2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Tej

Tej formáció: "ami működik, azon nem érdemes változtatni"

A Tej formáció egy szerencsés egymásra-találásból jött létre, amikor az Isten Háta Mögött és a Spacesh!t zenekarok egyszerre dolgoztak ugyanabban a stúdióban aktuális nagylemezükön. Az IHM gitárosa, Pálinkás Tamás, és a Spacesh!t billentyűse, Póka Zalán a felvételek alatti beszélgetések során találták ki az egész koncepciót, melyet ők csak "tánczenei elektromos kirándulás"-ként definiálnak. A Viva Comet sajtótájékoztatója után faggattuk ki őket.

- Nyilván százszor hallottátok már ezt a kérdést, de tőlünk még nem, szóval miért pont Tej?Még évekkel ezelőtt az első olyan dal, mit nem az IHM-nek írt Palika, egy kicsit emlékeztette a Moloko zenéjére, ezért "az a Moloko-s cucc"-ként emlegette, aztán amikor tavaly elkezdett működni a TEJ, igazából már egyértelmű volt, hogy ez maradjon a név. Rövid, jól megjegyezhető, mindenkinek ismerős, több jelentésű szó és egy csomó ingyen reklámunk van.

- Meséljetek kicsit, hogyan kezdődött?
Születtek olyan dalok, amelyek nem IHM dalok voltak, de jók voltak. Az IHM: Ű lemezének Közkút c. dala is már egy kicsit ilyen volt. Különben éppen ebben a dalban dolgoztunk együtt először Palikával. Nem sokkal később pedig elkezdtünk egy célzottan más bandát felépíteni, és hirtelen lett 6-8 dal, ami elkészült, vagy majdnem elkészült. Decemberben mutakoztunk be élőben a közönségnek. A koncerteken négy fős zenekarként, Fejős Ádámmal (dob) és Kiss Benővel (basszusgitár) kiegészülve játszunk.

- Ilyenkor mi van a másik zenekaraitokkal, pihennek?
Sosem pihen egyik formáció sem. Biztosan vannak olyan időszakok, mikor jobban koncentrálunk egyik, vagy másik zenekarra, de szünetet nem lehet tartani. Leginkább azért, mert nekünk szükségünk van arra, hogy zenéljünk, és szükségünk van a változatosságra is, zenében és partnerekben egyaránt. Ez segít levezetni a mindennapi feszültséget, szórakoztat és ilyenkor úgy érezzük, hogy valami fontosat csinálunk. Aztán hogy ez így van-e, döntse el más. Mi így érezzük. Készülődés mindig van, most is, de ezekről inkább majd aktuálisan beszélünk!

- Járnak-e IHM és Spacesh!t rajongók Tej-re, vagy ez egy teljesen más közönség?
Teljesen más a közönség, és ez talán nem is meglepő. Meg nem is baj. Persze átfedés van, hiszen a személyi kultusz azért továbbra is divatos Magyarországon :D

- Nem skizofrén állapot kissé a különböző stílusú bandákban való zenélés?
Nem. Pont, hogy az nehezen érthető számunkra, amikor valaki azt mondja, hogy ő csak ilyet, vagy csak olyat szeret, vagy hogy csak egyfajta zenét szeret és tud játszani. Ott mi valami gázt sejtünk. :) Semmiben nem szeretjük a szegregálódást.

- Koncerten négyen vagytok a színpadon, ám a zenét ketten csináljátok, promóképeken ketten szerepeltek - mi az oka?
Ez természetes módon alakult. Egyrészt a srácokat később ismertük csak meg, amikor már igényünk volt arra, hogy élőben zenekari felállásban játsszunk, de addigra a munkamódszer már kialakult. Azonkívül jól működünk együtt, és ami működik, azon nem érdemes változtatni. Ez nem jelenti azt, hogy soha nem fogunk úgy dalt csinálni, hogy egymásra nézünk négyen és hajrá.

- Nemrégiben leszerződtetett Titeket a legnagyobb független magyar kiadó, a Magneoton. Hogyan történt mindez? Hol figyeltek fel rátok, hogyan, mennyi ideig tartott egymás győzködése, stb.
Igen, ez különben nagy örömfaktor és persze nagy várakozással tekintünk a közös mukára. Kiváncsiak vagyunk, hogy a profik mennyit tudnak kihozni belőlünk. A közvetlen kapcsolat Tóth "Blind Myself" Geri, aki a kiadónál dolgozik és réci cimbora, de ehhez kellett még, hogy a kiadó magától is felfigyeljen az "Átlag éjjel" klipre. Amikor másodszor találkoztunk a kiadó részéről Pásztor Lászlóval, már alá is írtuk a szerződést. Szóban külön még megállapodtunk, hogy ők nem kérik tőlünk, hogy "jólfésült szőkék" legyünk.



- Készül-e az album?
Készül. 6-8 dal készült el, vagy készül el a közeljövőben. Ha úgy érezzük, hozzácsapunk még 2őt, aztán kész is.

- Jelöltek benneteket a Viva Cometre "Az Év Klipje" kategóriában. Örültök? Örültök annak, hogy ebben a kategórában lettetek jelölve? Ez szakmai díj, a szakmai vagy a közönség-díjakat kedvelitek inkább?
Hűű...hát asszem kissé hiteltelen lenne arról beszélni, hogy a szakmai, vagy a közönség-díjakat értékeljük-e inkább. Legyen az, hogy a következő 5 évben begyűjtünk 100 ilyet, meg 100 olyat és akkor visszatérünk erre a kérdésre :) De különben azt hiszem, hogy mindkét típus más miatt fontos. A szakma véleménye számít, hiszen ők a profik, értenek hozzá, de talán fontosabb, hogy az, aki nem ért hozzá, úgy értem nem szakember, mit szól a dologhoz. Hiszen az tetszik legjobban, vagy az a legőszintébb szeretés, amit nem tudsz megmagyarázni, alátámasztani érvekkel. Tetszik és csókolom. Ideális esetben találkozik a szakma és a közönség tetszése. Én magunknak azt hiszem, ezt kívánom.

- Hol láthatunk titeket a közeljövőben?
A VIVÁ-n, a díjátadón :) A VIVÁ-n különben naponta kb. 700-szor egy másik dalunkba is bele lehet botlani. Ez az "Ilyen a valóságban nincsen", mert ezt a csatorna egy spotjában használja. Koncerten ebben az évben még elsősorban a klubozás lesz, mert meg kell nyernünk még néhány díjat, vagy sokkal többeket a közönségből, hogy a fesztiválok számítsanak ránk, vagy inkább számoljanak velünk...többet "számolhassanak" miattunk is :D Azért a Fishingen ott leszünk, lesz A38 tetőteraszos balhé is a nyáron, júniusban és májusra is tervezünk legalább egy klub-bulit! Mindent időben jelzünk majd a facebook-on! Áprilisban egy kicsit stúdiózunk, úgyhogy az élőzés kicsit háttérbe szorul most. A stúdiózás viszont új dalt is jelent ám, és új klipet is, ha minden igaz!  

[2013.04.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még