2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dave Gahan & Depeche Mode - Születés és feltámadás: egy rajongó szemével
Veszprémben koncerteznek a Neoton Família Sztárjai! - jegyek itt!
Csütörtökön Slash az Arénában ad koncertet - jegyek itt
Jon Kennedy ismét Budapesten! 
Kapcsolatok
Vágtázó Halott Kémek (VHK)
F.O. System
Kollaps
Kapcsolódó események
Világvége Fesztivál
[2012. december 21.
péntek 19:30]

Világvége Fesztivál a VHK-val és az F.O. Systemmel a Pecsában - jegyek itt!

Aki egy kicsit utánajár a maja csillagászok előrejelzéseinek, az jól tudja: az ősi gyökerekkel bíró civilizáció tudósai valójában nem holmi apokaliptikus kataklizmát jósoltak 2012-re, hanem csak saját időszámítási ciklusuk végét, és egy új korszak kezdetét. Ezt a korszakváltást ünnepli a Világvége Fesztiválon a VHK és az F.O. System, méghozzá éppen december 21-én, a Pecsa Music Hallban. Az újrakezdés jegyében a VHK új albumát mutatja be ezen az estén. 

Bár a maja királyok állama nem érte meg a 21. századot, a legnagyobb indián civilizáció csillagászai évezredes távlatokban gondolkoztak: saját időszámításukat Krisztus előtt 3114-ben indították, és a sajátos számrendszerüknek köszönhetően ez a rendszer 5125 évente fordulóponthoz ér, ahogy egy kilométeróra fordul át: 2012-ben, méghozzá december 21-én új időszámítás kezdődik a majáknál. Így tehát senkinek sem kell a világ pusztulásától tartania, de a fordulópont így is erős szimbólum lehet: a keserűséggel teli múlt lezárását, és egy új, reményteljes kezdet ígéretét hordozza magában. E rituálé megélésére kínál katartikus lehetőséget a Világvége Fesztivál, ahol teljes hosszúságú műsort mutat majd be két kultikus hazai zenekar, az F.O. System és a VHK.

Jegyek itt!

Bár a két fellépő évtizedekkel korábban már játszott közösen, a mostani fellépés különleges lesz, hiszen a bizonyos tekintetben két végletet megtestesítő együttes szimbolikusan végigkísér minket a korszakváltáson. Az elsőnek fellépő F.O. System mindazt a sötétséget idézi meg a színpadon, mely a számtalan küszködéssel, válságokkal és kilátástalansággal terhelt múltunkat jellemzi, a VHK koncertje viszont felszabadítja bennünk az életösztönt, és az égig emeli tudatunkat. Erre az érzésre utal az együttes új lemezének címe is: Veled haraptat csillagot!

Az új album Vágtázó Életerő név alatt, 13 év szünet után jelent meg decemberben, és a Világvége Fesztiválon mutatja be először élőben a zenekar. A lemez meghallgatható a Lángoló Gitárok oldalán, egy rövid videóelőzetes pedig itt látható: 

Az F.O. System négy éves kihagyás után tér vissza a színpadra, és ebből az alkalomból egy különleges kiadvánnyal lepték meg rajongóikat: október 31-én, Halloweenkor jelent meg az emblematikus zenekar 21 évvel ezelőtti egyetlen albumának felújított, kétlemezes Deluxe Remaster verziója, melyen az eredeti stúdióalbum mellett a demók és korábbi kiadatlan felvételek hallhatóak – összesen 28 tétel. A korábban beszerezhetetlen album az interneten is elérhető már: nemrég még az iTunes Top 10-es Rock listájába is bekerült. A napokban az Őrült világ című dalhoz egy videó is elkészült.

A december 21-ei Világvége Fesztivál harmadik fellépője a Kollaps, mely 2007-ben alakult egy moszkvai glam énekes-gitáros, Oleg „Tooff” Zubkov és Sarkadi Miklós zenei találkozása nyomán. Tooff eredetileg Oroszország egyik legtávolabbi pontjából (Habarovszkból) érkezett Moszkvába, majd onnan végül Magyarországra a rendszerváltás után. Karcos, poszt-punkos gitárzenéjük kiváló felvezetőként szolgál a Pecsa Music Hall közönségének. A Világvége Fesztiválra jegyek már kaphatóak, méghozzá december 10-ig kedvezményes, 4000 forintos áron.
 

[2012.12.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még