2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Linkek
Új Szó
Kapcsolódó Kiadványok
Andrea Bocelli: Amore
Tankcsapda: Mindenki vár valamit
Zámbó "Jimmy" Imre: JIMMYX
Kapcsolatok
P!nk (Pink)
Tankcsapda
Madonna
Zámbó "Jimmy" Imre
Gnarls Barkley
Red Hot Chili Peppers
Andrea Bocelli

Listamustra

Kollégánk ma a magyar és az angol listák eredményeit kommentálja.

A rockzene rajongói az elmúlt napokban bizonyára kapkodták a fejüket. Sok rockzenei album látott napvilágot, az eladási listák élvonalában is ez a stílus dominál. Az USA-ban a Sully Erna vezette bostoni Godsmack nyitott az élen a negyedik lemezével. Eggyel a hardrock zenekar mögött a New York-i, úgynevezett emo-punk rockzenét játszó Taking Back Sunday debütált a Louder Now című harmadik korongjával. Németországban a német nyelven éneklő Silbermond nevű rockzenekar iratkozott fel a lista legmagasabb fokára a második, Laut gedacht című lemezével, megelőzve az ugyancsak német, de ír frontemberrel rendelkező Reamonn együttest, amely az ezüstérmes pozícióban nyitott a Wish című albumával. Nagy-Britanniában és Magyarországon szintén rockzene szerepel az albumlista csúcsán.

Nagy-Britannia
Kislemezek
1. Gnarls Barkley: Crazy
2. Red Hot Chili Peppers: Dani California
3. Beat Freakz: Somebody’s Watching Me

Nagylemezek
1. Snow Patrol: Eyes Open
2. Gnarls Barkley: St. Elsewhere
3. Shayne Ward: Shayne Ward

Lágy rockzene uralja a mezőnyt

A kislemezek összesítésén hatodik hete a Gnarls Barkley vezet. Sokak azzal számoltak, hogy az Arctic Monkeys véget vet a duó uralkodásának, ám a brit zenekar újdonsága a lehető legrosszabbul járt, a Who The Fuck Are The Arctic Monkeys? címet viselő kiadványt diszkvalifikálták a listáról. Az EP öt dalt tartalmaz, és az új szabályok értelmében ezáltal egyik listára sem kerülhetett fel. A dalok rangsorába azért nem, mert maxi CD legfeljebb három szerzeményt tartalmazhat, és az albumok összesítésére pedig eleve nem kerülhet EP. A második helyre a hétfőn megjelent Red Hot Chili Peppers-album, a Stadium Arcadium beharangozó dala lépett elő, a harmadikra pedig egy újabb nyolcvanas évekbeli dance-átdolgozás, a Somebody’s Watching Me a Beat Freakz előadásában, és a Hi_Tack hathatós közreműködésével.
Az albumlistát mindössze egy hétig vezette a Gnarls Barkley. A tündöklésének a Snow Patrol nevű, lágy rockzenét játszó zenekar vetett véget. Az északír születésű, de Skóciában élő Gary Lightbody vezette együttes szélesebb körben csak a 2004-es Final Straw című albummal vált ismertté; a korong eladási példányszáma már túl van a kétmillión.

Magyarország
Rádiós lista
1. Madonna: Sorry
2. Pink: Stupid Girls
3. Shakira Featuring Wyclef Jean: Hips Don’t Lie

Nagylemezek
1. Tankcsapda: Mindenki vár valamit
2. Zámbó Jimmy: Jimmyx
3. Andrea Bocelli: Amore

Debreceni rockzenekar a csúcson

A várakozásnak megfelelően a Tankcsapda nyitott az eladási lista élén. A mindenki vár valamit című korong balladáktól és popnótáktól mentes, lendületes rock and rollt vonultat fel. Az egyik magyarországi hanglemezkiadó tavaly új sorozatot indított Platina címmel, amelyen legendás előadók digitálisan újramasterelt felvételei hallhatók. A közelmúltban Cserháti Zsuzsa, Zoltán Erika, Charlie és az Apostol slágerei láttak napvilágot – közülük Charlie korongja az eladási lista negyvenes mezőnyébe is felkerült, a héten a 17. helyen tanyázik. A Tankcsapda mellett további három újdonság található az összesítésen: Koncz Zsuzsa új verslemeze, amelyen klasszikus költők és néhány fiatal versíró megzenésített költeménye hangzik el, a következő újdonság a gyermekekhez szól, Füles Mackó énekel népszerű slágereket, valamint a Magna Cum Laude második albuma is megérkezett.
A kereskedelmi rádiók továbbra is Madonna slágerét, a Sorry címűt játsszák a legtöbbet. A második helyen P!nk szerepel, aki június 18-án Budapesten a Kapcsolat-koncerten élőben is bemutatja negyedik lemezét. Erről másodikként az érzelmes Who Knew jelenik meg maxi CD-n.

(Puha József, Új Szó)

[2006.05.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még