2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - Interjú Tátrai Tiborral
Sztárparádé várható! - Fogyatékkal élők segélykoncertet szerveznek árva gyermekeknek
Révész Sándor nagy bejelentése: tehetségekkel tér vissza!
Révész Sándor: "Hihetetlen igényes és jó ízlésű fickók a társaim"
Révész Sándor akusztikus kényeztetése - a Volt fesztivál legfrissebb hírei egy helyen
Rossz hír a zenebarátoknak! Elmarad Révész Sándor várv várta koncertje
Képgalériák
Révész Sándor
Kapcsolatok
Zajzon Gábor
Révész Sándor

Révész Sándor amatőrként kezdi újra

Révész Sándor új alkotói korszakához érkezett, amelynek termését a következő két hónapban országos miniturné formájában mutatja be népes rajongótáborának.

A legendás rockzenész csupán 18 éves volt, amikor a Generál együttessel megnyerték a Ki mit tud?-ot. Később, a Piramis frontembereként, összetéveszthetetlen hangjával egy generáció életérzését fogalmazta meg a zene minden különbözőséget áthidaló nyelvén. A rajongók lelkesedésére és szeretetére kétségbevonhatatlan bizonyíték a magyar rockzenei életben egyedülálló teljesítmény, miszerint ötször megtöltötték a Budapest Sportcsarnokot. Szólóalbumai az igényesség és az egyéni hangvétel jegyében fogantak.

Révész Sándor szívből szóló dalai kiérlelt gondolatokat, igényesen megmunkált zeneiséget tükröznek. Pályafutásáról és életútjáról vall egy beszélgetős est keretein belül, a zene nyelvén. A műsor – amelyet Zajzon Gábor lantművész-gitárossal közösen álmodtak meg, egy meghitt hangképet teremtve ezzel – lehetőséget nyújt a közönségnek a 2012-ben életművéért a Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett művész megismerésére és a még soha fel nem tett kérdések megválaszolására.

A dalok eredeti hangmagasságban szólalnak meg minden erőlködés nélkül gitárok és lant kíséretében. Bennük a nyugodtság és a tisztaság lép nászra a dinamizmussal.

A tavaszi turné állomásai:
• április 11.: Békéscsaba / Phaedra Rendezvényközpont
• április 18.: Dunaszerdahely / Városi Művelődési Központ
• árpilis 25.: Kecskemét / Kulturális Központ
• május 16.: Cegléd / Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár
• május 21.: Szeged / Belvárosi Mozi Jegyek iTT
• május 25.: Budapest / Óbudai Művelődési Központ
• június 01.: Miskolc / Ady Endre Művelődési Központ

Egy miniturnéhoz pedig legalább egy miniinterjú is dukál…

— A XXI. század zenésze menedzsment, image, célközönség nélkül amatőrnek számít. Ezek tükrében mennyire változott meg a szakmához való hozzáállása, ill. mennyiben sikerült megőriznie önmaga gyökereit?
— Nagyon könnyen. A múlt dolgai hála Istennek megtörténtek, sikeres, emlékezetes pillanatok voltak. Azonban ha az ember új dolgot alkot, ahhoz vadonatúj életérzés kell. Ennek mentén indultam el, mint egy amatőr, amikor a kezembe vettem a gitáromat, és elkezdtem a régmúlt dalait elővenni, majd jöttek újak is. Nagyon tetszett ez a bensőséges hang. Múlt és jelen arányos elosztását kívántuk színre vinni, a letisztultság maximális ízlésösztönzésétől vezérelve, amikor Gáborral 3 hónapja belekezdtünk a közös munkába, ami azóta 180 nettó próbaórát ölelt fel.

— A spiritualitás, az élet nagy kérdéseinek kutatása művészetének szerves része. Hogyan kapcsolódik ez be az alkotás folyamatába?
— Az ember életében a szellemiség nagyon domináns hányadot foglal el, amit mindig igyekeztem egészséges egyensúlyban tartani, a világ dolgait elfogadni annyira, amennyire a világ kínálja; miközben sosem szabad elfelejteni, hogy a spirituális világ végtelen, kifürkészhetetlen dimenziójára szükségünk van, mert onnan merítjük az erőt. Az akarat, a szellemiség dominanciája minden igyekezetemben, minden alkotásomban benne foglaltatik. Nem vagyok vénás zeneszerző, vénás szövegíró, de azt a keveset, amit írtam, azt nagyon vállalom. Abban benne van minden, amit a tudásból, a tapasztalatokból és a hétköznapok valóságából szintetizálni szerettem volna.

További képekért kattints!

 — A zene konzerváló hatása kétségen kívüli. Ezen felül miképp tartja magát testileg és szellemileg frissen?
— A terhelhetőség határáig nagy természetjáró vagyok: napi 8-10 órás sétáim, erőjárásaim, légfürdőzéseim vannak. Gyönyörű dombvidéken, tavak és háborítatlan, védett erdők mellett lakom. Közben elmélkedem a múlton, a jelenen és a jövőn, hiszen a természet foglalatában élő ember eleve ösztönzést kap a természetből, ha figyel és érzékeny. Számomra ott békesség, öröm van, mindig hozok haza valamit: egy gondolatot, szövegfordulatot. Semmiképp sem monoton barangolás ez, hanem egy kreatív állapot.

— Maradtak-e az életében beteljesületlen álmok, felfedezésre váró horizontok?
— Az előttem álló feladat nagyon motivál. Ilyen hangsúlyosan a gitárt még nem tartottam a kezemben: a másfél-két órás produkció alatt szinte végig felelősség van rajtam ez által. Ez egy olyan álom, amit már sokszor megálmodtam, és most végre sikerült megvalósítani. A jövőbeni alkotás öröme pedig éppúgy hajt.

— Ha hatalmában állna egyetlen dolgot megváltoztatni a világban, mi lenne az?
— Ha nálam lenne a mérleg nyelve, világszinten azt az aranykori állapotot teremteném meg, amit a hatalmat gyakorlók és a nép közötti egyensúly jellemez. Ennek sajnos híja az, hogy egyre kevesebb a hiteles ember.

Nézd meg Révész Sándor Vágyakozás című dalának koncertfelvételét!

- Aigner Ivan -

[2013.04.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még