2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Novemberben Héttorony Fesztivál
Új albummal és koncerttel tér vissza a Rasmus! - Jegyek itt!
Blast From The Past - disco retrospektív az A38 Hajón 
Minden belépő elkelt a Cinemusic 2012-re - jegyek itt a főpróbára
Kapcsolatok
Elefánt
Konyha
Kapcsolódó események
Elefánt, Konyha
[2012. november 3.
szombat 21:00]

November elején Konyha és Elefánt a Corvintetőn

A Konyha triója szívesen látott vendég és szemmel láthatólag a zenekar is szeret a Blahán játszani.

Az Elefánt mostani formáját idén januárban nyerte el. Az esemény apropója erősen köthető a Kodály Method projekthez, amelynek csapata klipkészítésre kiválasztotta a Magányos című számot, amit a két szombathelyi származású alapító tag, Szendrői Csaba (ének) és Tóth András (gitár) írt.

Elefánt - Magányos from Kodály Method on Vimeo.

Az Elefánt-klip pillanatokon belül hatalmas siker lett, amit aztán ugyancsak a Kodály Method projekt által szervezett debütáló koncert követett 2012 januárjában. A debütáló koncert minden vártnál nagyobb sikert hozott. Ez a lehetőség végképp szükségessé tette az Elefánt kibővítését. Az együttes hattagú. A már említett két alapítón kívül is csupa remek, figyelemreméltó múlttal és sajátos karakterrel rendelkező zenészek alkotják a bandát.

Az Elefánt a saját maga által kreált posztsanzon névvel illeti műfaját. Ez egyszerre utal a szövegközpontúságra, a szomorkás tartalomra. A dalokat meghatározza a sajátos lüktetés, a ¾ alapú keringő újraértelmezések, fellelhetőek a cigány jazz elemei, de nem idegen zenéjüktől a pszichedélia vagy az elektronika nyújtotta lehetőségek. A különleges dallamvilág és a ritmusváltások teszik változatossá muzsikájukat, amelyet az énekes sajátos hangja és a tartalmas szövegek tesznek igazán egyedivé.

A zenekar nagy sikerrel játszott a Kodály Method Volume I. nevű rendezvényen, EP-bemutatóját online a Recorder magazin oldalán, élőben pedig az A38-on tartotta, itt két dal erejéig Akkezdet Phiai két frontembere is a színpadra lépett.

Az őket követő Konyha háromtagú hazai zenekar, mely retrósan karcos hangzással és fordulatos magyar szövegekkel játszik eklektikus (a soultól a garázsrockig terjedő skálán mozgó) popzenét. Harapós, „koszos“ hangzásának gyökerei a hatvanas-hetvenes évek fordulója és a korabeli hangzást felidéző mai zenekarok stílusa körül keresendők. A zenekar szövegei – ezzel látszólag ellentétesen – mai élethelyzetekből indulnak, de „megpróbálnak túllépni azon az állásponton, hogy jó és mély dalt kizárólag fájdalmas dolgokról lehet írni“.

A háromtagú csapat (Badics Márk – dob, Herr Attila – basszusgitár, Szepesi Mátyás – gitár, ének) dinamikus, de lerobbant hangzású dalokat ad elő, szövegeiben pedig egy dinamikus, de lerobbant kor túlélési filozófiáit vázolja. Ahogy ők fogalmaznak: „Pont mint a konyhában, egy üveg bor mellett. Vagy inkább utána. A Konyhában lenni mindig jó. Nincs túl nagy rend és tisztaság, de mi így szeretjük. És ne feledjétek: a hûtõben mindig ég a villany!“

[2012.10.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még