2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Voice: Weisz Viktor továbblépett, Perutek János kiesett
Voice: Schweitzer Dóra folytatja, Gyurki Beatrix befejezte a versenyt
Voice: Kőhegyi Dávid kiesett, Torzsa Gabriella folytatja
Voice: Mohamed Fatime továbblépett, Sudár Anita kiesett
Voice: Modor Miltiádész kiesett, Gyöngyösi Tamás bekerült az élő műsorba
Voice: Henderson Dávid bekerült az élő műsorba, Burai Krisztián kiesett
Voice: Sudár Anita kiesés ellenére nem szomorú, Fatima már várja a folytatást
Érdekességek, videók a Voice döntőseiről: Gyöngyösi Tamás
Voice: Schweitzer Dórának nem sikerült bekerülni a legjobb 16 közé
Meglepetés a Voice-ban: Véget ért a verseny Mohamed Fatima számára
Kapcsolatok
Weisz Viktor
ifj. Perutek János "Peru"
Schweitzer Dóra
Gyurki Beatrix
Torzsa Gabriella
Kőhegyi Dávid
Sudár Anita
Mohamed Fatima
Gyöngyösi Tamás
Modor Miltiádész
Burai Krisztián
Henderson Dávid
Gyöngyösi Tamás

Voice: Újabb hat továbbjutó - érdekesen folytatódott a párbaj

Egy héttel ezelőtt borzasztó nehéz helyzetbe kerültek e mesterek: saját énekeseikből kellett párokat alakítaniuk, és a párok egyik tagját hazaküldeni, míg a másikat tovább juttatni az élő showba. A legnehezebb dolga talán Mező Misinek volt, aki az utolsó párbajban a majdnem teljesen világtalan Agárdi Szilvit és Pál Dénest állította össze.

Mint ismert, a drámai produkció végén az énekes a fiút engedte tovább versenyezni. Bár bevallottan féltette a lányt a versenytől, de a tehetségük alapján is Dénest ítélte érdemesebbnek a folytatásra.

Ezúttal ismét 6 produkciót láthatunk. 6 párbaj, 12 énekes. Akik közül hamarosan hatan örülni, hatan sírni fognak.

Tesztoszteron-háború

A mai párbaj adásban először Somló Tamás versenyzői duetteztek. Perutek János ringspeaker, sportriporter és Weisz Viktor, a Voice legeltökéltebb indulója az Embertelen Dalt kapta megoldandó feladatként. A közös munka nem volt egyszerű: mindkét énekes győzni akart. Mindketten bevallották, hogy nem lettek szimpatikusak egymásnak, de nem is barátkozni jöttek a Voice-ba. Duettjük valódi tesztoszteron-háború volt: úgy próbálták leénekelni a másikat, hogy közben óriási bulit csináltak a kötelek között. Egymás ellen játszottak, mégis sikerült összehangolt, elsöprő produkciót megvalósítaniuk. Ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, ki volt a jobb…

Caramel nem hitte volna, hogy mindketten ennyire erős lesznek majd. De úgy érzi, a kevesebb néha több, ezért számára Viktor volt meggyőzőbb. Malek Andrea is azt értékelte, hogy Viktor végig énekelte a dalt, és nem csak kiabált. Mező Misi a ritmust, a tempót, a lüktetést és az alázatot hiányolta Peru produkciójából, ezért ő is Viktort juttatta volna tovább. Somló Tamást ugyanakkor nem zavarta, hogy Peru a saját stílusát hozta, és összességében elvarázsolta a srácok előadása. Ennek ellenére ő is úgy vélte, Viktornak kell tovább mennie.

Társa miatt volt hamis

Gyurki Beatrix a meghallgatáson a színpad szélére ülve választott mestert magának. Schweitzer Dóra karaoke műsorvezetőként éjjel-nappal énekel. A feladat azonban mindkettejüknek meghaladta a képességeit. Énektechnikailag is gyengék Anastasia dalához, ráadásul önmagukban is bizonytalanok. Kishitűek. Pedig aki idáig eljutott, nem bizonytalankodhat a színpadon. A problémásabb eset Beatrix volt, aki a próbák során is folyamatosan akadékoskodott. Beatrix párbaja leginkább önmaguk leküzdéséről szólt, míg Dóra nem engedhette, hogy társa bizonytalansága az ő teljesítményét is negatívan befolyásolja.

Caramel szerint a lányok annyira izgultak, hogy produkciójuk szinte értékelhetetlen lett. Mező Misi egyértelműen Dórát találta jobbnak, míg Somló Tamás szerint Betrix erőteljesebben megvalósította önmagát, és egy fokkal jobban teljesített (talán összekeverte e neveket). A döntés azonban Andreáé, aki azt mondta: Beatrix kifejezetten jól és tisztán éneklő ember, de annyira túlstresszelte magát, hogy bevonzotta a hamisságot. Dóra ellenben szerinte azért énekelt hamisan, mert Bea saját félelmével magával húzta. Dórát juttatta ezért tovább az élő showba.

„Baromi jól énekeltek”

Kőhegyi Dávid kifejezetten pesszimista és lehangolt volt a meghallgatás során, amire jó oka volt. Előadása végéig senki nem nyomta meg a továbbjutását jelentő gombot. Torzsa Gabi félénk és csendes lány, őszintén megrázó produkciója mégis levette a lábáról Malek Andreát. A mester azért állította őket össze, mert szerinte mindkettejükben van egy alternatív vonal. A választott Heaven Street Seven-dal Gabinak okozott nagyobb nehézséget. Ráadásul a koreográfiával is meggyűlt a baja. Ettől eltekintve azonban úgy érzi, van benne annyi plusz, hogy a mesterek az ő javára döntsenek majd. Volt oka a magabiztossága, produkciójuk meggyőző volt.

„Baromi jól énekeltek mindketten” – értékelte a látottakat és hallottakat Caramel, akit a lány győzött meg jobban. Mező Misi szerint Dávid megoldotta ugyan a dolgot, de ő felszabadultsága miatt Gabit vinni tovább. Somlót ugyanakkor Dávid győzte meg jobban. Malek Andreáé a döntés. És ő Gabit viszi tovább.

Zenei ünnep

A folytatásban Caramel csapatából Sudár Anita, a csupaszív csupahang énekesnő csapott össze a Fekete Vonat egykori sztárjával, Mohamed Fatimával. Bár Anita kezdetben nem igazán örült a híres duettpartnernek, a próbák során kellemesen összebarátkoztak a lányok. De a Gangsta’s Paradise feladta a harcot számukra. Anitának új volt a dal, míg Fatimának a túlzott támogatásból kellett visszavennie. Őszintén megszerették egymást, de ez a párbajban nem befolyásolhatja a teljesítményüket.

 Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Voicet. 

  

 Nos, ha Viktor és Peru párbajában a tesztoszteron tombolt, akkor itt a feromonok áradtak a levegőben. A két nő lenyűgöző volt a színpadon!

„Anita nagyon-nagyon tetszett, olyan szőrös hangszíned van, ami nagyon sok emberből hiányzik. De ha azt nézem, kit szeretnék tovább juttatni, azt mondanám: Fatima” – értékelte Mező Misi. Malek Andrea az alapján döntött volna, ki az aki jobban csillog, ki az, akiben több az érdekesség. És az számára is Fatima. Somló Tamás zenei ünnepnek nevezte a produkciót, de Fatima „lelki kisugárzása” miatt ő is tapasztaltabb lányra voksolna.

Caramel szerint nagyon kevesen tudják a zenét láttatni, és most látta, és érezte. Anitában azt szereti, hogy igazi harcos. Szimpatikus volt számára, hogy nem félt Fatimától. Fatima rappelése és éneklése azonban sokszorosan levette a lábáról. Fatimát viszi magával az élő showba.

Lazaság kontra precizitás

Modor Miltiádész hangja és külső adottságai alapján is úgy értékelte Mező Misi, a csapatában a helye. Gyöngyösi Tamás valaha drogfüggő volt, de problémáin felülemelkedve ma már csak a zenének él. Különböző személyiségek: Miltiádész harcos, aki szigorú szabályok szerint éli életét, Tamás pedig bohém, szabad, kissé talán szétcsúszott egyéniség. Daluk azonban közös: The Beatles, és a Back In The USSR. Mindkettejüknek a vérében van a zene, hangi adottságaikhoz és technikai tudásukhoz kétség nem férhet, de hogy a lazaság vagy a precizitás lesz-e ma este a kifizetődő, hamarosan kiderül.

Caramel nehezen tudott megszólalni a produkció után. Mint mondta, Tamástól többet várt. Őt tartja kettőjük közül az igazi nagy tehetségnek, de Miltiádész szerinte most jobban énekelt. Malek Andrea őrületes fazonnak találja Tamást, de fél tőle, ezért ő Miltiádészt választja. Somló Tamás a Tamásban rejlő „több”-et látná szívesen, ezért ő az őrült srácot juttatná tovább.

Mező Misi ezt szerette volna, ha a két srác tanul majd egymástól a próbák során. Ez nem jött össze. Most az a kérdés, melyikükből lehet a jobb előadó. Aki komolyan gondolja, de túl merev, vagy aki semmit nem gondol komolyan, de épp abban rejlik a vonzereje. Az énekes hisz abban, hogy ha elég erős lesz a folytatásban és énekese odafigyel a tanácsaira, hihetetlenül erősek lehetnek. Vállalja a kockázatot, és Gyöngyösi Tamást viszi tovább.

A lélek csatája

A második párbaj utolsó résztvevőiként Caramel két versenyzője, Henderson Dávid és Burai Krisztián lépett a színpadra. Utóbbi számos hazai zenésszel dolgozott már együtt, de a meghallgatáson saját dalával bűvölte el a mestereket. Dávid Caramel utolsó versenyzőjeként került csapatába, és elhozta a mester számára azt az „üzenetet”, amit a meghallgatás során várt az indulóktól. Michael Jackson és Akon közös felvétele, a Hold My Hand próbái során azonban nem sikerült meggyőznie mesterét.

Caramel szerint túlzottan rágörcsölt a megfelelni akarásra. Talán a stressz miatt, de Dávid egy komolyabb betegséget is bevonzott magának. A magas hangokkal korábban sem boldogult, de a lázas-rekedtes-torokfájós állapota még inkább megnehezítette a dolgát. Krisztián ugyanakkor magabiztosan készült a párbajra, de a gyengélkedő Dávid az ő teljesítményre is hatással lehet. „A lélek csatája lesz ez” – összegezte Caramel.

Valóban az volt. Bár Krisztián mindent beleadott, hogy tovább juthasson, valahogy mégis a nyilvánvalóan erőtlenebb, a hangokkal derekasan küzdő Dávid tűnt hitelesebbnek. Somló Tamás szerint a srácok különbözősége nyilvánvaló: az egyik gyönyörű, kitartott hangokkal, a másik a körbedíszítéseivel nyűgözte le őt. Összességében Dávidot találta a jobbnak, ahogy Mező Misi is. Malek Andrea értékelte „a szép együtt muzsikálást”, de mint mondta, nem tud Dávidnak ellenállni, ezért ő is a fiút választotta továbbjutónak.

A döntés azonban Caramelé, aki szerint lélekemelő volt hallgatni a srácok előadását. A mester azt kérte, aki ma este búcsúzik, ne adja fel, mert jó úton jár. És az üzenet ezúttal Krisztiánnak szólt. Henderson Dávid tovább versenyezhet az élő showban.

Addig azonban hátravan még két párbaj, hogy végül a legjobb 24 mérje össze tudását, tehetségét és népszerűségét az élő adások során. Jövő pénteken a harmadik párbajjal jövünk, holnap este pedig az X-Faktor legújabb döntőjével jelentkezünk. Tartsatok velünk akkor is!

Görgess le és vélekedj a párbajok eredményeiről.

 -kiko-

[2012.12.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még