2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Az összes programot itt találod
Kapcsolódó cikkek
Sebestyén Márta pályája fontos állomáshoz érkezett
Magyarok sikere Washingtonban: Sebestyén Márta is ott volt
2008 legérdekesebb koncertjei 17. - Megnéztük Istvánt, a királyt…
Ákos végre elárulta
Híres emberek őszinte gondolatai: mindennapra hasznos lehet!
"Nekem és a népdalnak nem ez az utunk"
Hidak zenei pilléreken: görög-magyar zenei párhuzamok a Müpában
Kapcsolatok
Sebestyén Márta
Balázs Fecó
Demjén "Rózsi" Ferenc
Szíj Melinda
Nagy Balázs, színész
Sani Singers
Dániel Balázs (Mr. Firehand)
Dániel Balázs Boogie Woogie Trio
Esti Egyenleg
Wenk

Kezdődik a győri Adventi Fesztivál

Hivatalos megnyitóval veszi kezdetét ma esete hat órakor a győri Adventi Fesztivál, amely a szokásoknak megfelelően idén is számos színvonalas programmal csalogatja a látogatókat. Olyan zenészek és énekesek érkeznek a városban, mint például Sebestyén Márta, Balázs Fecó és Demjén Ferenc.

A ma esti esemény keretén belül lesz ökumenikus hálaadás és ünnepi műsor is. Majd mielőtt felgyúlnának az egész várost adventi hangulatba varázsoló fények, hivatalosan Győr polgármestere, Borkai Zsolt nyitja meg az Adventi Fesztivált. Ez után kezdetét veszi az egy hónapon át tartó adventi forgatag, amely vásári kínálatával és programjaival teljessé teheti a várakozás időszakát.

Ezen a napon kerül sor a faházak megnyitására is, amelyeket a Belváros utcáin, a Széchenyi téren, a Megyeháza előtti téren találhatnak meg a nézelődni és költekezni vágyok. Minden helyszínen találhatnak majd forralt bort kínáló árusokat is, ugyanúgy, ahogy az évszakhoz köthető édességeket és ételeket is készítő mestereket is. Lesz lapcsánka, sült gesztenye, langalló, sült kolbász, dödölle, kürtös kalács, de még hosszasan lehetne sorolni a finomságokat.

Nézd meg a 2010-es győri fényjátékot!

Érdemes egy kicsit elidőzni a fényeknél, amelyek már évek óta elengedhetetlen kellékei a győri adventnek. Idén közel negyvenezer égőz izzítanak be a szakemberek, akik már jóval korábban elkezdték a vezetékek és „körték” elhelyezetést. A mostani fesztiválra látogatók ismét láthatják a két éve nagy sikert aratott fényjátékot, amelyre újfent a Széchenyi téren kerül sor. A zenével aláfestett fényekből harmóniát alkotó csodát most egy teljesen új koreográfiával is kiegészítették. Megtekinthető lesz vasárnaptól csütörtökig 17-20 óra között, illetve pénteken és szombaton egy órával kitolódik a vetítés ideje, tehát 21 órakor is időben van még, aki látni szeretné. Ugyanitt helyezték el a város hatalmas karácsonyfáját, adventi koszorúját, a betlehemet és a rénszarvasszánt is. A legkisebbekre is gondoltak a szervezők, hiszen a kisvasút és a körhinta a gyermekek felhőtlen örömét igyekeznek szolgálni. Jótékonyság nélkül most sem múlhat el az advent: ismét megtalálható lesz a Jótékonysági Faház, ahol mindenki segíthet a rászorulókon.

S ha már a gyerekeknél tartunk, ki kell emelni, hogy az idén is kiemelt figyelembe részesülnek. Számos rendezvény csalogatja majd a családokat, hogy együtt készüljenek a karácsony eljöttére. Lesz közös mikulásozás, angyalok látogatása, de koncertet ad az Alma együttes is. A részletes gyermekprogramok miatt érdemes érdeklődni az illetékeseknél!

Győrben kezd a Kiev City Balett - jegyek itt valamenyi magyarországi előadásra

Nem lesz hiány más jellegű zenei eseményekből sem. Győrbe látogatnak a zenei élet olyan nagy alakjai, mint Balázs Fecó, Demjén Ferenc, Sebestyén Márta, Nagy Balázs, Szíj Melinda, a Sani Singers, Gavriel Lipkind, a világhírű Kiev City Balett. Ráadásul idén már nem csak Boogie Woogie Est, hanem egy egész fesztivál várja majd a stílus szerelmeseit, Dániel Balázs vezetésével. Akik pedig a rock zene hívei, azoknak külön érdekes lehet a Magyar Rock Legendák kiállítás.

Bár a szilveszter még messze van, de a győriek már most készülhetnek rá: a Téli Fesztivál záró mozzanata a városi szilveszter lesz, amelyre a Városháza előtt kerül sor. A zenét Esti Egyenleg és a Wenk zenekar biztosítja majd, míg a discoért Dj Golyó felel majd. 

- h -

[2012.11.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még