2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Képgalériák
Turilli's Rhapsody
Kapcsolatok
Turilli’s Rhapsody (Rhapsody)

Turilli's Rhapsody

Az 1993-ban alakult Rhapsody zenekar neve afféle önbeteljesítő jóslatként hatott a zenekar történetére: az olasz csapat története ugyanis bővelkedik rapszodikus fordulatokban, de szerencsére ennek eddig sosem a zenéjük látta kárát, amit máig kitartó népszerűségük is jelez. Az olasz együttest eredetileg Thundercross néven alapította Luca Turilli gitáros és Alex Staropoli billentyűs.

A heavy metal dalokkal induló csapat neve az első pár évet követően változott Rhapsody-ra, kifejezve zenéjük kötődését az epikus hangnemű, hősies ill. fantasy tematikához és a komolyzenei – azon belül is a barokk – elemekhez. Ezen elemek segítségével az együttes olyan emelkedett hangulatot képes elérni, ami például egyes filmzenékben tapasztalható – éppen ezért kezdték magukat afféle filmzenés, Hollywood-metalként aposztrofálni, kifejezve egyben a tagok kötődését a filmzenék világához. Az ezredfordulóra a számos sikeres albumot kiadó Rhapsody a szimfonikus heavy metal élcsapataként vált ismertté.

2006-ban újabb névmódosulás következett: az alapítók jogi megfontolásokból Rhapsody Of Fire-re változtatták az együttes nevét. Az ekkortájt már világhírű zenekar karrierjét újabb jogi csatározások, majd Luca Turilli szólólemezének kiadása hátráltatta: Luca még 1999-ben indított szólókarriert, és 2006-ig három saját albuma jelent meg.

A 2009 után új lendületet kapó, és immár a világ legnagyobb metal kiadójánál tevékenykedő csapat életében a legújabb fordulat 2011-ben érkezett: nem sokkal a From Chaos To Eternity lemez kiadása után a két alapító a békés különválás mellett döntött. Staropoli Rhapsody Of Fire néven, míg Turilli Luca Turilli’s Rhapsody néven folytatta a zenélést, s csatlakozott hozzá a korábbi basszeros, Patrice Guers is.

A tagság összeállítása után (Alessandro Conti énekes, Dominique Leurquin ritmusgitáros és Alex Landenburg dobos csatlakozásával) 2012-ben új albummal jelentkeztek Ascending To Infinity címmel.

[2012.11.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még