2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-Faktor - Stone: Mid nem voltam még neked? (Magna Cum Laude)
X-Faktor - Like: California King Bed (Rihanna)
X-Faktor - Szabó Dávid: Csillagok (Puskás Péter)
X-Faktor - Lass Bea: A szerelem sivataga (East)
X-faktor - Fehér Zoli: Marry You (Bruno Mars)
X-Faktor - Antal Timi: A szerelem fáj (Balogh Brigi)
X-Faktor - Oláh Gergő: Hall of Fame (The Script ft. will.i.am)
X-faktor - Zámbó Krisztián: Dance With My Father (Luther Vandross)
X-faktor - Csobot Adél: 99 Luftballons (Nena)
X-faktor Extra: Majka-Curtis Belehalok Swing Band
X-Faktor - Lass Bea a kiesése után: "Totálisan összezavarodtam"
Oláh Gergő: "Fellépés közben partizok a színpadon"
Kapcsolatok
Like (Molnár Szulita, Barnicskó Valéria, Gubik Petra)
Szabó Dávid
Kovács László "Stone"
Lass Bea
Zámbó Krisztián
Fehér Zoltán (X-faktor)
Oláh Gergő (X-faktor)
Csobot Adél
Antal Tímea

X-Faktor: Lass Bea befejezte, Stone folytathatja

Kilenc énekes ismét esélyt kap rá, hogy egy lépéssel közelebb kerüljön álmai megvalósításához. Ahhoz, hogy megnyerje az X-Faktort!

 A továbbjutásért a negyedik döntőben sem kell mást tenniük, mint meggyőzni a mentorokat és persze a közönséget, hogy érdemesek a verseny folytatására. A feladat egyszerű: jól kell énekelni!

Ahogy az lenni szokott, a kieső sorsáról ma este is közösen döntenek a mentorok és a televízió képernyői előtt ülők. A nézők szavazataikkal támogathatják kedvenceiket. A két legkevesebb voksot kapó produkció párbajozni fog. A zsűri tagjai a párbaj és a korábbi teljesítményük alapján megítélve döntik el, melyik versenyzőt szeretnék a folytatásban látni, és ki az, akinek haza kell mennie.

A show igazi világsztárok, Emeli Sandé és Labirinth üzenetével indult, ezzel is garantálva, hogy igazán fergeteges este elé nézünk. A negyedik döntő témája: Az élet szép!

Legutóbb Fehér Zolinak – immár második alkalommal – és a Spirit-nak kellett párbajoznia, melyet határozottan előbbi nyert. A produkciója is jóval erősebb volt az énekesnek, mint a csapatnak, és összességében meggyőzőbb volt, mint a Spirit.

A negyedik döntőt Stone kezdte, aki legutóbb olyan kemény kritikákat kapott a zsűri tagjaitól, akár ő maga. Az érzékeny lelkű rocker óriás először próbálkozott angol nyelvű dallal, nem kellett volna. Bár Keresztes Ildikó a világért se ismerte volna el, hogy rossz volt a dalválasztás és az előadás is, okulva a történtekből, most újra magyar dallal próbálkoztak, méghozzá a Magna Cum Laude Mid nem voltam még neked? című slágerével.

Lájk, ha érdekel az X-faktor.


„Tele volt energiával ez a produkció”, „kiléptél a komfortzónádból, és ez nekem nagyon szimpatikus volt” – mondta Malek Miklós. Geszti Péter pedig az énekes mosolyát értékelte, de szerinte még mindig nem találták meg azt a stílust, ami igazán jól áll neki. Viszont azt elismerte, hogy már közelítenek felé.

Hiányzik a spiritusz

A Like az X-Faktor talán legígéretesebb csapata. Bár nem mindegyik produkciójuk volt száz százalékos, összességében kiszámíthatóan jól teljesítenek. A lányok a héten egy fotózáson vettek részt a Bad Boyz tagjaival, hogy végre kiszabaduljon belőlük a vadító nő. Ezt a vadságot Rihanna California King Bed című számában szerették volna kamatoztatni, de ez nem sikerült tökéletesen.

„Hiányzott valami, egy pici varázslat” – fogalmazta meg véleményét Geszti Péter, aki őszintén megmondta a lányoknak: untatta a produkció, nem tetszett úgy neki a lányok előadása, mint eddig. Maleknek viszont minden hibájával együtt tetszett a produkció. Keresztes ugyanakkor Gesztivel értett egyet, de azt is elismerte, hogy Vali kezd felzárkózni Szulitához és Petrához.

Szabó Dávidtól azt kérte mentora, Geszti Péter: egyszerűen énekeljen. Erre szüksége is van Dávidnak, mert hiába a szép mosoly és kockás has, ha az éneklésbe rendszeresen belebukik. Tette ezt most is Puskás Peti Csillagok című szerzeményével, amibe rendesen belehalt a színpadon. Folyamatosan elvesztette a ritmust, és hamis hangokból is bőven kijutott a hallgatóságnak. A zsűri azonban pozitívan értékelte a hallottakat…

Keresztes Ildikót meglepte ez a produkció, szerette az őszinteségét és a tisztaságát, de valami hiányzott belőle neki. Nagy Feró szerint korrekt volt az előadás, ennek ellenére unalmasnak találta. Malek Miklós szerint végre sikerült találni egy Dávidhoz illő dalt, és szerinte amit mentortársai hiányolnak belőle, az a spiritusz.

„Erőszakos volt”

Lass Bea ismét kiakadt. Múlt heti produkciója után megkapta, hogy alternatív színházat játszik a színpadon, nem énekel, csak játszik, és kizárólag drámai, szinte ijesztő produkciókkal képes előállni. Ezeket a negatív hangokat nyilvánvalóan nehezen emészti meg Bea, aki senkit nem akar győzködni, egyszerűen azt szeretné, ha elfogadnák olyan előadónak, amilyen valójában. Talán az egyetlen, aki hisz benne és kétségek nélkül elfogadja, mentora, Keresztes Ildikó. Ő nem akarja megváltoztatni a lányt, neki úgy kell, ahogy van.

Bea ma este az East dalával, A szerelem sivatagával készült, amit Nagy Feró szerint kitűnően énekelte. „Te vagy a magány kardforgató nője” – fogalmazott, jól áll neki amit csinált Beát, mint eddig még sosem, de mint mondta: nem énekelt olyan jól, amilyen jó dalt választottak Ildivel. Malek Miklós ennek ellenére azt mondta: egyre jobban énekel Bea, bár szerinte is voltak hamiskás pillanatok az előadásában.

Fehér Zoli lelkét egy hete ismét kihívás elé állították a nézők, akik párbajozni küldték. Geszti Péter ezért a héten egyik barátjához, Hegedűs D. Géza színművészhez kísérte el, hogy megtalálják azt a pluszt, ami még hiányozhat Zoli előadásaiból.

Bruno Mars számával Malek szerint nem sikerült Zolinak azt a lécet megugrani, amit múlt héten állított magának. Keresztes Ildikó szerint ugyanakkor nem Zoli a hibás, hanem Peti rossz dalt választott. „Nekem ez a dal nem tetszett tőled, és szerintem te sem érezted jól maga benne” – fogalmazott a színész-énekesnő. Nagy Feró azt mondta: „Párbajhős vagy lassan. És ezzel a dallal gyanús, hogy ma is párbajhős leszel”.

Antal Timinek nagyon fontos a tánc, de mióta az X-Faktorban van, nem volt alkalma néptáncolni. Ezt a hiányérzetét enyhítette most koreográfusa, aki nem csak a lelkével törődik, de a héten saját táncórájára is elvitte. Talán ez is hozzásegítette a verseny egyik legstabilabb énekesét, hogy Balogh Brigi A szerelem fáj című slágerével a tőle megszokott magabiztossággal küzdjön meg. Hogy mennyire volt küzdelem, azt a mentorok véleménye támasztotta alá.

„Egy kicsi problémám van ezzel: egy dolog közölni, és más dolog megmutatni, miről szól a dal. Érzésből több jöhetett volna, hangból pedig kevesebb” – mondta Geszti Péter, akinek véleményét kivételesen mentortársai is osztották. „Bár kitűnően énekelsz, hamis hangokat is hallottam” – erősítette meg Nagy Feró. Hozzátette: modoros volt és „gyűlöli, ha valaki marhára énekel”. Keresztes Ildikó ugyan imádja, ahogy Timi énekel, de ezt most ő sem hitte el neki. „Erőszakos volt. Nem volt hiteles” – mondta.

„Küzdöttél a dallal”

Ha már kiegyensúlyozott és stabil versenyző, akkor kijelenthetjük, Oláh Gergő a 2012-es X-Faktor favoritja. Ő nem versenyezni jár a döntőbe: ő fellép. Szerepel. Nem is mondhat, és nem is mond rá kezdettől fogva senki semmi rosszat. A konkurens énekesek mentorai is csak dicshimnuszokban képesek beszélni róla. Nem csak énekes, de nagyszerű táncos is. Igazi előadó. Oláh Gergő valóban színpadra született, és le sem taszíthatja onnan többé senki és semmi!

Ezt a The Script ft. will.i.am Hall of Fame című dalával ismét bizonyította, bár a szerkesztői elvek nyilvánvalóan megkövetelte, hogy néhány negatív gondolatot is halljunk a mentoroktól. „Kitűnően énekelsz, de arra vigyázz, hogy a tökéletesség egy idő után unalmassá válhat” – hívta fel a figyelmet Nagy Feró, míg Keresztes kijelentette, hogy neki ez most nem tetszett. Ő azt érezte, hogy Gergő küzd a dallal.

„Cuki-faktor volt”

„Bízzál bennem! Meg fogom csinálni!” – kérte mentorától Zámbó Krisztián a próbák alatt. A bizalomra nagy szüksége van most, hiszen mentora ma már saját renoméjával játszik. Krisztián ugyanis nem csak a válogatók során, de a döntők alatt is egyre gyengébb, szinte már vállalhatatlan teljesítményt nyújtott.

„Nem érzem, hogy ez már igazán megért volna. Az élő fellépések közül ez sikerült a legjobban, de még mindig nagyon sok hamis hang van” – mondta Geszti Péter, de szerinte el kellene dönteni, hogy a Zámbó Krisztián van-e a színpadon, vagy továbbra is az apja emlékével próbálnak érvényesülni. Keresztes Ildikónál ezzel ki is húzta a gyufát, és valódi vita bontakozott ki a két mentor között.

Malek Miklós vetett véget a vitának a véleménye elmondásával. „Kellemes produkció volt, semmi több annál. Ez egy jó irány” - fogalmazott. Nagy Ferónak az elején még nagyon tetszett Krisztián előadása, de a felétől úgy érezte, mintha elvesztette volna a fonalat.

Csobot Adél diadalmenete az élő show kezdete óta töretlen. Bár a mentorok között többször bontakozott ki kisebb vita a produkciói körül, leginkább a dalválasztást és a külsejét kritizálták. A hangját, vagy az előadását szinte soha. Most azonban kifejezetten hamisnak találták Adél produkcióját.

„Ennyi hamis hangot soha nem énekeltél. Ez egy cuki-faktor volt” – mondta Keresztes Ildikó, míg Geszti a show-ra ötöst, az éneklésre hármast adott. Nagy Feró szerint teljes természetességgel tolta a fiatal lány, és nagyon hamisan.

Hamarosan kezdetét veszi a Párbaj

Ezzel a negyedik döntő legfontosabb része véget ért, az énekesek most már csak a nézők jóindulatában bízhatnak. És arra most komolyan szükségük lesz, mert a mai adásban több volt a negatív kritika, mint a pozitív. Még a jók legjobbjai sem csak dicséretet kaptak, így ezúttal nem olyan egyértelmű, kiknek kell párbajozniuk.

Addig azonban, míg ez kiderül, a Majka és Curtis Swing Band szórakoztatja a nagyérdeműt.

Daluk végével azonban a szavazásnak is vége. A nézők döntöttek, ketten párbajozni fognak. Heten azonban biztos továbbjutók.

Ők a következők: a Like, Fehér Zoli, Antal Timi, Oláh Gergő, Szabó Dávid, Csobot Adél és…

... Zámbó Krisztián!

A mai este két párbajozója tehát Lass Bea és Stone. Ez azt jelenti, Keresztes Ildikónak saját versenyzői közül kell majd egyvalakit megmenteni, másikukat pedig hazaküldeni.

A párbajt Stone kezdi mi mással, mint az Edda Utolsó Érintés című dalával. Folytatja Lass Bea a Neoton Vadvirág című dalával.

A döntés a mentorok kezében van. Az értékelést Keresztes Ildikó kezdi, aki – mint mondta - most belül sír. Együtt dolgoztak, hitt az énekesekben, és szereti őket. Ennek ellenére ragaszkodik hozzá, hogy ő mondja ki az „ítéletet”, és ő küldje haza versenyzői egyikét. És ő Stone-t küldi haza. Nagy Feró bevallotta, a válogatókon Lass Bea volt a kedvence, de a –neoton dalával nem győzte meg. Stone fazonja szerinte nagyon hiányzik a mai pop/rock életből, és eladhatóbbnak is tartja az énekest, mint Beát. Utóbbit küldi haza.

Geszti Péternek egyik produkció sem tetszett, így nehezére esik dönteni. De mert őt a „valódiság érdekli”, ezért ő Stone-t küldi haza. Malek Miklósnak sem tetszett egyik produkció sem. S mert tiszteli, hogy Stone utolsó esélyként belevágott a versenybe, ő most Beát küldte haza. Így két-két szavazatot kapott mind a két énekes, ami azt jelenti: a nézői szavazatok döntenek. És a nézők Lass Beától szeretnének búcsúzni.

Stone folytathatja tehát a versenyt, de kérdés, mit hoz számára a sors egy hét múlva. Akkor, amikor már csak nyolcan küzdenek a továbbjutásért.

Szerinted megérdemelten esett ki negyedikként Lass Bea? VOKS LENT!

A kérdésre választ kapunk jövő szombaton, amikor ismét jövünk beszámolónkkal. Addig se hanyagoljátok azonban oldalunkat, hiszen egész héten szállítjuk a legérdekesebb híreket kedvenceitekről, pénteken pedig érkezünk a Voice legújabb meghallgatásával!

Görgess le és nézd vissza az előadásokat.

-kiko-

[2012.11.03.]

Megosztom:

X-Faktor - Stone:  Mid nem voltam még neked? (Magna Cum Laude)
X-Faktor - Stone: Mid nem voltam még neked? (Magna Cum Laude)

Malek Miklós örült, hogy tele volt...

X-Faktor - Like: California King Bed (Rihanna)
X-Faktor - Like: California King Bed (Rihanna)

Geszti Péter: „Hiányzott a varázslat, az eleje gyengén...

X-Faktor - Szabó Dávid: Csillagok (Puskás Péter)
X-Faktor - Szabó Dávid: Csillagok (Puskás Péter)

Keresztes Ildikó nagyon szerette ezt a produkciót, de...

X-Faktor - Lass Bea:  A szerelem sivataga (East)
X-Faktor - Lass Bea: A szerelem sivataga (East)

Geszti szerint az ő karrierje a drámaiság, de olyan mintha...

X-faktor - Fehér Zoli: Marry You (Bruno Mars)
X-faktor - Fehér Zoli: Marry You (Bruno Mars)

Geszti szerint egy mai fiatal így megy bulizni, és ez az...

X-Faktor - Antal Timi: A szerelem fáj (Balogh Brigi)
X-Faktor - Antal Timi: A szerelem fáj (Balogh Brigi)

Gesztinek lobogott a füle, olyan jól énekelt, de...

X-Faktor - Oláh Gergő: Hall of Fame (The Script ft. will.i.am)
X-Faktor - Oláh Gergő: Hall of Fame (The Script ft. will.i.am)

Geszti szerint erőteljes, dögös és nagyon...

X-faktor - Zámbó Krisztián: Dance With My Father (Luther Vandross)
X-faktor - Zámbó Krisztián: Dance With My Father (Luther Vandross)

Keresztes továbbra is hisz benne, és...

X-faktor - Csobot Adél: 99 Luftballons (Nena)
X-faktor - Csobot Adél: 99 Luftballons (Nena)

Malek elmagyarázta, hogy a hidegháborúról szólt ez a dal,...

X-faktor Extra: Majka-Curtis Belehalok Swing Band
X-faktor Extra: Majka-Curtis Belehalok Swing Band

Az X-Faktor színpadán Majka vezetésével a Majka-Curtis...

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
bodorencsi 2012.11.05. 10:48 • [2]
Sajnálom Beát, tehetségesnek tartom. De nem szabad feladni, nem mindig csak az lesz sikeres, aki megnyer egy tehetsgékutatót. Itt van például Odett, egy régebbi műsorból, ma is sikeres, itt a legújabb zenéje. Szerintem nagyon jó :) http://www.youtube.com/watch?v=XqrhNln_hiU
chinovan 2012.11.04. 09:05 • [1]
NAHÁT EZ A BOTRÁNY AZ X FAKTORBAN! ZÁMBÓ GYEREK MIÉRT NEM LÉP LE ANGOLOSAN,MIÉRT SZÍTJA FAHANGJÁVAL A CIRKUSZT AZ X FAKTORBAN,AZ ÁLLANDÓAN SÍRÓ MENTORANYJÁVAL EGYÜTT,MERT MOST MÁR MEGKÉRDŐJELEZHETŐ KERESZTES SZAKMAI HOZZÁÉRTÉSE,HOGY BUNDÁIG FESZÍTI A HÚROKAT..... NA ENNNYI ! chinován voltam

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még