2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Franciaországot is meghódították az "utca királyai"
Képgalériák
streetROYAL - Menedék

Ajánljuk! Menedékre lelt a streetROYAL! 

Menedék címmel megjelent a mátészalkai streetROYAL legújabb klipje. A szabolcsi hip-hop formáció a zenei alapot és szövegelést ezúttal énekes refrénnel gazdagította. A dalt az ország egyik legprofibb stúdiójában rögzítették, a részletekről a csapat producerét, Szikora Marcellt, azaz Simát kérdeztük.

- Ha jól számolom, a Menedék a StreetROYAL immár hetedik klipje. Miről szól?
- A videó a felnőtté válást taglalja, középpontjában egy ember teljes élettörténete áll. A forgatókönyv elkészülése előtt rengeteget ötleteltünk, nagy segítségünkre volt édesanyám is, aki egyébként kisgyerekeket tanít.

- Mi volt a célotok, mit szeretnétek üzenni a videóval?
- Gyermekkorunkban tudatosan keressük azt a valamit, ami menedéket nyújt, ahol a saját kis világunk biztonságban van. Felnőtt korunkban viszont elfelejtjük, hogy a saját világunkban mi magunk vagyunk a főszereplők, és nem csak egy csavar vagyunk a gépezetben. Azt szerettük volna elérni, hogy kinyíljon egy kicsit az emberek szeme, és vegyék észre mennyire fontos egy saját kis ’szentély’, egy ’óvóhely’.

Hogy ismét magukra találjanak, és ne csak a munkájukat végző robotok legyenek. Összességében, szerettük volna átadni azt az érzést, amit számunkra a „menedék” szó jelent.

 

- Hogyan született a dal?
- A Menedék első verziója körülbelül fél-egy éve készült el, de még címe sem volt. Az általam készített alapzene először a Rill Trill Music kiadó egyik neves előadójához, Hibridhez került, de mivel az ő lemezének koncepciójába nem fért bele, visszakerült a csapat számára felhasználható alapzenék közé. Aztán Back, azaz Kecskés Roland váratlanul jelentkezett egy nagyon demo felvétellel, amit hallva már éreztük, hogy különleges dolog van készülőben.

Hamarosan a dal refrénje és a szöveg nagy része is megszületett a csapat egyik barátja, Göcs László segítségével. A refrénben is ő énekel. Eleinte azt szerettük volna, ha a többi szöveget ’vendég’ előadó írja és rappeli, de végül úgy döntöttünk, mi magunk fejezzük be a számot.

- Profi stúdióban vettétek fel a Menedéket, hogy éreztétek magatokat?
- Nagyszerűen! Nóniusz Gábor barátunk hívott meg magához egy budapesti stúdiólátogatásra, ahol hosszas beszélgetést követően arra jutottunk: ez a dal megérdemli, hogy ne csak zenéjében, de hangzásában is professzionális legyen. Így kerültünk az ország egyik legfelszereltebb stúdiójába, a SuperSize Recordingba, ahol neves előadók rögzítik a számaikat. Itt készült többek között a legutóbbi Ganxsta Zolee album is!

- Hogyan folytatódott a történet?
- A hanganyag elkészítése után Athome - Szabó Gusztáv - azonnal elkezdte a forgatás megszervezését. Az első felvételeket tavaly ősszel készítettük el a mátészalkai M1 TV munkatársaival (képünkön - a szerk.). A refrén jelenetei a Kastélyszálló kertjében játszódnak, ami Vörösmarty Mihálynak is menedéket adott a szabadságharcot követően. Forgattunk továbbá a helyi Esze Tamás Gimnáziumban és a Szatmári Múzeumban is.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a forgatáshoz nyújtott támogatását a Kastélyszálló tulajdonosának, Tóth Józsefnek, valamint Lukács Bertalan iskola- és Cservenyák László múzeumigazgatónak!

- Változatos helyszínek, sok-sok szereplő…
- Valóban. Mivel a videó mondhatni egy fél ’emberöltőt’ ábrázol - a kisgyermekkortól a felnőtté válásig követi a főszereplő életét -, a változásokhoz a környezetnek, és természetesen a szereplőknek is alkalmazkodniuk kellett. A klip főbb szerepeiben a mátészalkai színésztársulat tagjai láthatók, a főszereplő felnőtt énjét a Csillag Születikből is ismert Szatmár Kamara Néptánccsoport vezetője, Filep László játszotta el. Nekik is szeretnénk megköszönni a részvételt, és mindenkinek, aki segített abban, hogy létrejöjjön a zene és a klip, azaz, hogy megvalósuljon egy igazi Menedék.

-kiko

[2013.03.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még