2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Meglepő felvétel! Tinédzserként is lenyűgöző volt a világsztár énekesnő - videóval  
Új szerepben Shakira: zsűrizni áll a latin szépség
Szenzációs bejelentés: gyermeket vár a népszerű énekesnő
Kapcsolódó Kiadványok
Shakira: Fijación Oral Vol 1.
Shakira: Hips Don't Lie
Shakira: Oral Fixation - Vol. 2.
Shakira: Sale El Sol
Shakira: She Wolf
Kapcsolatok
Shakira

Megdöbbentő hír Shakiráról

A kolumbiai származású popsztárt 100 millió dollárra perelte korábbi barátja, aki egyben üzleti menedzsere is volt hat éven át. Antonio de la Rua azt állítja: ő volt a „főépítésze” annak az üzleti tervnek, ami az énekesnőt globális szupersztárra tette. Ezért most azt szeretné, ha Shakira eddigi és jövőbeli keresetéből is megkapná a maga részét.  

Egy másik perben ugyanakkor Shakira perli De la Rua-t hűtlen kezelés vádjával.

Az októberben benyújtott jogi papírok szerint a férfi engedély nélkül adott magának bónuszt, és az üzleti kapcsolatukból származó forrásokból saját, személyes kiadásait fedezte.

A vádakat De la Rua természetesen tagadja. Az ő beadványa ellenben részletes betekintést enged a globális popkarrier bonyolult útvesztőibe. Elmagyarázza, hogyan ismerkedtek meg 2000-ben, röviddel azután, hogy ő menedzselte apja, Fernando sikeres kampányát, hogy Argentina elnökévé váljon.

Miután romantikus viszony bontakozott ki köztük, a férfi gyakran csatlakozott az énekesnőhöz első, The Tour Of The Mongoose elnevezésű világturnéján. Leírja azt is, milyen volt, mikor a turné végéhez közeledve az énekesnő megtudta: a turné „valójában elvesztegetett pénz volt”.

A hír – az egykori menedzser állítása szerint - különös érzelmi válságot okozott az énekesnőnél, és hatással volt az alvási és előadói képességeire is. Kirúgta hát az akkori menedzserét, és megkérte De la Rua-t, hogy vegye át az üzleti ügyeinek az intézését.

Megegyeztek, hogy a férfi jogosulttá válik az énekesnő zenéjéből és üzleti dolgaiból származó bevétel egy részére, cserébe a menedzser üzleti érzékéért, tudásáért és tapasztalatáért.

Ugyanakkor a bírósági papírok azt is elismerik, hogy a partnerségről – ami 2004-ben kezdődött – csupán szóbeli megállapodás köttetett.

Jövedelmező üzletek

De la Rua kitér arra is, hogyan segítette hozzá a sztárt egy 300 millió dolláros szerződéshez a Live Nation nevű koncertszervező céggel, és hogyan szerzett egy sor jövedelmező parfüm üzletet.

Állítása szerint szerepe volt abban is, hogy a vonakodó Shakira felvegye a Hips Don't Lie című dalt, hogy visszafordítsák az Oral Fixation Vol. 2 című album csökkenő eladásait. A sláger több mint 25 országban ért el number one helyezést a listákon.

A beadványban szerepel egy hasonló szituáció is 2009-ből, amikor Shakira első dala a She Wolf című albumról robbant.

A menedzser szerint köze volt a futball világbajnokság hivatalos, Waka Waka című dalához fűződő szerződés összehozásához is, aminek sikere biztosított egy profitábilis világturnét, ami megmentette a Live Nation-nel való kapcsolatot is.

A papírok hozzáteszik: „De La Rua üzleti és marketing tehetsége ötvözve az alperes művészi tehetségével, szépségével és szexepiljével olyan magasságokba emelte partnerségük értékét, amire korábban nem számítottak vagy nem hitték, hogy lehetséges lenne."

Kirúgta

Amikor a pár 2010-ben szakított, Shakira weboldalán jelentette be a hírt, de nyomatékosította, hogy továbbra is együttműködnek az üzleti életben.

Egy évvel később azonban a popsztár utasította ügyvédjét, hogy szakítson meg minden kapcsolatot De La Rua-val, mintha egy egyszerű alkalmazott lenne.

Az egykori menedzser szerint azóta nem kapott részesedést, ezért keresetében nem kevesebb, mint 100 millió dollárra tart igényt.

A BBC cikkének megjelenéséig Shakira nem válaszolt a megkeresésére.

A sztár jelenleg az FC Barcelona focistájával, Gerard Pique-vel első közös gyermekét várja. Emellett nemrég szerződött le az amerikai Voice következő évadára.

-kiko-

 

[2012.12.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még