2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Kozmix

Sokkoló sztorit mesélt Lányi Lala: megúszta a karácsonyi tragédiát

Az asztal közepe már teljesen kiégett, amikor beléptem a lakásba. - kezdte a megdöbbentő eset felelevenítését, a Kozmix frontembere.

- Mit terveztek karácsonyra?
- Lala: Óriási családi körben zajlik a karácsony. Amúgy három részre szakadt a család és ez az egyetlen olyan ünnep, amikor mindenkit láthatunk. Az elmúlt hat évben lett igazán érdekes a karácsony, mióta a kisfiam megszületett. Ültettem egy fenyőfát a születésekor, ami most már elég szépen gyarapodik. Előtte is mániám volt, minden évben ültettem, de ez az első, ami meg is maradt. Karácsonykor ellátogatunk Hódmezővásárhelyre, ahol a kedvenc, tradicionális karácsonyi ételeinket esszük.
- Hozsó: bár van egy csodásan felszerelt konyhánk, mi még egy sima hétköznapon sem főzünk. Karácsonykor az anyósom által készített, hagyományos karácsonyi ételek kerülnek az asztalra.

- Hogy telik a karácsony este?
- Lala: Nálunk a zene mindig jelen volt. Amikor még édesapám élt, ő ült a zongoránál mi pedig énekeltünk. Mióta ő nincs velünk, én vettem át a helyét a zongoránál, énekelünk, aztán játszunk, beszélgetünk. A kisfiamnak van igazán szép karácsonya, hiszen neki legalább négyszer jön a Jézuska.
- Hozsó: nagy családi körben ünneplünk, bár idén azt tervezzük, hogy elbújunk picit a világ elől és elutazunk valahova.

- Milyen zenék vannak jelen nálatok ilyenkor?
- Lala: Édesapám nyomdokain járva minden karácsonykor előveszem a kottáit és klasszikus karácsonyi dalokat énekelünk. Ahogy egyre belemelegedünk az estébe úgy a tradicionális karácsonyi daloktól haladva hajnalra eljutunk egy komplett DJ szettig. Ilyenkor mindenkiben feltörnek az emlékek, mosolygunk, ki-ki a kedvenc dalánál. Az idei év legkülönlegesebb része egy klasszikus disznóvágás lesz, ahol komoly hangulatra számítunk. Érdekes módon minél idősebb vagyok, egyre inkább igényem van az egyszerű, vidéki dolgokra, hangulatra.
- Hozsó: Én ilyen disznóvágós izgalmakkal nem szolgálhatok. Nálunk a karácsony - Lalához hasonlóan - főleg a gyerekről és a gyereknek szól. Együtt a család, és ez a lényeg.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

- A szilvesztert hol töltitek?
- Ha nem állunk színpadon, akkor nincs terv. 28-án fellépünk a Nagy Retro Partyn – ez biztos. A szilveszter az mindig spontán, de ebből kerekednek a legnagyobb bulik.

- Van valami tanácsod az olvasóknak karácsonyra?
- Lala: Oltsák el az adventi koszorún a gyertyát! Néhány éve majdnem sikerült így felgyújtanom a lakást, Az asztal közepe már teljesen kiégett, amikor beléptem a lakásba. Nem sok hiányzott…
- Hozsó: Hagyják, hogy a feleségük szervezze az ünnepi teendőket. De ami a legfontosabb: segítsünk, ha tudunk. Mi például az Újlaki Karácsonyi Vásár jótékonysági akciójában vettük a fenyőfát, ahol minden megvásárolt fa után egy másikat ajándékoznak a rászorulóknak.

 

[2012.12.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még