Dániától nyolc pontot Svédország, tízet Hollandia, míg tizenkettőt Norvégia kap.

Magyarország a 11. 65 ponttal jelenleg.

Montenegro nyolc pontot ítélt Görögországnak, tízet Dánia, míg tizenkettőnek Azerbajdzsán örülhet. A különbség 42 pont az első két helyezett között.

Szlovénia nyolc pontot ítélt Olaszországnak, tízet Oroszországnak, míg Dánia kapja a maximális tizenkét pontot.

Grúzia nyolc pontját Ukrajna, tízet Örményország, míg tizenkettőt Azerbajdzsán érdemelte ki.

Macedóniából nyolc pont érkezett Norvégiához, tízet kapott Olaszország, tizenkettő Dániához vándorolt.

Ezzel Dánia megnyerte az 58. Eurovíziós Dalversenyt Malmőben!

A voksolás azonban folytatódik Ciprus pontjaival. Ciprus nyolc pontjának Azerbajdzsán, tíznek Ukrajna, tizenkettőnek Görögországnak örülhet.

A második hely továbbra is kérdéses…

Horvátország voksai alapján négy pontot kap ByeAlex, nyolc pont Olaszországnak, tíz Dániának, tizenkettő Ukrajnának kedvez.

Svájc Görögországnak nyolc, Magyarországnak tíz, Olaszországnak tizenkettőt adott.

Litvánia is adott nekünk öt pontot, ahogy Grúziának nyolcat, Ukrajnának tízet, tizenkettőt pedig Azerbajdzsánnak ítélt.

Ez azt jelenti, hogy Magyarország és ByeAlex a tízedik helyen végzett! Magyarország tizenegyedik alkalommal vett részt az Eurovíziós Dalversenyen, 2013-ban harmadik legjobb eredményét érte el.

Hallgasd meg a győztes dalt.

Köszönjük Alex! Köszönjük Helga és Dani! Köszönjük Kedvesem! 

Gratulálunk!

-kiko- 

[2013.05.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még