2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Robbie Williams
Paul McCartney
Alexandra Burke
Britney Spears
Will.I.am
Rihanna
Bruno Mars
Michael Bublé
Neil Diamond

Jótékony célra írt dal vezeti a brit karácsonyi listát - Videóval

A Hillsborough-i He Ain't Heavy He's My Brother című jótékonysági dala az idei év legjobb karácsonyi dala az Egyesült Királyságban – számol be a BBC. A The Justice Collective (Az igazság Közössége) néven jegyzett slágerben olyan előadók működnek közre, mint Robbie Williams és Sir Paul McCartney.  

A dal azért jött létre, hogy pénzt gyűjtsenek 96 liverpooli rajongó családjának, akik 1989-ben egy, a Hillsborough stadionnál történt balesetben vesztették életüket.

A The Hollies 1969-es dalának feldolgozását 269 000 példányban adták el, ez 45 ezerrel több, mint amennyi a második helyre került X-Faktor győztes, James Arthur Impossible című kislemezéből kelt el.

Arthur – aki múlt héten még fej fej mellett haladt a „versenyben” – a totális eladási mutatói alapján a legsikeresebb X-Faktor győztes Alexandra Burke 2008-as győzelme óta.

A liverpooli Walton munkáspárti képviselője, Steve Rotheram, aki visszatért a Hillsborough-kampányba, azt mondta: „Kilenc hét alatt megcsináltuk azt, amit normális esetben kilenc hónapig vagy még tovább tartott volna elérni. Hihetetlenül elkötelezett csapat dolgozott együtt, akik ráadásul ingyen csinálták mindezt” – hangsúlyozta.

Margaret Aspinall, a Hillsborough-i Családok Támogató Csoportjának elnöke briliáns hírnek nevezte ezt.

„A családok boldogok lesznek. Hosszú ideje nem volt igazán szép Karácsonyunk, szóval ez egy extra ajándék” – fogalmazott. „Nyilvánvaló, hogy az ügy rengeteg támogatást kapott és a családokhoz eljut mindenkinek az üzenete. Ez igazán lenyűgöző” – tette hozzá.

A HMV nevű zenekereskedés szerint a kiadvány iránti érdeklődés hatalmas volt Liverpoolban.

Ünnepi slágerek

Bár a kereslet nem volt olyan hatalmas az egész Egyesült Királyságban, Gennaro Castaldo, a HMV szóvivője azt mondta: az érdeklődés így is jelentős volt, akkora, hogy a dal meg tudja előzni az X-Faktoros slágerét.

Érdekesség, hogy mindkét dal elérhető volt CD formátumban is. Ez egy olyan világban ritkaságnak számít, ahol a kislemez eladások 99 százaléka az online értékesítésekből származik.

A legjobb öt közé a britek mellett amerikai előadók dalai kerültek: harmadik lett Britney Spears és Will.i.am kettőse, a Scream And Shout, negyedik Rihanna és a Stay, míg ötödik helyen végzett Bruno Mars Locked Out Of Heaven című szerzeménye.

Számos karácsonyi sláger tört be viszont újra a top 40-be, viszont ezek alacsonyabb pozíciókban tudtak csak helyet szerezni maguknak. Így a The Pogues Fairytale Of New York-ja a tizenkettedik lett.

A brit albumlistát Emeli Sande vezeti debütáló, Our Version Of Events című kiadványával. A lemez olyan jól ismert slágereket tartalmaz, mint a Heaven, a Next To Me és a Read All About It – amit Sande az Olimpia záró ceremóniáján is előadott -, talán ennek is köszönhető, hogy a korong 2012 legtöbbet eladott albuma lett az Egyesült Királyságban. Februári kiadása óta mintegy 1.32 millió példány kelt el belőle.

Az albumlista legjobb ötösében szerzett helyet magának Olly Murs, Michael Buble, Bruno Mars és Neil Diamond.

-kiko-

 

[2012.12.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még