2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Belmondo zenekar: "Érdekes módon másképp történt, mint általában."
X-Faktor - Csobot Adél: Sohase mondd! (Hernádi Judit)
X-Faktor - Oláh Gergő: Tartozom (Berki Tamás)
X-Faktor - Szabó Dávid: Circle Of Life (Elton John)
X-Faktor - Antal Timi: Szerelem, miért múlsz? (Wolf Kati)
X-Faktor - Oláh Gergő: Don't Stop Me Now (Queen)
X-Faktor - Csobot Adél: Imagine (John Lennon)
X-Faktor Extra: Belmondo - Mikor
X-Faktor: Csobot Adél megnyerte a párbajt, továbblépett 
X-Faktor: Így énekelt Szabó Dávid a párbajban
Szokatlan kép az X-faktorból: Antal Timi 3-szor
Szokatlan kép az X-faktorból: Oláh Gergő 2-szer 
Szabó Dávid elárulta: "A tesóm sokkot kapott" 
Szokatlan kép az X-faktorból: 6 táncos fekszik Oláh Gergő mögött
Kapcsolatok
Oláh Gergő (X-faktor)
Szabó Dávid
Csobot Adél
Antal Tímea
Belmondo

X-Faktor 2012: Szabó Dávid negyedik lett, Csobot Adél folytatja

Utolsó előtti döntőjéhez érkezett az X-Faktor negyedik szériája, ma este ugyanis már a legjobb három közé jutás a tét. Akik kísérletet tesznek rá a mentorok és a közönség előtt: Szabó Dávid, Csobot Adél, Antal Timi és Oláh Gergő.

Egy héttel ezelőtt Stone és Szabó Dávid párbajozott, melynek során az érzékeny kőszikla bizonyult a gyengébbnek. Stone negyedik párbaja volt ez, várható volt, hogy a legjobbak között bizony el fog vérezni.

Számára azonban az is nagy szó, hogy idáig eljutott, ismertséget szerzett, amivel ha jól gazdálkodik, valóra válhat álma, hogy csakis a zenélésből éljen.

De hogy a legjobb négy énekes álma hogyan válik valóra, egyelőre kérdés. A fináléig ugyanis még bizonyítaniuk kell, és ahogy mindig, úgy ma este is egyvalaki búcsúzni fog. A kilencedik döntőben ismét két-két produkcióval kell készülnie Geszti Péter és Malek Miklós énekeseinek.

A műsor egyik legizgalmasabb estéjét Malek Miklós mentoráltja, Csobot Adél kezdte egy szenvedélyes tangóval. A Szívemben Bomba Van című, sokak által feldolgozott dallal kezdődő egyveleg közben tánctudását is megmutathatta a fiatal lány. Adél ugyanis több éve táncol már. Nem profi szinten, de saját bevallása szerint nagyon élvezi.

„Szorul a hurok” – mutatott rá Keresztes Ildikó a produkció után, aki szerint Adél 18 éves kora ellenére olyan jelenség, akire nem lehet nem odafigyelni. Nagy Feró azt mondta, a színpadra teremtette a jóisten Adélt. Neki nagyon tetszett, hogy táncolt a lány, Geszti Péter pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon nehéz volt egyszerre énekelni és tangózni, és elismerte a dalválasztást, miszerint Malek mert szenvedélyes dalt adni a „cukkenroll” lánynak.

Oláh Gergőt múlt héten nem dicsérték meg annyira, mint korábban. Bár a torka is fájt, de talán – mint fogalmazott – egy kicsit el is felejtette, miért jött a műsorba. Ráadásul családja is nagyon hiányzott neki, ezért mentora, Geszti Péter mikulásjelmezbe bújtatva „gyermekét” hazaküldte gyermekeihez, akiknek nem csak ajándékot vitt, de újra apjukká válva játszhatott is velük egy kicsit.

A verseny minden bizonnyal egyik legjobb énekese Dés László és Berki Tamás Tartozom című szerzeményével kezdte a mai megmérettetést. Előadása közben saját magát kísérte zongorán. Ezzel mind a négy mentort levette a lábáról. Nem is nagyon lehet ragozni ezt, Gergő visszatért, ma este biztos nem eshet ki!

Elmaradt libabőr

Szabó Dávid kockáztatott a legtöbbet, amikor kilépve komfortzónájából úgy döntött: kizárólag énekelni akar. Az Operettszínházat otthagyva indult az X-Faktorban, ahol azonban múlt héten már második alkalommal kellett párbajoznia. Ez azonban nem törte meg, sőt, a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően magabiztosabb, mint valaha.

Ezen a héten rá is várt egy különleges meglepetés: mivel kedvencei a rajzfilmek, mentora megmutatta neki, hogyan készülnek az animációs filmek szinkronjai. Emellett egyik kedvenc „hősének”, Zazunak a „magyar hangjával”, Verebély Ivánnal is találkozhatott. Az énekes stílszerűen egy rajzfilm betétdalát adta elő, ami azonban nem győzött meg mindenkit.

„Ha így folytatod, ott leszel a top háromban” – mondta Nagy Feró az előadás után, ugyanakkor rámutatott, Dávid nem a neki való hangnemben kezdte a dalt. Keresztes ildikót viszont „nem érdekelte mit énekelt”, mert elhitte neki. Malek egyszerűen csak annyit mondott: „a libabőr elmaradt, ennél énekeltél sokkal jobban is”.

Lájk, ha érdekel az X-faktor.

 
Antal Timi mögött nehéz hét áll. Bár a műsor kezdetén boldogan mutatta be párját a nagyérdeműnek és mesélt a kettőjük közötti szenvedélyes kapcsolatról, úgy tűnik, ez már a múlté. A nehézségek miatt a héten próbálni is csal nehezen tudott Timi, akit a könnyekig kiborított magánéleti problémája.

Fájdalmát Wolf Kati Szerelem Miért Múlsz című slágerével énekelte ki magából. A dal szövegét Geszti Péter írta, aki megjegyezte: a dalt csak elénekelte Timi, az érzéseket hiányolta belőle. „Hangosan énekeltél, elkiabáltad” – fogalmazott. Nagy Feró viszont megvédte a lányt, aki szerint megugrotta a magasra tett lécet. Keresztes Ildikó részben egyetértett Gesztivel, de rámutatott, hogy Timi még csak 18 éves, és a szenvedély majd idővel megjön.

„Tele volt energiával”

Zeneileg is, énekesileg is, emberileg is ki kell érdemelni, hogy valaki előadhassa a Queen Don’t Stop Me Now című slágerét – mondta Geszti Péter felkonferálva énekesét. Oláh Gergő második produkciója volt az egész világon ismert dal, amit a világ legjobbjai adtak már elő a világ számos színpadán.

„Fantasztikusan énekelsz, tele volt energiával” – értékelte Keresztes Ildikó, aki viszont érezte a ma este nyomását Gergőn is. Nagy Feró szintén nagyon izgult a srácért, főleg az elején, amikor még szerinte hiányzott produkciójából az erő. Malek Miklósnak – aki eleinte froclizta kicsit Gesztit – szimplán nagyon tetszett az előadás.

„Érdemes volt eljönni”

Szabó Dávid az első körben megmutatta lírai oldalát, második produkciójának ezért egy pörgősebb, poposabb dalt választottak Gesztivel. Az előadott egyveleget – ami az FLM Megtalállak Még című slágerével indult - Malek Miklós szerint „tisztességesen” énekelte, nem tetszett neki, ahogy Dávid előadta. Nagy Ferónak ugyanakkor tetszett, véleménye szerint Dávid popsztár lesz. Keresztes Ildikó kiemelte, Dávid nehéz egyveleget kapott, de ő egy olyan előadó, akit mankó nélkül is ki lehet engedni a színpadra.

Antal Timi Wolf Kati slágere után most Celine Dion All By Myself című gyönyörű dalát adta elő. Nagy Feró a mélyekben nagyon sok bizonytalanságot érzett, de aztán számára „megjött az erő, a profizmus”. „Ez egy iszonyúan nehéz dal” – emelte ki Keresztes Ildikó, aki szerint ami hiányzik belőle, az az idővel megjön majd. Geszti Péter ezúttal jókat is mondott Timiről: „a második refrénnél… érdemes volt eljönni a versenybe! (…)Ott volt érzés”.

Közeledik a párbaj

Ezzel a második körnek is vége, több versenyprodukciójuk ma este már nem lesz a döntősöknek.

A reklám után még felléptek egy közös dallal, aztán érkezett a Belmondo zenekar is extra produkcióként. Produkciójuk vége azt jelenti, hogy perceken belül a szavazást is lezárják. Tovább nem lehet voksolni az énekesekre, hamarosan kiderül, ki az a két énekes, aki biztonságban érezheti magát a nézőknek köszönhetően, és kik azok, akiknek még egyszer bizonyítaniuk kell a mentorok előtt.

A szavazásnak vége, a szavazatok alapján a top háromban biztosan benne van: Antal Timi és Oláh Gergő!

Párbajozni fog: Csobot Adél és Szabó Dávid – a reklám után.

A párbajt szabó Dávid kezdte Kasza Tibor Valahol című szerzeményével. A folytatásban Csobot Adél énekelt.

Az értékelést Geszti Péter kezdte, aki azt mondta: mindkét énekest nagyon szereti, kedves embereknek tartja őket, de azt érzi, szakmai értelemben Dávid jóval előrébb tart. Természetesen saját énekesét juttatná tovább. Malek Miklós szívét mindkét párbajdal eltalálta. Azt ő is elismerte, hogy Dávid előrébb tart szakmailag, de Adélban szerinte nagyon x-faktor van, ezért őt juttatja tovább.

Keresztes Ildikó szerint mindketten nagyon jól énekeltek most. A színész-énekesnő mérleget vont a két előadó között, mely azt mutatta, Adél érdekesebb jelenség, Dávid pedig profibb. A szívére nem tud hallgatni, csak arra, ki tart szalmailag előbbre, és ez Dávid. Nagy Feró úgy érezte, két angol keringő versenyzett egymással. Kijelentette: nem akar és nem tud dönteni, és a döntésével nem ért egyet. Szerinte Dávidnak kell hazamenni, ezzel a nézők kezébe adta az énekesek sorsát.

Ördög Nóra bontotta ki a borítékot, mely a végeredményt rejtette. Eszerint a 2012-es X-Faktorban a negyedik helyen végzett, a finálé hétvége előtt búcsúzik a versenytől szabó Dávid.

Jövő szombaton tehát Oláh Gergő, Antal Timi és Csobot Adél küzd majd a vasárnapi, végső döntőbe jutásért. Tartsatok velünk akkor is, előtte pedig ahogy mindig, jövünk a Voice legújabb epizódjával, amiben végre összeáll az élő showk 24-es mezőnye!

Szerinted megérdemelten esett ki Szabó Dávid kilencedikként? VOKS LENT!

Görgess le és értékeld a produkciókat.

-kiko-

[2012.12.08.]

Megosztom:

X-Faktor - Csobot Adél: Sohase mondd! (Hernádi Judit)
X-Faktor - Csobot Adél: Sohase mondd! (Hernádi Judit)

Csobot Adél egy tüzes tangóval indította az...

X-Faktor - Oláh Gergő: Tartozom (Berki Tamás)
X-Faktor - Oláh Gergő: Tartozom (Berki Tamás)

Oláh Gergő most megmutatta, hogy a csibészes mosoly...

X-Faktor - Szabó Dávid: Circle Of Life (Elton John)
X-Faktor - Szabó Dávid: Circle Of Life (Elton John)

Malek egyszerűen csak annyit mondott: „a libabőr...

X-Faktor - Antal Timi: Szerelem, miért múlsz? (Wolf Kati)
X-Faktor - Antal Timi: Szerelem, miért múlsz? (Wolf Kati)

Az első kört Antal Timi produkciója zárta.

X-Faktor - Oláh Gergő: Don't Stop Me Now (Queen)
X-Faktor - Oláh Gergő: Don't Stop Me Now (Queen)

A második fordulót a Oláh Gergő indította egy Queen...

X-Faktor - Csobot Adél: Imagine (John Lennon)
X-Faktor - Csobot Adél: Imagine (John Lennon)

Csobot Adél csodás, hófehér estélyi ruhában John Lennon...

Belmondo zenekar: "Érdekes módon másképp történt, mint általában."
Belmondo zenekar: "Érdekes módon másképp történt, mint általában."

Új lemezt adott ki a Belmondo, a...

X-Faktor Extra: Belmondo - Mikor
X-Faktor Extra: Belmondo - Mikor

A Belmondo zenekar új slágerével érkezett a showba.

X-Faktor: Így énekelt Szabó Dávid a párbajban
X-Faktor: Így énekelt Szabó Dávid a párbajban

Két mentor Adélt, kettő Dávidot látta jobbnak, így a...

X-Faktor: Csobot Adél megnyerte a párbajt, továbblépett 
X-Faktor: Csobot Adél megnyerte a párbajt, továbblépett 

Két mentor Adélt, kettő Dávidot látta...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még