2024. április 16. | kedd | Csongor nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Radics Gigit kizárják az Eurovízióról? Íme a hivatalos döntés! 
Eurovízió - Radics Gigi: "Felkészültem lelkileg a döntőre" 
Eurovízió 2013 -  Agárdi Szilvi és Pál Dénes: "biztosak vagyunk a dolgunkban"
Eurovízió 2013: Vastag Tamás és Pál Dénesék dalszerzője nem tud dönteni 
Kapcsolatok
United
Palcsó Tamás
Eurovíziós Dalfesztivál 2013 (Eurovision Song Contest)
Mohamed Fatima
Baricz Gergely (Baricz Gergő)
Vastag Tamás
Janicsák Veronika (Veca)
Márta Alex (ByeAlex)
Radics Gigi
Pál Dénes
Agárdi Szilvia

Eurovízió 2013: Vastag Tamás, Radics Gigi, ByeAlex és Pál Dénesék döntősek

Második középdöntőjéhez érkezett az idei Eurovíziós Dalverseny hazai válogatója, a Dal. Ma este ismét kilenc előadó, és kilenc dal küzd azért, hogy a jövő szombati döntőben mérkőzzön meg a malmői nemzetközi mezőnybe való jutásért.

Mint tegnap este kiderült, az ötfős zsűri – Rúzsa Magdi, Rakonczai Viktor, Walkó Csaba, Rákay Philip és Csiszár Jenő részvételével – keményebben ítél, mint eddig bármikor a válogatók során.

Határozott elképzelésük van arról, milyen előadót, milyen dalt, összességében milyen produkciót látnának szívesen májusban Malmőben, ezért pontszámaikkal nem bánnak bőkezűen.

Céljuk, hogy a jók között a legjobbak se kényelmesedjenek el, sikerüket ne vegyék készpénznek, fejlődjenek annyit a döntőig illetve a nemzetközi megmérettetésig, amennyit csak lehet. 

A ma esti, második középdöntő résztvevői lesznek: Agárdi Szilvia és Pál Dénes, Radics Gigi, ByeAlex, Janicsák Veca, Baricz Gergő, a United, Palcsó Tamás, Vastag Tamás és Mohamed Fatima.

Ahogy tegnap, úgy ma is négyen jutnak tovább a jövő szombati döntőbe: két dalt a zsűri, kettőt a közönség szavazhat a showba.

A második középdöntőt a United és a Tegnap Még Más Voltál című dal nyitotta. A produkció végén Pély Barna – Rebublicos pólót viselő zenekara nevében is - együttérzését fejezte ki a most 23 éves Republic frontembere, Cipő állapota miatt.

Rákay Philip nem nagyon talált kivetnivalót Barna énekében, egy kérdés merült fel benne: ez a dal vajon mennyire való az Eurovízió színpadára? Walkó Csaba még várt volna néhány dalt, olyan jól érezte magát, „bulizott” az előadás alatt. Rakonczai Viktor szerint ez egy vagány dal, a „modulálásnál” mégis úgy érezte, ez a vagányságot gyengíti. A Tegnap Még Más Voltál című dal 42 pontot hozott a United konyhájára.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 

 
Palcsó Tamás Ezt Látnod Kell című dalát az elődöntők során a közönség juttatta tovább. A zsűri azonban most sem volt túlzottan elégedett. Walkó Csabának először az jutott eszébe, nagyon „cukimuki” volt az előadás, de furcsa volt számára, hogy az énekes mosolyog és táncol. Azt mondta, számára nem volt „tökéletesen őszinte” Tomi mozgásvilága. Rúzsa Magdi saját bevallása szerint ez a dal nem az ő világa, de azt tiszteli, hogy Tomi mindig kristálytisztán énekel. Csiszár Jenő „rendes, korrekt, felkészült, aktív, jó kedélyű” énekesnek tartja Tamást, de míg a rádió hullámhosszain kedvelhetőnek tartja a dalt, a színpadon mégis úgy érzi, erőltetett, amit Tomi csinál. Palcsó Tamás dala 32 pontot ért a második középdöntőben.

Mohamed Fatima Nem Baj című dalával jutott a középdöntőbe, ahová a közönség szavazatai alapján került. Rakonczai Viktor rámutatott, legutóbb nem úgy sikerült Fatimának előadni a dalt, ahogy szerette volna, most viszont jobb volt szerinte, mint az elődöntőben. Rákay Philip megjegyezte, alkalomról alkalomra jobban énekel Fatima, de még mindig hiányzik számára valami. Csiszár Jenő úgy érezte, kézifékkel ment a produkció, és azt kérte a lánytól, térjen vissza, mert az országnak szüksége van a hangjára és a jelenlétére. Mohamed Fatima produkciója 34 pontot ért.

Baricz Gergőt az elődöntő során „nemzetközi csábítónak” nevezte Walkó Csaba. Ez akár egy malmői utazást is jelenthet a Húz című dal előadójának, akinek most újra meg kell győzni a zsűrit vagy a közönséget, jó esetben mindkettőt rátermettségéről. Rákay Philip kiemelte: van oka büszkének lenni fiára Baricz Gergő édesapjának.

Azt mondta, „nem valaki akarsz lenni, valaki vagy”. Rúzsa Magdit valamiféle nyugalom öntötte el, amikor Gergő kijött a színpadra, és kifejtette, ő értékeli, ha valaki egyedi, és hangulatot tud átadni. Ugyanakkor mindketten azon tanakodtak, vajon mit tudna produkálni ez a dal Malmőben. A választ talán Walkó Csaba adta meg, akinek „másfél percnél megáll ez a dal, monoton lesz”. Bár szereti ezt a dalt, ő azt várja, hogy három percen át tartson Baricz Gergő dala. Ami most 37 pontot kapott a zsűritől.

Janicsák Veca Új Generáció című dalát az elődöntőben kissé bonyolultnak találta a zsűri, a közönség azonban elhitte, hogy esélyes lehet Malmőben. Vecáék úgy döntöttek, ennek ellenére nem változtatnak a dalon, mert nem szeretnék elveszíteni az „ízét”. Inkább arra törekednek a középdöntőben, hogy még tökéletesebb legyen az előadás.

Rúzsa Magdi kiemelte, ez a dal Veca sajátja, erre a versenyre írta, monumentális dolgot alkotott, magából adott egy darabot, és ezért hiteles volt. Walkó Csaba merésznek nevezte Vecát, és úgy érezte magát előadás közben, mintha egy filmet nézne. Kiemelte emellett a színpadképet és az énekesnő rózsaszín cipőjét, amik nagyon tetszettek neki. Rakonczai Viktor szerint túl lett kicsit fűszerezve a dal, de megmutatott benne mindent magából Veca. Az Új Generáció 36 pontot kapott a zsűritől.

ByeAlex Kedvesem című dalát a közönség juttatta tovább a ma esti középdöntőbe, és azóta megváltozott a szerző, Márta Alex élete. Nem csoda, hiszen az énekes, a dal és az előadás is „fura”, de ezzel együtt fülbemászó, bájos, szerethető, nem lehet nem odafigyelni rá. Csiszár Jenő elképesztőnek nevezte a produkciót. Felhívta a figyelmet: „nem az ilyen stílusra szocializálódott országban a közönség szavazta be ByeAlex dalát”, és ezt kiemelkedő eredménynek tartja. Rákay Philip elismerte, a harmincból ezt a dalt emésztette meg a legnehezebben, de ma már másképp gondol rá. Kiemelte a szöveg költőiségét, de kérdésként vetette fel, vajon angolul is ennyire hatásos lehet-e a Kedvesem. Rakonczai Viktor „különlegesnek, furának, nem hétköznapinak” nevezte Alexet, és rámutatott, nem használ bonyolult elemeket, mégis hat az emberekre. A nagy kérdés viszont számára is az, vajon ezeket a képeket át lehet-e ültetni angol szövegbe is. A Kedvesem 37 pontot ért ma este.

Agárdi Szilvi és Pál Dénes kettőse nyilvánvalóan a közönség abszolút kedvence. A Voice egykori sztárjai már akkor bizonyították, hogy remek párost alkotnak, és ezt a bájt az Eurovíziós válogató magyar színpadán is folyamatosan hozzák. A Szíveddel Láss a zsűri tagjait is meggyőzte az elődöntők során, kérdés, hogy ismét ugyanannyira hatásosnak találják-e. Rúzsa Magdinak bár a szíve csücske a duó, most mégis nehéz helyzetbe került, mert „voltak félreéneklések”. Azt kérte a párostól, szedjék össze magukat! Csiszár Jenő szerint az érző emberek ilyen pillanatokban zokognak, mint a záporeső, de szerinte sem volt száz százalékosan „biztonságos” az előadás. A szakmai szempontok mellett Rakonczai Viktor sem tudott elmenni. Pici hiányérzete a szólamok egyhangúsága miatt is volt, és kifejtette, hogy a dalt ugyan nem, de az énekeseket félti egy kicsit az Eurovízió nagyszínpadától. A Szíveddel Láss ezúttal 38 pontot kapott a zsűri tagjaitól.

Radics Gigi Úgy Fáj című dala és produkciója az elődöntő során első helyen jutott a középdöntőbe a zsűri pontszámai alapján. Joggal. Ez a lány Eurovízióra (is) termett. Rákay Philip szerint döbbenetes, ahogy Gigi énekel, de ma a mozdulatok egy picit „túl szájbarágósak” voltak. Walkó Csaba is úgy érezte, a mozdulatok nem mindenhol voltak őszinték, de szerinte is elképesztően énekel a 16 éves lány. Csiszár Jenő azt érezte, Gigi szeretett volna megfelelni, és nem egyszerűen csak élvezni a fellépést. Radics Gigi és az Úgy Fáj a második középdöntőben 42 pontot kapott, ezzel jelenleg holtversenyben áll a United-del.

Az est utolsó versenyzője Vastag Tamás és a Holnaptól. A produkció az elődöntőből a nézői szavazatok alapján jutott a középdöntőbe, de ez nem azt jelenti, hogy a zsűrit nem győzheti meg még jobban most a dal. Csiszár Jenő a szakmai szempontokat figyelembe véve azt mondta: ez a dal és ez az előadás bármire képes. Rákay Philip kiemelte: Tamás az egyetlen a mezőnyben, aki úgy énekli el a dalt próbáról próbára és élőben is, ahogy senki. Rúzsa Magdi szerint ez egy olyan dal, amit mindenki énekel, ami azonnal bemászik az ember bőre alá, „nagyon szép volt” – fogalmazott. Ezzel Vastag Tamásnak 43 pontja van, amivel az élre került, tehát első helyen jutott tovább a jövő szombati döntőbe!

A zsűri pontszámai

  1. Vastag Tamás: Holnaptól 43 pont
  2. Radics Gigi: Úgy fáj 42 pont
  3. United: Tegnap még más voltál 42 pont
  4. Agárdi Szilvi és Pál Dénes: Szíveddel láss 38 pont
  5. ByeAlex: Kedvesem 37 pont
  6. Baricz Gergő: Húz 37 pont
  7. Janicsák Veca: Új generáció 36 pont
  8. Mohamed Fatima: Nem baj 34 pont
  9. Palcsó Tamás: Ezt látnod kell 32 pont

A második helyen továbbjutó produkció azonban kérdéses, hiszen holtverseny alakult ki a United és Radics Gigi között. A döntés felelőssége a zsűrié. És ők úgy látják: Radics Gigi képviselné eredményesebben Magyarországot májusban Malmőben!

Két produkció azonban még esélyes a döntőbe jutásra, a nézői szavazás most indult el.

És ahogy már lenni szokott, amíg a voksolás tart, extra fellépők szórakoztatják a nagyérdeműt. Elsőként Judy és a Prison Band egy igazi olasz slágerrel, Toto Cutugno L’Italiano című Eurovízió-győztes dalával, majd Takács Nicolas a Sorry Seems To Be the Hardest Word című Elton John-balladával.

Ezzel azonban nem maradt más hátra, mint az eredményhirdetés. Megtudhatjuk végre, ki az a további két előadó, akik megmérethetik magukat a jövő szombati döntőben is. Előtte azonban a zsűri elmondta, ők kiket juttatnának tovább a döntő adásban: Rakonczai Viktor ByeAlexet, az Agárdi Szilvi-Pál Dénes kettőst és Fatimát, Rúzsa Magdi Agérdi Szilviéket, Rákay Philip Szilviék mellett a Unitedet és Baricz Gergőt. Walkó Csaba most sem emelt ki senkit, ahogy kivételesen Csiszár Jenő is felsorolta a középdöntő minden lehetséges továbbjutóját.

Most azonban tényleg csak az eredményhirdetés maradt hátra.

A néző szavazatok alapján Vastag Tamás és Radics Gigi mellett a döntőben versenyezhet: ByeAlex valamint Agárdi Szilvi és Pál Dénes!

A döntőben tehát egy hét múlva szombaton kiderül, melyik az az előadó és melyik az a dal, ami képviseli Magyarországot a májusi Eurovíziós Dalversenyen Malmőben! Tartsatok velünk akkor is, és keressétek legfrissebb híreinket kedvenceitekről  

-kiko- 

[2013.02.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SSD VEGYI MEGOLDÁS USD, EURO, GBP SZÁMÁR szolgáltatás [2024.04.14.]
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2024.04.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Hagyományos tavaszi koncertjét adta a...

Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
Sari Schorr az Analog Music Hall színpadán
beszámolók még