2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szombat esti láz 2013: Vastag Csaba mindenét beletette
Vastag Csaba lesz a sikertréning sztárvendége
Vastag Csaba a katedrán is megállná a helyét?
Vastag Csaba újra bevállalta 
Kapcsolatok
Vastag Csaba

Vidd haza az ölelést! - Vastag Csaba koncertje Balatonfenyvesen

Balatonfenyves, II. Fenyővirágzás fesztivál,  2013.05.09-05.12. Már a neve is szép. A négy napos rendezvény  utcabálos zárása előtt a vasárnap késő délutáni koncert a fő esemény: Vastag Csaba fellépése.

Az időjárás kegyes, az esőfelhő után előbújó, de már lemenni készülő napnak még van ereje, s bár a szél fúj, mégis nagyon kellemesen érezzük magunkat.  Negyed órával a kezdési időpont előtt már sokan üldögélnek a színpadtól kicsit távolabb, de mire Vastag Csaba megjelenik, már több százan állnak  a színpad körül, nem is értem, honnan került elő percek alatt ilyen sok ember. Nem, nem a hang után jöttek, már eleve várták.

Rég álltam koncerten a színpad közelében, mert mindig igyekeztem  az akusztikailag legjobb helyet kiválasztani, hogy hiteles véleményt tudjak alkotni a hallottakról. De most közel voltam és már az első szám végén táncoltam. Csaba,  ahogy kijött a színpadra, kedvesen, de ellentmondást nem tűrően közölte, hogy ma este énekelni és táncolni fogunk együtt.  És tényleg.  Pillanatok alatt a hatása alá vonta a közönséget és lehetett  is  önfeledten bulizni. A harmadik számnál már egészen felocsúdott a közönség a kezdeti szemérmességből és elkezdte jól érezni magát.

Csatlakozz, ha kedveled Vastag Csabát.


Az egy dolog, hogy tökéletes biztonsággal énekel a maga jellegzetesen szép hangján még akkor is, ha épp beteg,  de táncol is, beszél is, vagyis él a színpadon. Éneklését, technikáját  már sokszor dícsértem. Nincs akadálya annak, hogy bármit közöljön, kifejezzen a hangjával, bármit elénekel, úgy, ahogy elképzeli. Természetesen énekel.  Magától értetődően. S ez azt jelenti,  hogy a tudásnak olyan szintű birtoklója, hogy azt hihetnénk, ezt bárki meg tudná csinálni, olyan könnyűnek tűnik. Hangsúlyozom, csak tűnik! Sok-sok munka van mögötte.  Ó, a káprázat maga, ahogy megszólal, ahogy mozog, ahogy egyensúlyban van! Müller Pétert idézve:

„Aki megtalálta “középpontját”, messzire sugárzik!
Hívójele bejárja a világot, és akinek szól, meghallja s válaszol.”

A Fonogram-díjas Őrizd az álmod itt is nagy sikert arat – méltán díjazott alkotás. A Szerelem vándora közbeni vándorlás a közönség közé szokásos rutin - neki, de nem a közönségnek. A meglepetés erejével hat, ahogy lejön a színpadról, rámosolyog az emberekre, pacsizik a gyerekekkel és feláll egy padra, hogy a hátul állók is lássák, mert tényleg sokan vannak.

Kilenc szám, két ráadás. Anélkül nem mehet el. Máté Péter: Azért vannak a jóbarátok…. Vastag Csaba koncert enélkül nem érhet véget. „Vidd haza az ölelést!” – már szállóige két és fél éve. A Demjén: Jégszív a capella szintén.  Vele énekel a közönség, sőt, néha nélküle is, közben hálás mosoly suhan át az arcán.

A színpadról nem jut messzire, pillanatok alatt hatalmas embergyűrű veszi körül, s kezdődik a szinte végeláthatatlan dedikálás és fotózkodás. Ő türelmes és mosolyog, így a tömeg is az, csak néha és kicsit van szükség a négy biztonsági őrre. Két és fél év telt el csillagának felragyogása óta, de még mindig vigyázni kell rá, hogy a tömeg szeretete el ne sodorja. Igen, a szeretet. Kipirult arccal, lelkesedve vették körül, nem csak a gyerekek és nem csak a nők.

Bár a Balaton zord arcát mutatta, mégis a nap boldogan szállhatott a horizont alá. A tiszta, őszinte hangok utat találtak a nyitott szívekhez, s talán fel is oldottak néhány eddig bezártat. Igazi öröm, igazi élmény részesei lehettünk Vastag Csaba fellépésén. Egészen meghitt volt a hangulat, több száz emberrel. És a számuk egyre nő… 

Voltál már Vastag Csaba fellépésen? VOKS LENT!

- NG -

[2013.05.15.]

Megosztom:

Szombat esti láz 2013: Vastag Csaba mindenét beletette
Szombat esti láz 2013: Vastag Csaba mindenét beletette

Vastag Csabával és táncpartnerével, Mármarosi...

Vastag Csaba lesz a sikertréning sztárvendége
Vastag Csaba lesz a sikertréning sztárvendége

Az X-Faktor győztese Út a sikerig címmel tart előadást a...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még