2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovízió 2013: Rácz Gergő bekerült a döntőbe
Kapcsolatok
Puskás Péter
Cserpes Laura
Gyurcsík Tibor
Kállay-Saunders András
Keresztes Ildikó
Rácz Gergő
Eurovíziós Dalfesztivál 2013 (Eurovision Song Contest)
Polyák Lilla

Eurovízió 2013: Kállay-Saunders András, Rácz Gergő, Cserpes Laura és Keresztes Ildikó finalista

Megkezdődött a Dal első középdöntője, ami azt jelenti, az Eurovíziós Dalverseny 2013-as magyar indulói egy lépéssel közelebb kerültek a remélt megmérettetéshez. Ma este kilenc dal hangzik majd el, melyek közül kettőt a zsűri, kettőt a közönség juttat a jövő szombati döntőbe.

Az elődöntőben Puskás Peti lépett fel utoljára, most ő kezdte a produkciók sorát Amíg a Tűz Ég című dalával. Bár a zsűri akkor nem szavazott bizalmat neki – ami némi csalódottsággal töltötte el az egykori Megasztárost -, a közönség bizonyította szeretetét azzal, hogy továbbjuttatta az énekest.

Csiszár Jenő kijelentette: mától új alapokra helyezi a döntéseit, az előadók nála potenciális malmői résztvevőként szerepelnek most. Ezért kizárólag azt a három percet értékeli, amit az előadó nyújt: hiteles előadásmódot, karakteres és megjegyezhető produkciót, biztos énektudást keres. Puskás Peti előadásáról azt mondta: „színpadra termettél, frontember vagy, csak azt nem tudom eldönteni, miben vagy a legjobb: pop/rock előadó vagy színházi énekes”. Az ítész nem érezte annyira erősnek az ének tónusát, mint amennyire szerinte kellene.

Rákay Philip saját bevallása szerint elfogult Petivel kapcsolatban, de szerinte van ennél jobb dala az énekesnek. Rakonczai Viktor azt mondta: az igazi slágeres érzés csak az utolsó 30 másodpercben érkezik, és számára ez kicsit későn van. Hozzátette: jobban áll Petinek, mikor tartalmat közvetít, mint amikor erőt próbál átadni. Pontszáma: 34 (legutóbbi pontszáma 42 volt).

 Csatlakozz, ha érdekel az Eurovíziós dalverseny


Cserpes Laura – aki az elődöntők során 45 pontot kapott a zsűritől – Marad Minden Ugyanúgy című dala legutóbb csupa pozitív kritikát kapott. Ez magát az énekesnőt is meglepte akkor. Rakonczai Viktor most azt mondta, legutóbb bizakodásból értékelte bőséges pontszámmal Laura előadását, de ezúttal elismerte: félti „kitenni” az Eurovízió színpadára.

Walkó Csabának vérzett a szíve, de azt mondta: egy Eurovízión ennél többet kell adni. Rúzsa Magdi saját bevallása szerint jobban izgult, mint Laura, mert nagyon megszerette őt, és azt gondolja, ez az egyik legerősebb dal a mezőnyben. Ennek ellenére csak 6 ponttal tudta értékelni a „félreintonált” produkciót, ezzel összesen 33 pontot szerzett a lány.

Gáspár Laci Plastikheaddel közös, A Szeretet Él című dalát legutóbb betegen adta elő, de így is tovább jutott. Ezúttal viszont száz százalékosan énekelhette el az általa oly kedvelt hajlításokkal kivételesen nem teletűzdelt számot, ami így is nagyszerűen szólt.

Rákay Philip értékelésében a plágiumvádakra reagálva azt mondta: „kapitális butaság”, mert David Guetta műfajt teremtett, és azt tanácsolta, ezzel ne is foglalkozzon a csapat. A dalt nagyon jónak tartja az intendáns, és az üzenetét is sokra értékeli. Rúzsa Magdit egy „szinti-hangszín” továbbra is zavarja a nótában, de a dalt és az éneket is nagyon jónak találja. A refrén utáni „szintis rész” Walkó Csaba fülét is bántotta és arra kérte a srácokat, változtassanak rajta, ha lehet. Gáspár Laciék produkciója 38 pontot ért. 

Keresztes Ildikó komoly kockázatot vállalt, amikor az X-Faktor zsűriszéke után vállalta a színpadi megmérettetést. Ezt a Dal ítészei is értékelték és elismerték, persze pontjaik nem csak ennek a ténynek szóltak - a Nem Akarok Többé Játszani című dalt és természetesen az előadásmódot is kedvelték.

Ahogyan most is. Rúzsa Magdi rámutatott: Keresztes Ildikó a teljes mezőnyben az egyetlen olyan ember, aki előadó, és nem csak énekes. Walkó Csaba bevallotta, nem a műfaja ez a dal, de elismerte, bármilyen stílusú dalt kap a művésznő, az dal lesz. Rakonczai Viktor számára egy kérdés van továbbra is: az Eurovíziós Dalversenyen Malmőben képes lenne-e ez a dal 3 perc alatt bejutni a hallgatóság bőre alá? A produkció 39 pontot jelent Keresztes Ildikónak.

Gyurcsik Tibi Örök Harc című szerzeményét „tipikus eurovíziós dalnak” titulálták a zsűri tagjai. Ugyanakkor azt tanácsolták, a Janka által előadott rap betétet hanyagolják inkább. Tibi döntött, a rap ment, Janka maradt.

Ez tetszett Csiszár Jenőnek, aki szerint bár bizonytalanul kezdett Tibi és hangi csúszkálások is voltak, Magyarországon ez a dal sláger lehet. Ugyanakkor a nemzetközi mezőnybe kevésnek találja. Rákai Philip kiemelte: olyan dalt keresnek, amiben van valami plusz, és ez neki hiányzott a produkcióból. Tibi összpontszáma 35, ezzel jelenleg a harmadik helyen áll.

A folytatásban Odett Ne Engedj el című dala következett, amiben a zsűri nem csak a dalt, hanem az énekesnő eredetiségét is értékelte az elődöntők során. Annyira, hogy pontszámaival bejuttatta a ma esti középdöntőbe. Rakonczai Viktor kiemelte: Odett a nehezebb utat választotta a bizonyításra, míg Rúzsa Magdi szereti azt a letisztult világot, amit Odett is képvisel. Úgy érzi, dalát nem tudja megszorongatni a kialakult erős mezőny. Odett és a Ne Engedj El 33 pontot szerzett.

Kállay-Saunders András saját bevallása szerint tavaly, amikor nem jutott ki a bakui Eurovíziós versenyre, azonnal azon kezdett gondolkodni, idén mivel induljon. Ez a dal végül a My Baby lett, amit legutóbb betegen kényszerült előadni. Walkó Csaba szerint betegen lazább volt András, mint most, és Rúzsa Magdi sem találta maximálisnak. Ugyanakkor azt mondta: van helye Malmőben. Ezt Rákay Philip is megerősítette, számára a My Baby az egyik befutó. A dal, ami az elődöntők során 48 pontot kapott, a „szigorított” középdöntőben 45 ponttal várja a műsor végét.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

 
Polyák Lilla Valami Más című dalát a zsűri juttatta a középdöntőbe. Bár az énekesnő neve a musicalek világából lehet ismerős, a poposabb stílust is kiválóan képviseli. Rakonczai Viktor szerint érdemes lett volna engedni, hogy Szakos Krisztián jobban kibontakozzon a dal megalkotása során, míg Walkó Csaba szerint szuper volt, „klasszikusan eurovíziós dal”. Csiszár Jenő azt mondta: első pillanattól kezdve az ember bőre alá megy ez a dal, de azt érzi, hogy „egy csomó ilyen dal lesz” a malmői mezőnyben, így leveszhet az Eurovíziós Dalverseny nemzetközi színpadán. A Valami Más 35 pontot ért ma este.

Rácz Gergő és Geszti Péter közös szerzeménye, a Csak Állj Mellém a szerzői páros tapasztalatának és tehetségének pontos lenyomata. Olyan, amilyennek egy eurovíziós dalnak lennie kell: fülbemászó, első hallgatásra magával ragadja hallgatóságát, igazi sláger. Ezt a zsűri is azonnal észrevette, és pontszámaival az elődöntőből a középdöntőbe juttatta a dalt.

Most azonban először Csiszár Jenő értékelt, akinek „bejön” a dal, mégis azt érzi, a színpadhoz képest túl „civil” Gergő, bár szerethető, mint a Misi Mókus. Rákay Philip kiemelte, milyen tűpontosan énekelt Gergő, és értékelte, hogy a vokál kevésbé hangsúlyos lett. Rúzsa Magdi úgy érezte, tényleg lehetne „csibészesebb” Gergő, ugyanakkor elmesélte, hogy miután egyszer hallotta a rádióban a dalt, nem tudta kiverni a fejéből, és ezt nagyon jónak találja az Eurovízió szempontjából. Az Állj Mellém ezúttal 43 pontot ért.

És ezzel azonnal a második helyen jutott tovább a döntőbe, Kállay-Saunders András My Baby-je mögött, ami 45 ponttal az első középdöntő legjobb dala lett.

A zsűri pontszámai:

  1. Kállay-Saunders András: My Baby 45 pont
  2. Rácz Gergő: Csak állj mellém 43 pont
  3. Keresztes Ildikó: Nem akarok többé játszani 39 pont
  4. Gáspár Laci és a Plastikhead: A szeretet él 38 pont
  5. Gyurcsík Tibortól: Örök harc 35 pont
  6. Polyák Lilla: Valami más 35 pont
  7. Puskás Peti: Amíg a tűz ég 34 pont
  8. Cserpes Laura: Élj pont úgy 33 pont
  9. Odett: Ne engedj el 33 pont

Két előadó és két dal továbbjutása viszont még kérdéses, hiszen a nézői szavazás még csak most kezdődik!

És amíg a voksolás tart, a Dal színpadára érkezik a Sugarloaf egy régi Baccara-dal feldolgozásával. A Dér Heni vezette, immár 18 éves zenekar után a 2005-ös Eurovíziós Dalverseny Magyarországot képviselő NOX egykori énekesnője, a hazai zenei életbe nemrég visszatért Péter-Szabó Szilvia énekel.

Bár a további két továbbjutó dal sorsáról már csakis a nézők döntenek, a zsűri tagjai elmondhatják, kiket látnának szívesen a döntőben: Rakonczai Viktor Gyurcsik Tibort és Polyák Lillát, Walkó Csaba pedig általában a „hölgyeket”. Rúzsa Magdi Keresztes Ildikóra voksolna, Rákay Philip pedig Cserpes Laurát juttatná tovább - Puskás Peti és Gáspár Laci mellett. Csiszár Jenő szintén Gásor Laciékat, Keresztes Ildikót és Polyálk Lillát szavazná a döntőbe.

A voksolás az utolsó percéhez érkezett, majd lezárult. A nézői szavazatok értelmében aki Kállay-Saunder András és Rácz Gergő mellett tovább jutott a március 2-án, szombaton tartandó döntőbe: Cserpes Laura és Keresztes Ildikó!

Ezzel az első középdöntő véget ért, holnap, azaz vasárnap este érkezünk a második középdöntő beszámolójával. Amikor kiderül, kik azok az előadók és mely dalok azok, melyek megmérkőznek azért, hogy képviseljék Magyarországot a májusban Malmőben rendezendő Eurovíziós Dalversenyen. Tartsatok velünk akkor is!

- kiko - 

[2013.02.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még