2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újra Wastaps köszöntheti az újjáalakult zenekart
Meghallgattuk a Wastaps Bolond világ című albumát
Wastaps: egész klip és fél koncert 
A Klubrádió idén is csatlakozik a Magyar Dal Napjához
Kapcsolatok
Wastaps

Neves vendégekkel ünnepel az Old Man’s Pubban Szép Károly, a Wastaps frontembere

A két esztendeje újra együtt zenélő Wastaps együttes kisebb-nagyobb megszakításokkal négy évtizede hirdeti a funky, soul, és dzsessz rock igéjét. Énekes-frontemberük Szép Károly pedig az érett férfikornak nevezett hatvanadikba lépve, zenekarával karöltve kívánja megünnepelni a kettős évfordulót.

Miután élete javát külföldön muzsikálta végig, Szép Károlyt Charly Horvath Nice néven ismeri és tiszteli a nemzetközi rocktörténelem. Ifjú szaxofonos-fuvolista énekesként a magyar Arthur Blues Band-Theatrum zenekarban bontogatta szárnyait olyan zenészek társaságában, mint Solti János dobos, vagy Dandó Péter basszusgitáros. Két Wastaps-frontemberkedés között a hatvanas évek Scampolójában is megmérette magát – többek között – Bontovics Kati énekessel, Merczel András dobossal vagy Vigyázó László (Bajtala trió) basszusgitárossal. Több sztárbanda élén showműsorával évekig szórakoztatta Németország, az egzotikus Malaga és Palma de Majorca, Amsterdam és Kairó, Bécs és Párizs, de Las Vegas és Florida igényes közönségét is. Több mint három éven keresztül koncertezett egy Nyugat-afrikai együttes - Susu Bilibi (Togo) - tagjaként, Európa nevezetesebb rock és dzsessz fesztiváljain. A zenekaraival készített öt, majd későbbi szólópályája során felvett nyolc digitális korongon, amelyeket szerzőként is jegyez, hallható érces-karcos, „fekete” énekhangja, valamint invenciózus, virtuóz fúvós játéka.

2011-ben németországi tartózkodásából hazatérve Keres Tibor gitáros ős-alapítóval, valamint Brindzik József billentyűssel, Nagy István basszusgitárossal és Szendrey István dobossal huszonhárom év szilencium után ismét életre hívta egykori formációját, a Wastapsot. Az 1968-69-ben összeállt és akkoriban javarészt útkereső banda működését valójában Szép Károly 1972-es belépésétől datálja, így tavaly ünnepelte (volna) negyvenedik jubileumát. A nemzetközi és hazai hírességeket felvonultató születésnapi koncertre – mivel születése pont erre a napra esik, valamint további szervezési okokból - 2013. március 10-én vasárnap este 9 órai kezdettel kerül sor, a város szívében fekvő, immár patinás Old Man’s Pubban.

A vendéglátó Wastaps muzsikusai mellett fellép Walter Sledge (US) kongás, aki többek között a legendás Osibisában is megfordult session-zenészként. Ott lesz még Siegfried Streicher (D) német trombitás, Claudia Streicher (PL) hegedűjátékos, de a hatvanéves Charly Nice előtt tiszteleg a Mini-frontharcos Török Ádámon, Zeffer Andráson kívül több meglepetés vendég is. A rendhagyónak és akár szuperkoncertnek is beillő, máris nagy érdeklődésre számot tartó műsorban elsősorban az újjászületéskor napvilágot látott Wastaps - Bolond világ album felvételei hangzanak el, de a vendégek saját dalai mellett terítékre kerül a nemzetközi funky és soul muzsika számos klasszikus darabja.

– Hegedűs István –

[2013.03.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még