2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-faktor - Lass Bea: Get The Party Started (Shirley Bassey)
X-Faktor - Spirit: Save The World (Swedish House Mafia)
X-faktor - Antal Timi: Euphoria (Loreen)
X-Faktor - Szabó Dávid: Rock DJ (Robbie Williams)
X-faktor - Kovács László Stone: Hello (Ákos)
X-faktor - P.J.Z.: I Love Rock And Roll (Joan Jett)
X-faktor - Fehér Zoltán: When I Get You Alone (Robin Thicke)
X-faktor - Like: Stay (Shakespeare’s Sisters)
X-Faktor - Zámbó Krisztián: Harc és vágy (Rácz Gergő)
X-Faktor - Csobot Adél: Call Me Maybe (Carly Rae Jepsen)
X-Faktor - Oláh Gergő: It's A Man’s World (Seal)
X-Faktor extra - The Carbonfools: Birthday
A P.J.Z. nyilatkozott a kiesés után: "Tudtuk, hogy nem volt jó"
X-Faktor: Kiderült! James Bond jegyében zajlik a 3. élő show
Antal Timi: "Nagyon aranyosak az ilyen pasik"
Kapcsolatok
Lass Bea
Antal Tímea
X-Faktor
Kovács László "Stone"
Like (Molnár Szulita, Barnicskó Valéria, Gubik Petra)
Oláh Gergő (X-faktor)
Zámbó Krisztián

X-Faktor: A P.J.Z kiesett, Lass Bea folytatja

Egy héttel ezelőtt több mint három órás show-t követően elsőként Kvaka Andreának kellett búcsúznia az X-Faktor 2012-es évadából. Így ma este már csak tizenegy produkció folytatja a versenyt, köztük fiúk, lányok, csapatok és 28 év felettiek. A mentorok már készen állnak…

Keresztes Ildikó, Malek Miklós, Geszti Péter és Nagy Feró a héten mindent megtett versenyzőik legjobb szereplése érdekében, de ma este már ők is csak nézőként izgulhatnak kedvenceikért.

Mindenki egy dalt énekel, és a műsor végén ketten párbajozni fognak. A két legkevesebb nézői voksot kapó előadó lehetőséget kap egy utolsó bizonyításra, de akkor már a mentorok döntenek majd a sorsukról. 

Amennyiben nem sikerül eldönteniük, ki menjen haza és ki maradjon a versenyben, kibontják a voksokat rejtő borítékot, és az távozik, aki a legkevesebb bizalmat kapta a közönségtől.

Egy héttel ezelőtt Kvaka Andinak kellett búcsúznia, de Fehér Zoli esetében is erősen rezgett a léc. Kíváncsian várjuk, ma este kik fognak párbajozni!

Előbb azonban énekelnie kell a 11 legjobbnak.

A műsort Ördög Nóri ezúttal asztronauta jelmezben nyitottra meg – utalva Felix Baumgartner nagy ugrására.

„Nincs semmi baj!”

„Csupa titok, csupa szín, csupa meglepetés” – konferálta fel a második döntő első énekesét mentora, Keresztes Ildikó. Lass Bea szerint a múlt heti produkciója azért sikerült olyan jól, mert Ildikó nagyon jó hatással van rá. Mint riportjában elmondta, nem csak a mentora, hanem annál jóval több. Ugyanakkor Beát kezdettől fogva azzal vádolják, hogy csak a drámai előadások mennek neki. Most tett róla, hogy megmutassa: több is rejtőzik a folyton könnyező maszk alatt Shirley Bassey Get the Party Started című slágerével.

„Tudod mi a baj? Hogy nincs semmi baj” – értékelte Geszti. Nagy Feró szerint varázslatos volt a színpadon, és őt nem zavarta, ami Malek szerint „csúszkált”.

A Spirit megalakulása a magyar X-Faktor történetének talán legnagyobb egymásra találása volt. A srácok külön indultak a megmérettetésen, de egyenként nem sikerült a Táboron túljutniuk. Kaptak azonban egy lehetőséget, hogy csapatként folytassák, és így már sikerült meggyőzni Nagy Ferót a Mentorházban. Tehetségüket azóta is mindegyik mentor elismeri, és bár a hangi adottságokban még van mit fejlődni, csapatként igazi szórakoztató produkciót képesek nyújtani.

„Árad belőletek a fiatalság szépsége, ereje” – mondta Malek, aki jól szórakozott, bár kiemelte, hogy egy ponton túl nem tudták emelni a Swedish House Mafia: Save The World című átdolgozását. Geszti Péternek maga a feldolgozás nem tetszett, és felhívta a srácok figyelmét, hogy legyenek olyan bátrak az éneklésben, mint Kinga.

Antal Tímea kétségtelenül az idei X-Faktor egyik legjobb énekese. A lány bevallottan nagyszerű párkapcsolatban él, Mentora, Malek Miklós szerint ez kifejezetten jót tesz neki, amikor szerelmes dalt énekel. Timinek ezúttal nem csak egy technikailag nehéz dalt kellett énekelnie, de a hozzá tartozó koreográfiát is el kellett sajátítania. Ez a kihívás úgy látszik kicsit meg is haladta a képességeit.

Bár az idei Eurovíziós Dalverseny győztes dala, Loreen Euphoria-ja nagyon jól állt a 19 éves énekesnőnek, a „szélgéppel” és a táncelemekkel való küzdelem néha komolyan az éneklés hátrányára vált.

Keresztes Ildikó ugyanakkor a „legbiztosabb csatalónak” nevezte a lányt, és csak annyit tanácsolt, hogy a „munka ízét engedje el”, vigyen bele több lazaságot. Geszti Péter ismét hősnőnek titulálta a lányt, és hozzátette. Hiányzik egy ilyen hang Magyarországról. 

Geszti Péter versenyzőjével, „Az énekes”-sel folytatódott a verseny. Szabó Dávid az Operettszínházat hagyta ott, hogy valóra váltsa álmát: kizárólag az éneklésből élhessen meg. Mentora olyan dalt választott most neki, ahol egy csajozós rosszfiút alakíthat a színpadon. A kép megvolt, a szexi csípőmozdulatok, a pimasz tekintet is a helyén volt, de Robbie Williams Rock Dj-je mégis mintha meghaladta volna a képességeit: unalmas volt. Bár a pólóletépős jelenet felpezsdítette kissé a hangulatot!

Keresztes Ildikó kezdettől rajongója a srácnak, de az „állatot” még mindig hiányolja belőle. Nagy Feró velem értett egyet: szerinte is unalmas volt a produkció. Malek Miklós is megerősítette ezt. Szerinte Dávidnak nem vetkőzni, hanem énekelni kell, és ebben a dalban rappelt nagyrészt, nem pedig énekelt. Geszti megvédte mentoráltját. Mint mondta, eredetileg Robbie Williams sem rappelt, hanem mondta a szöveget, az énekes részt pedig Dávid is nagyon jól hozta!

Keresztes Ildikó Stone-ját a műsor kakukktojásának érzem. Nem csak a kora ellenére – Stone 52 éves -, de stílusában is valahogy kilóg a sorból. A korosodó rocker utolsó esélye az X-Faktor, ahová felesége a csalódástól féltve engedte el. Mára azonban belátta, férjének mindene a színpad, így meg is látogatta a férfit.

Stone ezúttal lágyra és líraira vette a figurát, már amennyire egy nagydarab, kopasz, rekedt hangú énekestől telik. Ákos legendás Hellóját adta elő – amolyan Stone-osan. Vagány volt, de nem igazán átütő módon.

Nagy Feró emberinek és szerethetőnek nevezte a fickót, és az előadás is tetszett neki. Malek ugyanakkor unalmasnak nevezte a produkciót. Geszti vitába szállt vele: „jobban tetszett, mint múlt héten” - mondta. Hozzátéve, hogy „ki kell tenni a szívét, hadd dobogjon az asztalon”, és szerinte Stone most ezt csinálta.

Lájk, ha érdekel az X-faktor.

A P.J.Z. stílusa gyakorlatilag meghatározhatatlan. Mondhatnánk, hogy rap, ahhoz azonban érteni kellene a srácok szövegeit. Az énekkel még nincs is sok gond, de a rapből gyakorlatilag semmit nem lehet érteni. És ezt mind a négy mentor felrótta már Tominak. A srác a héten sokat gyakorolt, hogy tegyen ez ellen, mint ma este beigazolódott, nem sok sikerrel. Az I Love Rock ’n’ Roll-t előadva viszont most az ének sem volt igazán a helyén. Az egész produkció valahogy szétesett.

Gesztinek tetszik a srácok energiája, de az előadásukat nem szereti. Keresztes Ildikó részben egyetért Gesztivel, de ő most jobban értette a szöveget. Malek Miklós a dalválasztásra fogta a produkció gyengeségét, mert mint mondta: ezzel a duó nem tudott mit kezdeni. 

Dinamikus produkció

Fehér Zoltánnak az e heti fellépésre nem csak választott dalával, de a múlt hét emlékeivel is meg kellett küzdenie. Produkciója nem győzte meg a közönséget, olyannyira, hogy párbajoznia kellett a show végén. Ugyan ő került ki továbbjutóként a viadalból, de a megpróbáltatások nyomot hagytak benne. Újra átélte azt, amit egyszer már az X-Faktor történetében. Rájött, hogy egy perc alatt vége lehet mindennek. 

Talán az ijedtség, talán a kitartó mentori munka, de a srác komolyan összeszedte magát! Előadása nem csak énektechnikailag volt kifogástalan, de Zoli valódi buli hangulatot teremtett a színpadon! 

Bár Malek szint Zoli sokat lóbálta a mikrofont, és ezért nem mindent hallott rendesen, összességében tetszett neki az egygyermekes édesapa fellépése. Nagy Feró azt emelte ki, hogy végre dinamikus produkciót nyújtott Zoli, és nem csak sírt a színpadon. 

„Embertelen jó volt!” 

A Like múlt heti fellépése olyan volt, mint egy vidéki hakni – saját bevallásuk szerint. Bár a közönség bizalmat szavazott nekik, mentoruk nem volt elégedett velük. A három lányt profi csapatként könyvelte el mindenki, ennek ellenére legutóbb nem voltak túl meggyőzőek. A lányok ezért most egy igazán drámai produkcióval készültek, ahol külön-külön, és közösen énekelve is megmutatták, jogosan vannak bent az élő show-ban. 

A Shakespeare Sisters Stay című dalával meghódították a közönséget, és Keresztes Ildikó is „lájkolta” őket. Maleknak is tetszett, ahogy „kivetkőztek magukból”, Geszti pedig frenetikusnak találta őket. „Nem tudom, hogy csináltad Feró, de embertelen jó volt!” – fogalmazott.

Zámbó Krisztián útja az X-Faktorban egyáltalán nem mondható simának. A második döntőig vezető úton kapott már hideget-meleget, de a legtöbbször mégis azért kritizálják: csak édesapja emléke miatt van még benn a versenyben. Pedig Krisztián legnagyobb problémája nyilvánvalóan a stressz, apjának a „hagyatéka”, ezért mentora, Keresztes Ildikó a lóterápiához nyúlt segítség gyanánt.

Az állatterápia talán jót tett Krisztián lelkének, de a dalválasztás nem mondható sikeresnek. Bár a szám végére nagyon belejött, és a magas hangot is nagyszerűen kiénekelte és kitartotta, nem tudta feledtetni a kezdeti gyenge, hamiskás éneklést.

Geszti elismerte, jobb volt, mint múlt héten, de ezzel Krisztián még mindig nem győzte meg a mentort. Malek érezte a „harcos dal” hitelességét, Nagy Feró ugyanakkor Gesztivel értett egyet.  

„Új értelmet adtál…”

Csobot Adél a 2012-es X-Faktor egyik legnagyobb kérdőjele… Az első válogató után csak és kizárólag negatív teljesítményt nyújtott. Malek Miklós azonban kezdettől fogva hitt benne. Annyira ragaszkodott hozzá, hogy a Táborból hetedikként juttatta tovább a Mentorházba. Adél múlt szombaton rászolgált a megelőlegezett bizalomra, és most testhez álló vörös lakkszerkóban ismét pophercegnőként tündökölt. Bár az előadott dal eléggé sekélyes volt, de Adél mindent megtett azért, hogy feldobja, amennyire csak lehet.

Nagy Feró Adél örök rajongójának nevezte önmagát, de Carly Rae Jepsen: Call Me Maybe című „diszkónótáját” nem találta megfelelőnek a lányhoz. Keresztes Ildikónak nem a dallal volt problémája, ő precízebb éneklést vár el tőle. Geszti „ideális tinisztárnak” nevezte Adélt, és azt mondta: „Drága kis lakkcicám, jó volt szerintem”.

Oláh Gergőnek – ahogy mentora fogalmazott – nincs szüksége reklámra. És ez valóban így van. Gergő – ellenben Adéllal és Zámbó Krisztiánnal – a válogatóktól kezdve a ma esti adásig mindvégig jól, sőt, kifogástalanul teljesített. Tehetségéhez nem fér kétség sem az éneket, sem a színpadi jelenlétet illetően. Gergő most Seal: It’s A Man’s World című slágerét adta elő – hibátlanul. Ez a srác színpadra született, és mostantól azt hiszem, senki és semmi le nem taszíthatja onnan!

Nagy Feró ugyan ezt a dalt nem szereti, de mint mondta: Gergő új értelmet adott neki. Geszti Péter pedig nem talált szavakat a fiú produkciója után. Nem is lehet. A jó kevés Oláh Gergő esetében.

Ezzel az est első része véget ért – minden versenyző előadta dalát. Most már a nézőkön a sor, hogy szavazatukkal tovább juttassák kedvenceiket. Amíg a voksolás tart, addig a The Carbonfools zenél. A srácok a „mentorsegédként” már bemutatkozott Fehér Balázzsal az élen mutatták be legújabb dalukat, a Birthday-t.

Valaki ki fog esni 

Ezzel az est első része véget ért – minden versenyző előadta dalát. Most már a nézőkön a sor, hogy szavazatukkal tovább juttassák kedvenceiket. Amíg a voksolás tart, addig a The Carbonfools zenél. A srácok a „mentorsegédként” már bemutatkozott Fehér Balázzsal az élen mutatták be legújabb dalukat, a Birthday-t.

Most azonban már végképp nem maradt más hátra, mint a nézői voksok alapján továbbjutók névsorának ismertetése. Kilencen biztosan tovább versenyezhetnek a jövő szombati adásban, ketten viszont párbajozni fognak. Aki kevésbé győzi meg a zsűri tagjait, távozni fog az X-Faktorból.

A biztos továbbjutók a következők: 

Antal Timi, Fehér Zoli, Zámbó Krisztián, Oláh Gergő, a Like, Stone, a Spirit, Szabó Dávid és Csobot Adél.

Párbajozni fog tehát Lass Bea és a P.J.Z.

Elsőként a rapper duó áll a színpadra, őket követi Lass Bea. A párbaj produkciók után úgy vélem, egyértelmű lesz a mentorok választása. A srácok gyengék voltak, Bea remekelt. De ne rohanjunk ennyire előre…

Akárhogy is legyen, Nagy Feró természetesen a fiaihoz ragaszkodik, így Beát küldte haza. Keresztes Ildikó ugyanígy Beát tartotta benn, így – ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy-egy az állás. Malek és Geszti szavazata dönt.

Geszti Péternek egyik produkció sem tetszett, de elismerte, Bea előadásának a végére belejött. A srácokat küldte haza. Malek Miklóst sem győzte meg egyik produkció sem száz százalékosan, de egyetértett mentortársa véleményével, hogy Bea a végére megerősödött. A P.J.Z. lényegesen gyengébb volt kezdettől fogva, mint a többi versenyző, így nekik kell hazamenniük.

Tíz produkció maradt még versenyben. Ők egy hét múlva újra bizonyíthatnak az X-Faktor színpadán. Tartsatok velünk akkor is, keressétek híreinket, olvassatok kedvenceitekről, pénteken pedig várunk vissza mindenkit a Voice énekeseivel!  

Görgess le és nézd vissza a produkciókat.

-kiko-

[2012.10.21.]

Megosztom:

X-faktor - Lass Bea: Get The Party Started (Shirley Bassey)
X-faktor - Lass Bea: Get The Party Started (Shirley Bassey)

A második élő döntőt Lass Bea produkciója...

X-Faktor - Spirit: Save The World (Swedish House Mafia)
X-Faktor - Spirit: Save The World (Swedish House Mafia)

Az második él showban Másodikként a Spirit a...

X-faktor - Antal Timi: Euphoria (Loreen)
X-faktor - Antal Timi: Euphoria (Loreen)

Antal Timi Loreen Euphoria című dalát dolgozta fel, Geszti Péter...

X-Faktor - Szabó Dávid: Rock DJ (Robbie Williams)
X-Faktor - Szabó Dávid: Rock DJ (Robbie Williams)

A reklám után Szabó Dávid vehette birtokba a...

X-faktor - Kovács László Stone: Hello (Ákos)
X-faktor - Kovács László Stone: Hello (Ákos)

Stone egy Ákos dallal, a Hellóval lépett a mentorok és a...

X-faktor - P.J.Z.: I Love Rock And Roll (Joan Jett)
X-faktor - P.J.Z.: I Love Rock And Roll (Joan Jett)

A PJZ-től az I love rock and roll című Joan Jett...

X-faktor - Fehér Zoltán: When I Get You Alone (Robin Thicke)
X-faktor - Fehér Zoltán: When I Get You Alone (Robin Thicke)

A második reklám után az első élő show...

X-faktor - Like: Stay (Shakespeare’s Sisters)
X-faktor - Like: Stay (Shakespeare’s Sisters)

Fehér Zolit a Like csapata követte a színpadon. A lányok a...

X-Faktor - Zámbó Krisztián: Harc és vágy (Rácz Gergő)
X-Faktor - Zámbó Krisztián: Harc és vágy (Rácz Gergő)

A megmérettetésben Zámbó Krisztián...

X-Faktor - Csobot Adél: Call Me Maybe (Carly Rae Jepsen)
X-Faktor - Csobot Adél: Call Me Maybe (Carly Rae Jepsen)

Csobot Adél ezúttal Carly Rae Jepsen dalával, a...

X-Faktor - Oláh Gergő: It's A Man’s World (Seal)
X-Faktor - Oláh Gergő: It's A Man’s World (Seal)

A második élő showban utolsóként Oláh Gergő...

X-Faktor extra - The Carbonfools: Birthday

A második élő show, miután mind a 11 versenyző színpadra...

A P.J.Z. nyilatkozott a kiesés után: "Tudtuk, hogy nem volt jó"
A P.J.Z. nyilatkozott a kiesés után: "Tudtuk, hogy nem volt jó"

Tomi és Ricsi örömet akarnak szerezni a...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még